Hae
Kutsu vapauteen

Laihdutuslääke ratkaisee lihavuusepidemian: olenko syntynyt väärälle vuosisadalle?

laihdutuslääke voi aiheuttaa vakavia sivuvaikutuksia

Laihdutuslääke Ozempicsen epäillään aiheuttavan vakavia sivuvaikutuksia aina itsetuhoisuudesta, haimatulehduksesta, kilpirauhasen syövästä vatsalaukun halvaukseen. Näin uutisoi tämän päivän Helsingin Sanomat. Lääke on alunperin kehitetty kakkostyypin diabeteksen hoitoon ja sitä kuulemma määrätään potilaille vasta sen jälkeen kun kaikki muut keinot on ensin todettu hyödyttömiksi. Tätä uskallan kyllä vahvasti epäillä, koska tämänkin lääkkeen osalta Euroopassa on jatkuvia saatavuusongelmia ja niin moni on kertonut minulle lääkäreiden suositelleen lääkettä laihdutukseen ihan ensimmäisenä vaihtoehtona. Helsingin Sanomat kirjoittaa, että laihdutuslääkkeen sivuvaikutuksia on syytä tutkia, sillä lääkkeeltä odotetaan vallankumouksellista ratkaisua länsimaita piinaavaan lihavuusongelmaan.

Mitä? Luinko mä oikein: lihavuus ratkaistaan lääkkeellä? Alkoi ahdistamaan ja tein aiheesta videon, jonka julkaisin instagramin storyssa. Sami Kangasluoman @noloisi kanssa chaittailimme asian tiimoilta:

Sami: ”En oikein ymmärrä lääkäreitäkään tässä asiassa. Pari vuotta sitten kävin juttelemas ihan tosissani lääkärin kanssa ylipainosta. Ensimmäinen sana oli Mysimba ja toinen Ozempic. Mitä v****a”!

Minä: ”Ei herran jumala! Kirjoitan postauksen tuosta aiheesta kun ensin vähän rauhotun:)”

Sami: ”Hyvä!! Onhan tuo jopa paskempaa kun paska itse”!!

Ja olen Samin kanssa täysin samaa mieltä ja pahoittelen saman tien vähän haiskahtavaa kielen käyttöä. En ole ollenkaan lääkekriittinen ihminen, sillä joskus niitä todella tarvitaan. Mutta se, että lihavuusepidemiaa aletaan hoitamaan laihdutuslääkkeillä on jo niin syvältä, että multa loppuu sanat!

Lue myös: Pätkäpaasto käynnistää autofagian ja lisää kasvuhormonin määrää

puoli miljoonaa suomalaista sairastaa kakkostyypin diabeetesta suomessa

Laihdutuslääke voi olla jonkun pelastus ja estää sairastumasta vakavaan sairauteen- ymmärrän sen käytön toki tietyissä tilanteissa. Ymmärrän myös, että esimerkiksi lihavuusgeeni, masennus tai vaikkapa jokin lääkitys voi tehdä pysyvästä painonhallinnasta lähes mahdotonta eli en missään nimessä halua arvostella yksilöitä, jotka käyttävät tätä lääkettä. Mutta sitä en ymmärrä alkuunkaan, että laihdutuslääkkeellä aletaan ratkaisemaan lihavuusongelmaa suuremmassa mittakaavassa! Suomessa on tällä hetkellä noin puoli miljoonaa ihmistä, jotka sairastavat kakkostyypin diabetesta ja vielä enemmän ihmisiä, jotka kärsivät insuliiniresistenssistä. Se on järkyttävä määrä, koska eihän meitä ole kun reilu viisi miljoonaa koko maassa ja osa on lapsia! Kun ottaa huomioon, että kakkostyypin diabeteksen puhkeamiseen ja hoitamiseen voi vaikuttaa elintavoilla, niin jotakin on mennyt pahasti pieleen kun ollaan tässä tilanteessa. Tätä ei tietenkään saisi sanoa ääneen, ettei kenellekään tule paha mieli tai syyllinen olo. Elämme yhteiskunnassa, jossa asioista ei saa puhua enää oikeilla nimillä eikä yksilön omaa vastuuta saa korostaa. Eikä näköjään tarvitsekaan KOSKA LÄÄKKEET! Sokeri rinnastetaan nykyään normaaliksi ruoaksi ja se kuuluu terveeseen ruokasuhteeseen eli sen vaaroista ei saa enää puhua. Olen kirjoittanut aiheesta postauksen, lue se TÄÄLTÄ. Myöskään kalori sana on nykyään ihan pannassa ja moni muu. Sen vuoksi, etteivät ihmiset triggeröidy ja ala ottamaan vastuuta omasta elämästään.

niin moni saa avun ruokavaliosta

Valmentajana olen saanut nähdä miten KETO RISE UP ja VHH TEHO verkkokurssilaisten verensokerit tasoittuvat jopa muutamassa päivässä kun hiilihydraatteja aletaan rajoittamaan enemmän tai vähemmän. Joskus riittää se, että ruokavaliosta jätetään pois höttöhiilarit ja lisätään kasvisten määrää. Eli aina ei tarvitse mennä äärimmäisyyksiin hiilihydraattien rajoittamisessa, joskus vähempikin riittää. Ruokavaliomuutoksen myötä vyötärönympärys kevenee kuin itsestään ja itsetunto paranee kun huomaa, että omilla valinnoilla voi vaikuttaa positiivisesti omaan terveyteen. Toisilla elämäntapamuutos sujuu helposti, toisilla tie voi olla kivikkoisempi. Toiset pääsevät jopa lääkkeistä eroon (lääkärin luvalla tietenkin), toiset eivät. Toiset laihtuvat liikaakin, toiset eivät edes punnitse itseään, vaan tyytyvät peilikuvaan. Toiset aloittavat laihduttaakseen, toiset haluavat voida paremmin ja toiset päästäkseen eroon turvotuksesta ja ainaisesta väsymyksestä. Tärkeintä on se, että aloittaa ja ottaa oman hyvinvointinsa ja terveytensä omiin käsiin. Kaikkeen ei voi elämässä vaikuttaa, mutta moneen asiaan voi.

Laihdutuslääke ei ole ratkaisu lihavuusepidemiaan, vaan ratkaisu löytyy elintavoista. Lääkkeet ovat asian laastarointia ja ongelman kiertämistä jo pelkästään sen vuoksi, että paino nousee takaisin kun lääkkeen käyttö lopetetaan. Tietenkin on helpompaa niellä tabletti kun aloittaa elämäntaparemontti, mutta oman itsensä vuoksi kannattaa nähdä hieman vaivaa.

KETO RISE UP VERKKOKURSSI ALENNUKSESSA 9.7.2023 SAAKKA, LUE LISÄÄ JA OSTA VERKKOKURSSI TÄÄLTÄ

KETO RISE UP verkkokurssi on sertifioidun ketovalmentajan laatima kokonaisvaltainen 6 viikon verkkokurssi, jossa opetellaan noudattamaan ketoruokavaliota terveellisesti ja turvallisesti koulutetun valmentajan ohjauksessa. Verkkokurssin tavoitteita ovat pysyvä painonhallinta, energiatasojen kohottaminen ja hermoston tasapainottaminen. Verkkokurssi on laadittu siten, että sen noudattaminen on osallistujalle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Verkkokurssi sisältää runsaasti reseptejä, valmiit ateriakokonaisuudet 21 päiväksi, hermostoa tasapainottavia harjoituksia, tietoa kokonaisvaltaisesta terveydestä ja laajan painohallintaosion. Verkkokurssia voi suorittaa monella eri tavalla ja omassa tahdissa. Lue lisää verkkokurssista TÄÄLTÄ.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *