Hae
Kutsu vapauteen
Kaupallinen yhteistyö

VHH juustosämpylä- vain 1 g hiilaria

Kaupallinen yhteistyö: fitnessfirst
*Sisältää mainoslinkkejä

Tein näitä jumalaisen hyvänmakuisia VHH juustosämpylöitä tulevaa ketokirjaani varten ja on ihan pakko julkaista tämä ohje myös täällä blogissa. Näiden VHH sämpylöiden rakenne ei voisi olla parempi ja sen lisäksi ne ovat älyttömän helppoja valmistaa. Syödessäni näitä sämpylöitä lapsuuden juustosämpylät tulivat mieleen, koska nämä maistuvat juuri niiltä. Mikäli haluat sämpylöistä vielä juustoisemman, niin voit lisätä niiden päälle paistamisen loppuvaiheessa vielä juustoraastetta. Kuvien sämpylöihin niitä ei ole lisätty eikä ne sisälly makroihin. Hiilareita VHH juustosämpylät sisältävät ainoastaan gramman ja ne sopivat VHH ja ketoruokavalion lisäksi myös viljattomaan ruokavalioon.

OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA ja millä voin korvata

Ohjeessa käytettyä mantelijauhoa ja psyllimkuitua voi tilata edullisesti *täältä Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista. Ohjeessa on käytetty Puhdas plussan gluteenitonta ja hiilihydraatitonta kaurakuitua, jota voit ostaa luontaistuotekaupoista tai tilata täältä.  Kyseessä on siis KETO kaurakuitu, joka sopii erinomaisesti ketoruokavalioon eli ei kannata säikähtää tuota kaura nimeä. Mantelijauhot voi korvata lupiinijauholla, sen sijaan psylliumkuitua en lähtisi korvaamaan yhtään millään, koska se vaikuttaa niin oleellisesti rakenteeseen. Itse käytän aina FitnessFirstin karkeaa psylliumkuitua, koska hienojakoinen psyllium saattaa paakkuuntua ikävästi. Mascarpone tuorejuuston voi luonnollisesti korvata millä tahansa maustamattomalla tuorejuustolla. Mikäli

vhh juustosämpylä Makrot 1 annos

Rasvat  42 g

Proteiinit  24 g

Hiilihydraatit  5 g

Kcal 504

vhh juustosämpylä ohje 3 annosta

2 kananmunaa

125 g mascarpone tuorejuustoa

2 dl emmental juustoraastetta

1 dl mantelijauhoa

1 rkl psylliumkuitua

2 rkl keto kaurakuitua* tai muuta kuitujauhetta

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

* kaurakuitu on gluteeniton ja täysin hiilariton kuitu, jota käytetään esimerkiksi Jenkeissä paljon VHH leivonnassa

 

valmistus

Vatkaa munien rakenne kulhossa rikki. Lisää mascarpone tuorejuusto ja juustoraaste munien sekaan ja sekoita. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja kaada seos muna-juustoseokseen. Sekoita huolellisesti. Ota kostutetuilla käsillä taikinaa käsiisi noin kolmasosa koko taikinan määrästä ja pyörittele käsin taikinasta pyöreä pallo. Mikäli taikina tarttuu käsiisi, lisää hieman veden määrää. Laita pallo leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia tai niin kauan, että sämpylät ovat saaneet kauniin värin.

Lue myös: Keto tietopaketti ja keto ruokapäiväkirjat

TULE MUKAAN VERKKOKURSSEILLE

KETO RISE UP verkkokurssi on sertifioidun ketovalmentajan laatima kokonaisvaltainen 6 viikon verkkokurssi, jossa opetellaan noudattamaan ketoruokavaliota terveellisesti ja turvallisesti koulutetun valmentajan ohjauksessa. Verkkokurssin tavoitteita ovat pysyvä painonhallinta, energiatasojen kohottaminen ja hermoston tasapainottaminen. Verkkokurssi on laadittu siten, että sen noudattaminen on osallistujalle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Verkkokurssi sisältää runsaasti reseptejä, valmiit ateriakokonaisuudet 21 päiväksi, hermostoa tasapainottavia harjoituksia, tietoa kokonaisvaltaisesta terveydestä ja laajan painohallintaosion. Verkkokurssia voi suorittaa monella eri tavalla ja omassa tahdissa.Lue lisää verkkokurssista TÄÄLTÄ.

VHH TEHO VERKKOKURSSI on 5 viikon verkkovalmennus, jossa opit noudattamaan VHH ruokavaliota terveellisesti ja turvallisesti. Verkkokurssi on laadittu siten, että sen noudattaminen on osallistujalle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Kokonaisvaltainen verkkokurssi sisältää mm. runsaasti reseptejä, tarkat ohjeet ruokavalion noudattamisesta ja tietoa pysyvästä painonhallinnasta ja hormonitoiminnan tasapainottamisesta. Verkkokurssilla saat vinkkejä mm. nestekierron tehostamiseen, kehon alkalisointiin ja detoxiin. Lisäksi saat tietoa VHH leivonnasta, vagushermon tasapainottamisesta, aivojen välittäjäaineista ja käytännön harjoituksia kuten corejumpan ja äänitetyn rentoutusmeditaation. Verkkokurssia voi suorittaa monella eri tavalla ja omassa tahdissa. Armollisuus omaa kehoa, yksilöllisyys ja oman elimistön kuuntelu ovat keskeisiä sanomia viiden viikon VHH Teho muutosmatkan aikana. Pikadieettien ja itsensä ruoskimisen aika on ohi! Niistä harvoin seuraa mitään hyvää- päinvastoin ne voivat hankaloittaa pysyvää painonhallintaa. Lue lisää verkkokurssista TÄÄLTÄ.

KAIKKI BLOGIN yli 200 VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Kaupallinen yhteistyö: fitnessfirst

21 kommenttia

  1. Paula Krokberg kirjoitti:

    Voisikohan kaurakuidun korvata jollain? Millä? ?

  2. JoJoLene kirjoitti:

    Jos taikinasta otetaan 1/3 ja siitä tehdään pallo, ja lopuistakin tehdään pallo, niin niitähän tulee kolme. Annoksia kuitenkin 5?

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Hitsi, tohon on tullut virhe. Korjaa ja ISO kiitos sinulle:)

  3. Elina kirjoitti:

    Onko kaikki kaurakuitu sellaista, jota voi käyttää leivonnassa? Tein juuri näitä sämpylöitä ja ovat kyllä ihan parhaita. Kaikenlaista on jo tullut kokeiltua 🙂 Rupesin vaan miettimään, että ostinkonväärää kuitua, onko keto-kuitu jotenkin erilaista. Ostin siis puhdas+ kaurakuitua.

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Puhdas plussan tuotetta minäkin käytän. Juu tuota kaurakuitua voi käyttää leivonnassa, on siis gluteenitonta ja siinä ei ole hiilareita:)

  4. S kirjoitti:

    Voisikohan mantelijauhon korvata pofiberilla?

  5. Teija Haapanen kirjoitti:

    Tuunasin hieman reseptiä ja lisäsin 2 tl valkosipulia öljyssä (valmista). Oli kyllä mielettömän hyvää vaikka maistui myös normi ohjeella. Seuraavaksi kokeilen lisätä pestoa.

  6. Tarja kirjoitti:

    Onko tässä siis 5 vai 3 annosta?

  7. Mirja kirjoitti:

    Mikähän meni pieleen?Tein kirjasta vhh herkku ja ruokaohjeet saman juustosämpyläohjeen mukaan,tosin juustona oli cheddarjuusto ja mascarbonen tilalla Philadelphia juusto. Sämpylät jäi löysäksi,lisäsin mantelijauhoa,ei auttanut.
    Sämpylöistä tuli rieskoja,levisivät kyllä ja kohosivat hieman,maku oli hyvä.

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Onneksi sentään maku oli hyvä. Yleensä leviämisen syynä on eri tuotteet kuin mitä
      ohjeessa on käytetty. Tietenkään varmaksi ei voi sanoa, mutta psyllium on usein se
      raaka-aine joka aiheuttaa ongelmia. Käytän itse aina FitnessFirstin psylliumkuitua.

  8. Mirja kirjoitti:

    Sitä minäkin käytin.

  9. Krisdal kirjoitti:

    Edelleen ohjeessa lukee, että tehdään 3 sämpyläpalloa, eikä viisi. Sitten lukee, että jos taikina tarttuu käsiin, lisätään vettä. Silloin taikina kyllä tarttuu vielä pahemmin.

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Kiitos paljon viestistä! Ohje on tarkoitettu 3:lle sämpylälle ja nyt korjattu- hyvä kun huomasit!
      Taikinaa kannattaa käsitellä veteen kostutetuin käsin, jolloin se ei tartu käsiin niin helposti.

  10. Tiina kirjoitti:

    Oletko koskaan kokeillut pakastaa näitä sämpylöitä, mitenhän toimisi?

  11. Tiina kirjoitti:

    Hyvä tietää että onnistuu sekin, voi sitten tehdä kerralla isomman satsin 🙂 Näistä on tullut ihan lemppareita!

  12. Satu kirjoitti:

    Juu kannattaa tehdä kerralla isompi satsi niin pääsee helpommalla😃

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *