Hae
Kutsu vapauteen

Vähähiilihydraattisen ja tavallisen hyytelökakun hiilihydraatit vertailussa

Postauksessa on kaksi hyytelökakkuohjetta vertailussa: vähähiili-
hydraattinen hyytelöjuustokakku ja tavallinen daim kakku. Molemmat ovat herkullisia, mutta hiilihydraattien määrässä on valtava ero- kuten tulet huomaamaan. Vähähiilihydraattinen juustokakku on myös gluteeniton, mutta ei sovi maitoallergisille. Postauksen tarkoituksena on herättää ajattelemaan miten paljon pienet valinnat vaikuttavat moneenkin asiaan, mutta tässä tapauksessa erityishuomio on hiilihydraattien määrässä.Vähähiilihydraattisen kakun rasvahappokoostumus on myös  huomattavasti terveellisempi kuin daim kakun.Vasemmalla daim kakku ja oikealla hyytelöjuustokakku
 
Hyytelöjuustokakku (vähähiilihydraattinen, gluteeniton):
Pohja:
1 dl mantelijauhoa HH 8 g
1/2 dl kookosjauhoa HH 4 g (hiilarien määrä vaihtelee tosi paljon eri merkkien välillä)
0,5 dl mantelirouhetta 5 g HH
50 g voita
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi. Levitä n. 20 cm kokoiseen leivontavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla.
Täyte:
6 liivatelehteä
400 g maustamatonta tuorejuustoa HH 8,6 g
1,25-1,5 dl karppisokeria/täysraakaruokosokeria
4 dl vispikermaa HH 5,8 g
1 rkl raakakaakaota (voi jättää pois, tässä ohjeessa lisätty värin vuoksi)
4 rkl vettä
1 tl sitruunaa
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Vaahdota kuohukerma. Lisää vaahdotetun kerman joukkoon tuorejuusto, karppisokeri, sitruunanmehu ja halutessasi raakakaakao. Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää liivatteet kiehuvan veden sekaan (purista ensin ylimääräinen vesi pois liivatteesta). Sekoita tasaiseksi ja lisää varovasti kermatuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle, sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi.
Kakun päälle voit laittaa esimerkiksi vadelmia, pensasmustikoita tai ihan mitä vaan. Kuvan kakun päälle on ripoteltu raakakaakaota, kookoshiutaleita ja vadelmia.
Sokerin määrää kannattaa säädellä oman maun mukaan eli jos tämä versio on sinun makuusi liian makea, niin vähennä seuraavalla kerralla sokerin määrää tai vastaavasti lisää sitä, mikäli haluat lisää makeutta. Mikäli käytät karppisokerin tilalla jotakin muuta sokeria, hiilihydraattien määrä nousee.
Koko kakun hiilihydraattimäärä on hieman yli 30 g (sokerivaihtoehtona karppisokeri ja laskettu ilman raakakaakaota ja päällisiä, koska jokainen voi laittaa kakun päälle mitä haluaa tai olla laittamatta mitään).
Dajm kakku
Pohja:
 
Paketti domino keksejä (175 g) HH 112 g
70 g voita
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa HH 2,9
2 dl turkkilaista jogurttia HH 6 g
1 levy (130 g pandan maitosuklaata) HH 71 g
1 iso daim suklaa patukka 17 g
(ripaus sokeria)
2 rkl sitruunamehua
 
Kakun päälle iso daim patukka
Laita keksit vaikkapa pakastepussin sekaan ja riko keksit pieneksi muruksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Levitä leivinpaperin päälle n. 20 cm kokoiseen leivontavuokaan.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Vaahdota kuohukerma ja sulata suklaa. Lisää rahka, sulatettu suklaa ja murskattu daim patukka vaahdotetun kerman sekaan ja mikäli haluat voit lisätä hieman sokeria. Keitä sitruunamehu kiehuvaksi ja lisää liivatteet kiehuvan veden sekaan (purista ensin ylimääräinen vesi pois liivatteesta). Sekoita tasaiseksi ja lisää varovasti täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle, sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi.
 
Kakun voit koristella daim suklaalla tai haluamallasi tavalla.
Hiilihydraattimäärä koko kakun osalta on noin 210 g. Siihen ei ole lisätty k
akun päällä olevaa daim patukkaa eikä ripausta sokeria. Eli mikäli lisäät vielä edellä mainitut, niin hiilarimäärä nousee entisestään.
 
Postaus toteutettiin yhteistyössä Moona Partasen kanssa.
Kokeilen ja kehittelen vähähiilihydraattisia reseptejä poikani (nykyään myös itseni) vuoksi, joka haluaa vältellä hiilihydraatteja. Kun lapseni muuttavat pois kotoa,  löytävät he kotona tehtyjä ruokaohjeita netistä vaikka olisivat maailman äärissä.

4 kommenttia

 1. Sointu kirjoitti:

  Mahtavaa, että löysin blogisi! Juuri tällaisia gluteenittomia/vähähiilihydraattisia ohjeita olen kaivannut, ja juuri nyt ei ole ollut aikaa kehitellä niitä itse. On tarkoitus aloittaa itsellä gluteeniton /viljaton ruokavalio, koska moni homealtistunut (mitä itsekin olen) on saanut siitä apua toipumiseen. Lisäksi hiilarit on meillä tapetilla lapselle hiljattain puhjenneen diabeteksen takia.

  Lisään blogisi lukulistalleni ja palaan hakemaan lisää inspiraatiota omaan ruoka- (ja herkku!)listaani 🙂

  Sointu/Elämäntarinatuokio
  http://elamantarinatuokio.blogspot.fi/?m=1

 2. Kukkanen kirjoitti:

  Oispa kiva kun ohjeissa ei ois mantelia ja pähkinää!

 3. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Kiva, että löysit tänne- tervetuloa:) Kohtalontovereita ollaan molemmissa asioissa: minäkin olen herkistynyt homeille ja pojallani on 1. tyypin diabetes. Olen saanut paljon apua virallisen lääketieteen ulkopuolelta esim. bioresonanssihoidoista, homeopatiasta ym. Laadukkaita lisäravinteita kannattaa myös tankata, mutta ei synteettisiä. Uskoisin, että vähähiilarinen ruokavalio auttaa myös paljon, tietenkin riippuu miten sen toteuttaa. Kaikkea hyvää sinulle<3

 4. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Harmi jos et voi syödä pähkinää:( Käytän sen vuoksi paljon sitä, koska siinä on niin loistava rasvahappokoostumus yhdistettynä vähäiseen hiilihydraatin määrään. Gluteenitonta jauhoseosta, maissijauhoa tms. voi tietenkin kokeilla, mutta silloin hiilarimäärä nousee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *