Hae
Kutsu vapauteen

Superterveellinen suklaakakku- VHH, gluteeniton, viljaton, maidoton ja munaton


Hyviä rasvahappoja ja vitamiineja sisältävä suklaakakku maistuu täydelliseltä- ehdottomasti paras kakkuohjeeni tässä blogissa. Ohjeen kehittely lähti liikkeelle avokadosta, koska halusin että pohjassa on tätä ihanan rasvaista hedelmää, joka tekee hyvää keholle ja mielelle. Tämän terveellisempää kakkua en osaa enää kehitellä ellei mennä raakakakkujen puolelle- ainakaan vielä! Kakku on vähähiilarinen, gluteeniton, viljaton, maidoton ja munaton eli sopii erinomaisesti erikoisruokavalioita noudattaville. Loistava vaihtoehto joulun tai uudenvuoden pyhien kahvipöytään. Tai mitäs jos leipoisit tämän kakun joululahjaksi ystävällesi tai sukulaisellesi.

Kannattaa valita mahdollisimman tumma suklaa kuorrutteeseen, mikäli haluat tehdä mahdollisimman terveellisen ja vähähiilarisen kakun. Jauhot voi korvata melkein millä tahansa jauhoilla oman ruokavalion reunaehtoja myötäillen. Kakku on erittäin nopea ja  helppo tehdä eikä sen tekemiseen tarvita yleiskonetta vaan sekoittaminen onnistuu ihan lusikalla. Toki banaani ja avokado on helpointa soseuttaa sauvasekoittimella.

Mielestäni tämä kakku on taas erinomainen osoitus siitä, että terveellinen voi olla hyvää, vieläpä erittäin hyvää. Jopa parempaa kuin vehnäjauhopohjainen suklaakakku. Pohja ei ole kovin makea, joten maistele pohjaa tekovaiheessa ja lisää hunajaa mikäli haluat enemmän makeutta. Itse en pidä kovin makeasta, joten tämä makeusaste riittää minulle mainiosti, mutta ole asian kanssa hereillä niin saat oikean makeusasteen juuri Sinulle. Kakku on mutakakun tyyppinen eli ei nouse oikeastaan ollenkaan. Voit toki lisätä ohjeeseen 2 tl leivinjauhetta, mutta se ei juurikaan paranna asiaa.

Ohje (pohja):

2 banaania
1/2 iso avokado tai 1 pieni
2 dl mantelijauhoa
1 dl kookosjauhoa*
4 rkl raakakaakaota
1 tl aitoa vaniljaa**
4 rkl hunajaa***
4 rkl kookosöljyä tai voita****

* Voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella, mantelijauholla, spelttijauholla (sisältää viljaa) jne.
** Voi korvata vaniljasokerilla
*** Vähähiilarista ruokavaliota noudattavat käyttävät karppisokeria 
**** Maidotonta ruokavaliota noudattavat käyttävät kookosöljyä

Kuorrute:

120 g tummaa suklaata*
1 dl kookos-, kaura-, soija- tai vispikermaa**
2 rkl kookosöljyä tai voita***

* Maidotonta ruokavaliota noudattavat käyttävät maidotonta suklaata
**  Maidotonta ruokavaliota noudattavat käyttävät kookos-, kaura- tai soijakermaa. Viljatonta ruokavaliota noudattavat käyttävät kookos-, soija- tai vispikermaa.
*** Maidotonta ruokavaliota noudattavat käyttävät kookosöljyä

Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa tai vesihauteessa. Soseuta banaanit ja avokado kulhossa sauvasekoittimella. Lisää jäähtynyt rasva hedelmäseokseen. Lisää kuivat aineet ja hunaja. Sekoita hyvin. Kaada seos piirakka- tai kakkuvuokaan ja tasoita pinta lusikalla tasaiseksi. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. 

Sulata kuorrutteen ainekset vesihauteessa. Levitä hieman jäähtynyt suklaamassa pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Koristele haluamallasi tavalla. Säilytä kakkua jääkaapissa.


Täältä löydät blogin muita ruokaohjeita:


http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/p/ruokaohjeet.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *