Hae
Kutsu vapauteen

Tatuointini ja mitä ne tarkoittavat- toivepostaus

Minulta on kyselty paljon tatuoinneistani: mitä niissä lukee ja mitä ne tarkoittavat? Kaikki mun tatskat on henkisiä symboleja ja niiden tarkoitus on vahvistaa ja suojata. useimmat niistä liittyvät tavalla tai toisella joogaan, joka on ollut osa elämääni jo 18 vuotta. Ensimmäisen tatskani otin vanhimman poikani Allun painostuksesta: olin joskus heikkona hetkenä luvannut ottaa tatskan jos hänkin ottaa. Hän otti ensimmäisen tatskansa heti kun täytti 18-vuotta, joten pakkohan minunkin oli pitää lupaukseni. Sen jälkeen nuorempi poikani Noppa tuli täysi-ikäiseksi ja hän alkoi ottamaan tatskoja. Harva se ilta nuorukainen istui makuuhuoneemme nojatuolissa ja sanoi: ”Äiti, voidaanko suunnitella mun tatskoja? Ja mitäs tatskoja sä otat seuraavaksi”? Siitä se vöyhötys sitten alkoi ja tatskoja alkoi ilmestymään eri puolille kehoa, tosin pieniä sellaisia. Meidän Allu on suunnitellut itse kaikki tatskansa, mutta Nopalla on monta mun suunnittelemaan tatskaa. Ja yksi niistä on ihan mieletön: haluaisin sen itsellenikin joskus…

Ensimmäisen tatskani tuli niskaan, koska se oli silloin heikko paikkani: olin loukannut niskani aika pahasti nuorempana voimistelussa ja vanhempana onnettomuudessa. Halusin siihen suojaavan symbolin joka edustaa vahvuutta ja rakkautta. Rakastan tuota tatskaa yli kaiken ja se näkyy kivasti ellen pidä pooloa ja poololla taas sen saa hyvin peittoon jos jostakin kumman syystä semmoinen tilanne tulisi vastaan. Tähän mennessä ei ole kyllä tullut enkä osaa kuvitella mikä se tilanne voisi olla.

Seuraavana otin tatskat molempiin käsiini ja halusin niihin tekstit. Oikeassa kädessäni lukee Free Soldier eli vapaa soturi, joka kuvastaa henkistä matkaani ja päämäärääni. Vasemmassa kädessäni lukee Rebirth, joka tarkoittaa minulle sekä jälleen- että uudestisyntymistä. Molemmat tatskat on tehty samalla fontilla ja valitsin fontin, josta sana ei näy selvästi mutta sen pystyy kyllä lukemaan, jos oikein keskittyy katsomaan tarkasti.

Sitten oli jalkojen vuoro. Halusin molempien pohkeiden ulkosyrjälle ”Everything happens for a reason” sekä tekstinä että symbolina. Vasemmassa jalassa on teksti ja oikeassa symboli. Rakastan varsinkin tuota symbolia, se on tosi kaunis. Uskon ja haluan joka päivä muistaa, että kaikella tapahtuneella on tarkoituksensa ja ymmärrän sen ennemmin tai myöhemmin. Mikään ei elämässäni tapahdu vahingossa. Myös molemmilla pojillani on sama teksti ihollaan ja ne ovat ihan mielettömän hienoja. Allulla on tosi iso teksti kyljessä ja Nopalla ranteessa.

Viimeisimmät tatskani olen ottanut oikean kyynärvarren sisäpuolen yläosaan ja vasemman ranteen sisäpuolelle.  Kyynärvarren sisäosan teksti on sanskriittia ja tarkoittaa ”Olen soturi” eli taas soturi symboli. Ranteeseen on tatuoitu sankriitiksi Moksha. Se tarkoittaa suomeksi ”Olen emotionaalisesti vapaa”. Eli soturi ja vapaus teemat toistuvat eri puolella kehoa.

Vaikka pidänkin tosi paljon omista tatskoistani, niin meidän pojilla on vielä upeampia. En ole itselleni halunnut mitään isoja kuvia tai tekstejä joita pojillani on paljonkin. Alla olevasta kuvasta näette minun suunnitteleman tatskan Nopan olkapäässä, josta kirjoitan seuraavassa tatska postauksessa lisää. Siinä postauksessa esittelen kännykkäkuvin poikien hienoimmat tatskat ja niiden merkitykset.

Lue myös: TV-ohjelma, kustannussopimus ja juttu ketolehteen

Postauksen suuret kuvat: Pasi Hakala/Studio Varjo

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.