Hae
Kutsu vapauteen

Superterveellinen lehtikaalisalaatti

Sain idean tähän loistavan makuiseen ja superterveelliseen lehtikaalisalaattiin poikani tyttöystävältä Moona Partaselta. Olin heidän luonaan kyläilemässä ja Moona alkoi valmistamaan lehtikaalista salaattia ja kertoi omat valmistusniksinsä:) Varmaan kaikki tietävät jo lehtikaalin terveyshyödyt ja sen, että ravintoarvoltaan se peittoaa mennen tullen normisalaatin. Kertauksen vuoksi kerrottakoon, että lehtikaali sisältää runsaasti mm. c-vitamiinia, rautaa, karoteeneja ja syöpää ehkäiseviä rikkiyhdisteitä. Blogissa on aiemmin julkaistu muutamia lehtikaalia sisältäviä ruokaohjeita kuten lehtikaalia sisältävä kaalilaatikko, lehtikaali-siemennäkkäri, lehtikaali-nokkosletut ja smoothieohjeita. Ohjeita löydät  täältä. Lähiaikoina aion kirjoittaa postauksen detoxista, jonka aihepiiriin tämä ohje sopii kuin nenä päähän. 
 
Salaatin valmistuksessa on pari tärkeää juttua, jotta lopputuloksesta tulee täydellinen. Täydellisellä lopputuloksella tarkoitan sitä, ettei lehtikaali maistu puisevalta. Ensinnäkin lehtikaali tulee hienontaa niin pieneksi kuin mahdollista, siis tosi pieneksi silpuksi. Sen jälkeen sitruunan mehua ja suolaa ripotellaan hieman lehtikaalin päälle, jonka jälkeen lehtikaalia hierotaan ja puristellaan käsin, jotta mehu ja suola imeytyvät siihen ja poistavat lehtikaalissa olevaa nestettä, jolloin siitä tulee pehmeämpää. Kädet tässä hommassa kyllä hieman sotkeentuvat, mutta onneksi siihen ei ole kukaan vielä kuollut- siis ainakaan tietääkseni? Tärkeintä on se, ettei lehtikaalissa ole nestettä juuri yhtään. Mikäli se jää vetiseksi, niin salaatin idea ei toteudu- voin tämän allekirjoittaa henkilökohtaisesti, sillä olen yhden kerran jo tämän salaatin onnistunut pilaamaan huuhtelemalla lehtikaalit ensin vedessä. Hetken jo mietin, että pitäisikö niiden antaa ensin kuivahtaa, mutta hätähousuna en tietenkään malttanut- olisi pitänyt nimittäin! Kyllä sen salaatin nyt söi, mutta ei se maistunut samalta kuin Moonan tekemä? Oma ideani sitten oli lisätä tähän salaattiin paahdettuja auringonkukansiemeniä ja cashewpähkinöitä, mutta jonkun ihanan kastikkeen kanssa salaatti maistuu tosi hyvältä ilman niitäkin. Toki voit lisäillä salaattiin oman maun mukaan kurkkua, tomaattia, sipulia ja oikeastaan ihan mitä tahansa.
 
Ohje
 
Pussillinen lehtikaalia
1/8 tl suolaa
0,5-1 tl sitruunan mehua
Kourallinen cashewpähkinöitä
Puoli kourallista auringonkukan siemeniä
Oliiviöljyä paistamiseen
Paahda pähkinät ja auringonkukansiemenet miedolla lämmöllä oliviiöljyssä pannulla. Hienonna lehtikaali puukolla niin pieneksi silpuksi kuin mahdollista. Ripottele kaalin päälle pieni tilkka sitruunan mehua ja ripaus suolaa ja puristele lehtikaalia käsissäsi imeyttäen sitruunan mehun ja suolan kaaliin. Lehtikaalista tulee ihan pientä silppua. Lisää lopuksi pähkinät ja auringonkukansiemenet salaatin lehtikaalin sekaan. Nauti halutessasi vaikkapa kermaviilipohjaisen salaattikastikkeen kanssa (kermaviiliä, sipulia, sinappia, suolaa ja ripaus sokeria).
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *