Hae
Kutsu vapauteen
Kaupallinen yhteistyö

Neurosonic- mihin sitä käytetään ja mitä ohjelmia se sisältää

Kaupallinen yhteistyö: https://neurosonic.fi/ https://www.taikauni.fi/

neurosonic ohjaa kehoa meditaation kaltaiseen tilaan

 

Postauksesta saat tietoa kotimaisesta Neurosonic tekniikasta: miten se toimii, minkälaisia ohjelmia se sisältää ja minkätyyppisiin oireisiin/tilanteisiin niitä voi käyttää. Neurosonicin teknologia tuottaa erittäin matalataajuista värähtelyä. Luonnollisena mekanismina värähtelyenergia vaikuttaa tasapainottavasti suoraan autonomiseen hermostoon. Teknologia ohjaa kehoa meditaation kaltaiseen tilaan, jolloin palautuminen nopeutuu ja tehostuu. Unen terveet mekanismit palautuvat ja samalla moni muukin asia kehossa ja mielessä saavat mahdollisuuden korjaantumiselle. Neurosonicia käytetäänkin unenlaadun parantamiseen, stressin vähentämiseen, palautumiseen ja kivun lievitykseen. Itselläni on käytössä korkeatehoinen mobiilipatja, jota käytän säännöllisesti muutaman kerran viikossa.  Lisäksi sain käyttööni reilu kuukausi sitten Taika Unipainopeiton ja päällisen, jota käytän päivittäin meditoidessani ja myös silloin kuin otan Neurosonicilla hoitoja. Lue lisää TaikaUni painopeitosta täältä. Mielestäni painopeiton käyttö tehostaa entisestään Neurosonicin vaikutusta, koska sen vaikutus perustuu miellyttävän painon tunteen aiheuttamaan syväpainetuntoon, joka lisää mielihyvähormonien tuotantoa aivoissa.

 

Neurosonic hoitoa tehostaa Taika painopeiton käyttäminen

 

neurosonic tasapainottaa hermostoa

Neurosonic on kehitetty ensisijaisesti kehon ylitilan eli ylikierrosten laskemiseen, mutta se tasapainoittaa yleensäkin hermostoa ja vaikuttaa myös hermoston alitilaan, jolloin kyse on liiallisesta serotoniinin erittymistä ja parasympaattisen hermoston ylivallasta. Ylitila tuottaa erilaisia oireita kuten unihäiriöitä, nukahtamisongelmia, ylikuntoa, vatsan toiminnan häiriöitä, epämääräisiä kipuja, päänsärkyjä, ummetusta, ahdistuneisuutta jne. Erityisesti stressi häiritsee kehon energiatuotantoa ja siksi sillä on tekemistä myös 2 tyypin diabeteksen kanssa. Kehossa on myös liikaa kortisolikiertoa ja adrenaliinituotantoa. Jos stressiperäinen ylitila on olemassa, käytä aina rentouttavia ohjemia. Muut ohjelmat saattavat lisätä tätä ylitilaa, jolloin myös oireet pahenevat.  Kun stressitila on lieventynyt, voidaan siirtyä käyttämään muita ohjelma. Paras merkki ylitilan rauhoittumisesta on levollinen ja palauttava uni. Eli kun alat nukkumaan paremmin, tiedät että suunta on oikea.

 

 

Neurosonic ja adhd

 

ADHD ei ole ylitila vaan dopamiireseptoreiden vajaus aivoissa, jonka vuoksi monet ADHD:tä sairastavat ovat fyysisesti aktiivisia ja he kompensoivat dopamiinivajetta liikkeillään ääreishermostoa ärsyttääkseen. Yleensä dopamiiniaineenvaihdunnan häiriötä sairastavalle aktivointi ohjelmat ovat parhaita, koska vaikutus on samantyyppinen kuin liikkumalla. Rentoutusohjelmat ei yleensä sitä tarjoa, vaan yleensä käy päinvastoin eli tulee liikaa serotoniinia, joka taasen voi pahentaa oireita.  Kysymys on siis laajemmasta kokonaisuudesta kuin dopamiinivaje. Sama koskee fyysisesti ja luonteeltaankin ”nopeita” ihmisiä vaikka ADHD:tä ei olisikaan: heillekin toimii useimmiten paremmin aktivointi tai palautus. Kyseessä on siis eri juttu kuin hermoston stressiperäinen ylitila. ADHD:tä sairastavilla ja ”nopeilla ihmisillä” dopamiinin lisäys lisää tarkkaavaisuutta ja heille saattaa sopia aktivoivien ja palauttavien ohjelmien lisäksi myös 10 ja 20 minuutin rentoutus ohjelmat.

 

neurosonic ja hermostollinen alitila

 

Hermostollinen alitila tarkoittaa sitä, että aivojen välittäjäaineista muodostuu liikaa serotoniinia ja hermostossa on liikaa parasympaattista toimintaa. Henkilö hidastuu, saattaa kärsiä masennuksen kaltaisista oireista, virtsaamisongelmista, suoliston ongelmista jne. Alitilasta kärsivän henkilön ei kannata ottaa rentouttavia ohjelmia, vaan hänen kohdallaan tulisi pyrkiä nostamaan adrenaliinin ja noradrenaliinin tasoa. Tämä tapahtuu yleensä parhaiten aktivoivien ohjelmien avulla. Alitilassa tulee myös saada stimulaatiota riittävän usein, jotta pielessä oleva homeostaasi alkaisi korjaantua. Kun alitila alkaa korjaantua, saattavat rentouttavatkin ohjelmat alkaa sopimaan.

 

milloin ei tule käyttää neurosonicia

 

Neurosonicia ei tule käyttää heti leikkauksen jälkeen, akuutissa syövässä, kuumeessa tai jos kehossa on jokin tulehdus. En käyttäisi myöskään kovien kiputilojen aikana, esimerkkinä migreenikohtaus vaan odottaisin, että tilanne hieman helpottaa.

 

 

neurosonicin ohjelmat

Neurosonic teknologia sisältää peräti 8 erilaista ohjelmaa rentoutumiseen, aktivointiin tai palautumiseen, jotka voi helposti valita mobiiliapplikaatiolla, joka tulee patjan mukana. Voit ottaa powernapin kiireisen arjen keskellä tai valita rauhoittavan ohjelma univaikeuksiin tai stressiin. Aktivoivia ohjelmia voit käyttää aineenvaihdunnan buustaamiseen, kiputiloihin, vireystilan kohottamiseen tai lihasten lämmittelyyn. Palauttavat ohjelmat sopivat urheilun jälkeen tai esimerkiksi kivun ja turvotuksen lievitykseen. Kaikki ohjelmat edistävät unen laatua ja vaikuttavat sekä fyysiseen että psyykkiseen palautumiseen. Vaikutukset ovat yksilöllisiä ja säännöllisellä käytöllä saadaan aikaiseksi parhaat tulokset. Esittelen seuraavaksi eri ohjelmat, jotta saat hieman käsitystä minkätyyppisiä ne ovat.

 

10 minuutin rentouttava ohjelma

Ohjelma lievittää lihasjännityksiä, päänsärkyjä sekä lihassärkyä. Soveltuu hyvin keskellä päivää käytettäväksi virkistävän vaikutuksen vuoksi. Neurologisissa oireissa ohjelman avulla voidaan lievittää spastisuutta tehokkaasti. Ohjelman voi ottaa kaksi kertaa peräkkäinkin esimerkisi päänsäryn lievittämiseen.

 

20 minuutin rentouttava ohjelma

Käytä ohjelmaa erityisesti selän alueen lihaskipujen ja lihasjännityksen lievitykseen. Voidaan käyttää myös rentouttavana koko kehon ohjelmana, joka lievittää stressiä ja edistää unenlaatua. Erityisen hyvä ohjelma niska-hartiajännitykseen ja alaselän kipuihin.

 

25 minuutin rentouttava ohjelma

Ohjelma sisältää erittäin rauhoittavia jaksoja. Käytä tätä ohjelmaa aloittaessasi laitteen käytön ja aina kun on unihäiriöitä, sillä ohjelma on suunniteltu erityisesti unihäiriöiden ja stressin oireiden lievitykseen. Voit käyttää myös lihasten rentouttamiseen.

 

39 minuutin rentouttava ohjelma

Ohjelma sisältää rauhoittavia/rentouttavia jaksoja sekä yhden hierovan jakson. Vaikutukset ovat samantyyppiset kuin 25 minuutin rentoutusohjelmalla, mutta aktivoi enemmän aineenvaihduntaa. Erittäin rentouttava ja soveltuu myös unihäiriöiden lievittämiseen sekä lihasten rentoutukseen.

 

12 minuutin aktivoiva ohjelma

Lyhyt rentoutus/hieronta vireystilan aktivoimiseen, aineenvaihdunnan buustiin, lihasjännityksen, päänsärkyyn ja kipujen lievitykseen. Sopii käytettäväksi aamulla tai päivällä aktivoivan akuutin vaikutuksen vuoksi. Olemme havainneet, että CFS-henkilöillä ohjelma auttaa vireystilaan ja unen laatuun. Ohjelma saattaa edistää unenlaatua myös terveillä henkilöillä.

 

24 minuutin aktivoiva ohjelma

Ohjelma on tarkoitettu koko kehon aktivointiin. Taajuudet ovat tässä ohjelmassa kaikkein korkeimmat, joten älä käytä sitä hoitojen alkuvaiheessa, jos on unihäiriöitä, kehollista stressiä tai ahdistusta, migreeniä, epilepsiaa tai muulla tavoin herkkyyttä värähtelystimulaatiolle. Sopii aktiiviliikkujalle lihasten lämmittelyyn ja esimerkiksi neurologiseen kuntoutukseen aktivoimaan lihasten toimintaa. Erittäin aktivoiva! Tätä ohjelmaa ja lyhyempää aktivointia voi kokeilla flunssan jälkeiseen liman irroitukseen ja ummetukseen- pistää kehon eritteitä aika kivasti  liikkeelle:)

 

37 minuutin palauttava ohjelma

Ohjelma on tarkoitettu fyysisen ja psyykkisen palautumisen edistämiseen. Lisää voimakkaasti verenkiertoa ja nestekiertoa ja rentouttaa samalla lihaksia. Hyvä ohjelma mm. kivun ja turvotuksen sekä huonon verenkierron hoitoon. Ohjelma soveltuu erityisen hyvin fibromyalgiaan, turvotuksiin tai DOMS-oireisiin. Myös II-tyypin diabeetikot saattavat hyötyä ohjelmasta. Edistää myös unen laatua. Tätä ohjelmaa ja lyhyempää aktivointia voi kokeilla flunssan jälkeiseen liman irroitukseen ja ummetukseen- pistää kehon eritteitä aika kivasti  liikkeelle:)

 

41 minuutin palauttava ohjelma

Käytä ohjelmaa palautumiseen ja unen laadun edistämiseen esimerkiksi urheilun jälkeen myöhempään illalla. Hyvä yhdistelmäohjelma myös unihäiriöiden, lihasjännityksen, päänsäryn, kipujen, turvotuksen ja huonon ääreisverenkierron hoitoon.

 

neurosonic ale-koodi blogin lukijoille

Lukijani saavat Neurosonic tuotteista – 120 euron alennuksen alekoodilla, joka syötetään tilauksen yhteydessä. ALEKOODI: KUTSUVAPAUTEENALE . Täältä pääset tutustumaan ja tilaamaan Neurosonic mobiililaitteita. Neurosonic mobiilipatjaa voi myös vuorata ennen ostopäätöstä ja Neurosonic teknologiaa on mahdollisista maksaa osamaksulla. Minulta voi myös aina kysellä tuotteista, neuvon ja autan mielelläni.

Postaukseen on kerätty tieto pääosin Neurosonicin sivuilta eli täältä.  Kiitos tekstin kommentoinnista ja tarkistuksesta Marco Kärkkäiselle 🙂

 

 

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

 

Kaupallinen yhteistyö: https://neurosonic.fi/ https://www.taikauni.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.