VHH kukkakaali-lihalaatikko
VHH kukkakaali-lihalaatikko- helppoa arkiruokaa
VHH kukkakaali-lihalaatikko on vähähiilarinen versio jauheliha-perunalaatikosta, joka on ollut kautta aikojen yksi meidän perheen suosikki ruokia. Eli jatketaan taas näillä helpoilla ja nopeilla VHH arkiruokaohjeilla. Tämä VHH kukkakaali-lihalaatikko sopii hyvin vähähiilariseen ruokavalioon: yhdessä annoksessa hiilareita on 6 g ja kaloreita 355 eli nyt on kyse aika kevyestä ruoasta. Rasvoilla ei mällätä, mutta niitä ei vältellekään. Mä tykkään tästä ruoasta tosi paljon ja tarkoituksella en muussaa sipulia ja jauhelihaa, jotta ruokaan tulee kivempi suutuntuma. Ensimmäinen versio tästä ohjeesta oli sellainen, että kaikki muussattiin ja se tuntui vähän pliisulta. Tuplaa ohje halutessasi, sillä tällä ohjeella tehtynä iso uunivuoka tulee puolilleen. Tai käytä pienempää uunivuokaa. Kuten huomaatte, mulla on nyt persiljavaihe meneillän eli tungen tuoretta persiljaa ihan joka ruokaan ja ohjeeseen. Mun mielestä se vaan on niin hyvää ja varsinkin VHH Provencen proteiinileivän kanssa!
VHH kukkakaali-lihalaatikko makrot 1 annos
r 24 g
p 29 g
hh 6 g
kcal 355
sopii erinomaisesti VHH Procencen proteiinileivän kanssa, ohje täällä
VHH kukkakaali-lihalaatikko ohje 5 annosta
1 kg kukkakaalia
1 sipuli
400 g jauhelihaa rasva 10 %
125 g mascarponea
2 dl emmental juustoraastetta
t tl tai enemmän suolaa
1 tl currya
1 tl paprikamaustetta
valkopippuria
paaaaljon tuoretta persiljaa
1 rkl voita paistamiseen + hieman rasvaa vuoan voitelemiseen
VHH kukkakaali-lihalaatikko valmistus
Pese ja paloittele kukkakaali. Laita kukkakaali isoon kattilaan ja vettä niin paljon, että ne peittyvät juuri ja juuri. Keitä kannen alla kunnes kukkakaali pehmentyy hieman. Valuta vesi pois, varo käsiäsi. Soseuta kukkakaali sauvasekoittimella tasaiseksi.
Pilko sipuli pieniksi paloiksi ja paista voissa jauhelihan kanssa. Lisää paistamisen lopussa mascarpone ja mausta jauheliha-sipuliseos. Kaada jauheliha-sipuliseos ja soseutettu kukkakaali isoon kulhoon ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (koko 30 × 22 cm) ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Lisää paistamisen loppuvaiheessa juustoraaste. Voit tuplata annoksen halutessasi. Ripottele päälle tuoretta persiljaa.
samantyyppisiä ruokaohjeita blogissa
VHH juustoinen kesäkurpitsa-lihalaatikko ilman kananmunaa, ohje täällä
VHH kukkakaaligratiini, ohje täällä
tulossa blogiin seuraavaksi
KAIKKI BLOGIN 200 VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ
SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA
Instani löydät nimellä satusjoholm.
Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.
Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.
Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.
Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .