Hae
Kutsu vapauteen

VHH pähkinäsuklaa

Tasan vuosi sitten julkaisin ensimmäisen postauksen ”Kuka minä olen”. Aika vahva aloitus, ainakin jos olisin aihetta syvemmin käsitellyt, koska useimmat meistä miettivät koko elämänsä tätä dilemmaa. Olin päättänyt perustaa blogin nimeltä Kutsu Vapauteen enkä tiennyt oikein mistä asioista tulisin blogissani kirjoittamaan. Kuten nimestäkin voisi päätellä, ei tästä pitänyt mitään ruokablogia tulla. Jos olisi pitänyt, niin nimi olisi varmaan ”Kutsu patojen ääreen” tai jotakin muuta sellaista:) Jossain vaiheessa Sinulle, rakas lukijani, ehkä selviää paremmmin miksi blogia oikeasti aloin kirjoittamaan- tai ainakin luulin alkaneeni. Joka tapauksessa vuodessa on sivun avauksia ollut hämmentävän paljon. Olen nöyrän kiitollinen tästä kaikesta<3 Haluan sanoa Sinulle, joka tätä nyt luet, että OLET MINULLE RAKAS!
 
 
No niin, siis suklaaohje taas kyseessä! Lupaan rauhoittua jonkin ajan kuluttua ja postata muutakin kuin suklaaohjeita. Ehkä tämä joulu sekoittaa päätäni ja saa ajatukset suklaan suuntaan vähän liiankin usein. Ajattelet varmaan, ettei tuo muija tee muuta kun syö suklaata ja näinhän se vähän onkin! Jos ihminen on sitä mitä se syö, niin minä olen sitten vihersmoothie ja raakasuklaa. Tämäkin ohje on terveellinen: hyviä rasvahappoja pähkinöistä ja manteleista, vitamiineja ja hivenaineita kuivattuista supermarjoista ja raakakaakaosta, tummasta suklaasta jne. Eli taitaa kuulostaa tutulta:)
Ohje on tietenkin helppo, minä kun en keittiössä kauaa jaksa väkertää kun on niin paljon muutakin tekemistä. Ja tämä ohje sopii tuttuun tapaan erikoisruokavalioita noudattaville. En ala nyt kehumaan miten hyvää tämä on- toivon, että kuvat puhuisivat puolestaan. Tai no jos eivät nyt kuitenkaan puhu, niin perun puheeni ja kerron yleisön pyynnöstä, että tämä on maistuu ihan liian hyvältä! Onneksi rakas saksanpaimentimeni Tuto on luvannut viedä minua normaalia pidemmille lenkeille, ettei ala housut kiristämään.
Meikä on ihan uupunut kun pitää tuota Mammaa lenkittää niin paljon, ettei sen housut ala kiristämään…
Meinasi muuten käydä huonosti kuvausten kanssa: juuri kun olin asetellut suklaat kuvien ottamista varten, niin blogin virallinen laadunvarmistaja poikani Noppa tuli kotiin laskettelemasta ja oli kahmaisemassa suklaat suuhunsa. Onneksi refleksit toimii tässäkin iässä näköjään ja erittäin kovalla ”irti” käskyllä (huomioithan koirankoulutus taustani) sain suklaat säästettyä. Mutta kuulemma helvetin hyvää on! Tai siis oli, nimittäin levyt meni jo. Pahoitteluni suorasta puheesta ja voimasanan käytöstä, mutta ajattelin nyt oikeasti kirjoittaa mitä poika sanoi enkä sitä miltä se kuulostaa sellaisen henkilön korvissa, joka ei ole voimasanoihin tottunut.
Suklaata tulee aika paljon jos teet tämän ohjeen mukaan. Kuvan suklaalevyt ovat kokoa 18 x 11 cm ja 14 x 8 cm. Levyn korkeus on noin 1 cm eli syömistä riittää.
Ohje:
 
1-2 dl kuivattuja marjoja*
1 dl mantelijauhoja
1 dl pekaani-, cashew- tai saksanpähkinöitä
1 rkl raakakaakaota
1 dl  kookosöljyä tai raakakaakaovoita 
2 rkl karppisokeria
 
* Esimerkiksi mulberryä, gojia, inkamarjoja, vadelmia jne.
 
Kuorrute:
 
125 g tummaa suklaata (80 %)
1rkl kookosöljyä tai raakakaakaovoita
Liota pähkinöitä vähintään kaksi tuntia ja huuhtele ne huolellisesti juoksevan veden alla. Sulata kookosöljy tai raakakaakaovoi vesihauteessa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä kunnolla. Murskaa pähkinät esimerkiksi sauvasekoittimella ja sekoita lusikalla kaikki aineosat keskenään kulhossa. Lusikoi massaa muottiin tai vaikkapa jonkun kulhon pohjalle noin sentin korkeaksi tiiviiksi massaksi.
Sulata tummasuklaa ja kookosöljy tai raakakaakaovoi vesihauteessa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä. Kaada suklaarasvaseos massan päälle, tasoita lusikalla, koristele halutessasi ja laita pakastimeen kohmettumaan vähintään tunniksi. Leikkaa suklaalevystä haluamasi kokoisia palasia. Suklaa säilytetään jääkaapissa.

OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.