Hae
Kutsu vapauteen

VHH kukkakaali-lihalaatikko

VHH kukkakaali-lihalaatikko- helppoa arkiruokaa

 

VHH kukkakaali-lihalaatikko on vähähiilarinen versio jauheliha-perunalaatikosta, joka on ollut kautta aikojen yksi meidän perheen suosikki ruokia. Eli jatketaan taas näillä helpoilla ja nopeilla VHH arkiruokaohjeilla. Tämä VHH kukkakaali-lihalaatikko sopii hyvin vähähiilariseen ruokavalioon: yhdessä annoksessa hiilareita on 6 g ja kaloreita 355 eli nyt on kyse aika kevyestä ruoasta. Rasvoilla ei mällätä, mutta niitä ei vältellekään. Mä tykkään tästä ruoasta tosi paljon ja tarkoituksella en muussaa sipulia ja jauhelihaa, jotta ruokaan tulee kivempi suutuntuma. Ensimmäinen versio tästä ohjeesta oli sellainen, että kaikki muussattiin ja se tuntui vähän pliisulta. Tuplaa ohje halutessasi, sillä tällä ohjeella tehtynä iso uunivuoka tulee puolilleen. Tai käytä pienempää uunivuokaa. Kuten huomaatte, mulla on nyt persiljavaihe meneillän eli tungen tuoretta persiljaa ihan joka ruokaan ja ohjeeseen. Mun mielestä se vaan on niin hyvää ja varsinkin VHH Provencen proteiinileivän kanssa!

 

VHH kukkakaali-lihalaatikko makrot 1 annos

r  24 g

p 29 g

hh  6 g

kcal 355

 

sopii erinomaisesti VHH Procencen proteiinileivän kanssa, ohje täällä

 

 

VHH kukkakaali-lihalaatikko ohje 5 annosta

 

1 kg kukkakaalia

1 sipuli

400 g jauhelihaa rasva 10 %

125 g mascarponea

2 dl emmental juustoraastetta

t tl tai enemmän suolaa

1 tl currya

1 tl paprikamaustetta

valkopippuria

paaaaljon tuoretta persiljaa

1 rkl voita paistamiseen + hieman rasvaa vuoan voitelemiseen

 

VHH kukkakaali-lihalaatikko valmistus

 

Pese ja paloittele kukkakaali. Laita kukkakaali isoon kattilaan ja vettä niin paljon, että ne peittyvät juuri ja juuri. Keitä kannen alla kunnes kukkakaali pehmentyy hieman. Valuta vesi pois, varo käsiäsi. Soseuta kukkakaali sauvasekoittimella tasaiseksi.

Pilko sipuli pieniksi paloiksi ja paista voissa jauhelihan kanssa. Lisää paistamisen lopussa mascarpone ja mausta jauheliha-sipuliseos. Kaada jauheliha-sipuliseos ja soseutettu kukkakaali isoon kulhoon ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (koko 30 × 22 cm) ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Lisää paistamisen loppuvaiheessa juustoraaste. Voit tuplata annoksen halutessasi. Ripottele päälle tuoretta persiljaa.

 

samantyyppisiä ruokaohjeita blogissa

 

VHH juustoinen kesäkurpitsa-lihalaatikko ilman kananmunaa, ohje täällä

VHH kukkakaaligratiini, ohje täällä

 

tulossa blogiin seuraavaksi

 

VHH täytetyt broilerin fileet kermakastikkeella

KAIKKI BLOGIN 200 VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.