Hae
Kutsu vapauteen

VHH mokkaleivos

*Sisältää mainoslinkkejä

vhh mokkaleivokset- parempia kuin normit

 

Tein näitä loistavan makuisia mokkaleivoksia muutama päivä sitten vieraita varten. Pariskunnan miespuolinen edustaja kertoi heti alkuunsa olevan hyvin varauksellinen näiden vähähiilaristen leivonnaisten suhteen. Sanoin sen olevan ihan ok, no panic. Hän uskaltautui kuitenkin maistamaan ja yllättyi mausta todella positiivisesti ja otti toisenkin palan. Hänen ihmetellessä leivosten hyvää makua, tuumailin ääneen, että mikäli nämä vhh leivonnaiset maistuisivat kamalalle, niin ei olisi mitään järkeä kehitellä postauksia. Mielestäni nämä vhh leivonnaiset maistuvat usein paremmilta kuin vehnäjauholla leivotut- sillä edellytyksellä, että koivusokeri on blendattu ennen käyttöä blenderissä.

VHH mokkaleivos- Millä voin korvata?

VHH mokkaleivokset ovat todella todella vähähiilarisia. Sen lisäksi ne ovat myös maidottomia, gluteenittomia ja viljattomia. Mitä tummemman suklaan valitset päälliseen, sitä vähemmän hiilareita. Itse käytin 70 prosenttista tummaa suklaata. Maidottomat käyttävät maidotonta margariinia ja maidotonta suklaata. Viljattomat taasen käyttävät kookoskermaa.  Mikäli et halua käyttää hiilaritonta sokeria, niin voit korvata ne esimerkiksi kookos- tai täysraakaruokosokerilla. Mikäli käytät vähähiilarista sokeria, muistathan blendata sokerin ensin blenderissä sileästi ettei se narsku ärsyttävästi hampaissa. Maistele myös taikinaa välillä ja lisää sokeria tarvittaessa. Mikäli käytät täytteeseen sokeria maksimimäärän, niin leivos on tosi makea minun makuuni. Lupiini- ja mantelijauhon voit korvata esimerkiksi vähähiilarisella kookosjauholla. Jos et välttele hiilareita, niin voit korvata jauhon esimerkiksi gluteenittomalla jauhoseoksella tai speltillä. Muista kuitenkin, että speltti on alkuvehnä, joka sisältää gluteenia.

VHH mokkaleivos ohje

Pohja

3 munaa
1 dl *karppisokeria
0,5 dl *mantelijauhoa
0,5 dl *lupiinijauhoa
1 rkl *raakakaakaota
0,5 tl *aitoa vaniljaa
1 tl leivinjauhetta
 
Vatkaa munat ja blendattu sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet siivilän läpi varovasti munasokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa pohja leivinpaperin päälle ja irroita leivinpaperi pohjasta varovasti. Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Halkaise pohja leveyssuunnassa kahteen osaan.

Mokkatäyte

100 g voita tai maidotonta margariinia
2-3 dl *karppisokeria
0,5 dl vahvaa kahvia
2 rkl *raakakaakaota
2 dl kookos-, kaura-, soija- tai vispikermaa
1 tl *cashewtahnaa
Kuumenna kattilassa rasva, sokeri, kahvi ja kaakao keskenään. Laita jäähtynyt seos jääkaappiin jähmettymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Ota kohmettunut seos jääkaapista ja vatkaa sitä hetki sähkövatkaimella. Lisää kermavaahto ja cashewtahna ja vatkaa vielä hetki. Laita seos jääkaappiin jähmettymään vielä hetkeksi.

Kuorrute

0,5 dl kookos-, kaura-, soija- tai vispikermaa
10 g voita tai maidotonta margariinia
100 g tummaa suklaata
 
Kuumenna kerma kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa sulaa. Lisää voinokare. Anna kuorrutuksen jäähtyä hetken aikaa. 

Kokoaminen

Ota jähmettynyt mokkaseos jääkaapista ja levitä täyte yhden pohjan päälle. Jaa pohja neljään osaan. Lisää pohjan päälle täytettä ja laita täytteen päälle pohja. Eli ikäänkuin täyttäisit täytekakkua. Kääri leivos tiukasti leivinpaperin sisään ja laita hetkeksi jääkaappiin vetäytymään. Kuorruta jäähtyneellä kuorrutteella, koristele ja laita leivokset jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi. Paloittele leivokset haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä leivokset jääkaapissa, jossa ne säilyvät muutaman päivän.

Itse tein kuvan leivokset vaikeammalla tavalla eli seuraavasti: Jaoin pohjan kahteen osaan ja lisäsin täytettä toiselle pohjalle (puolikas pellillinen). Käänsin varovasti leivinpaperilla avustaen toisen puolen pohjasta täyteen päälle. Käänsin vielä kerran pohja kahtia siten, että lopulta pohjaa on neljä kerrosta päälleikkäin. 

 

OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

 

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

 

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Oletko jo kokeillut blogin muita vhh herkkuja?

 

 

4 kommenttia

 1. SusaT kirjoitti:

  Mokkatäyte oli aivan ihanaa, tosin itse laitoin makeutusta vähemmän ja sitä oli silti liikaa. Täyte menisi sellaisenaankin jälkiruokana!

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Joo tuo täyte kyllä menisi jälkkärinä, kiva että tykkäsit:)

 2. Teija kirjoitti:

  Mistäköhän johtuu… mutta en näe aineisosaluettelossa kaikkia aineita, vaan reseptissä (esim. pohja kohdassa) näkyy vain esim. 0,5 dl *. Ohjeessa lukee kuivat aineet, mutta mitä nämä kuivat aineet ovat? Huomasin kun selailin muitakin ohjeita että reseptit näkyy samalla tavalla vajavaisesti. Olen kokeillut eri selaimella mutta se ei ainakaan ole auttanut asiaa. Olisi kiva päästä testamaan näitä reseptejäsi, mutta se on hieman vaikeaa kun kaikki tarvittavat aineet eivät näy.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Se johtuu selaimesta. Kokeile vaihtaa selainta, niin näkyy. JOskus chrome ei näytä kaikkia linkkejä, mutta internet explorer näyttää.
   Puhelimella näkyy aina kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *