Hae
Kutsu vapauteen

Voikukka-viher-smoothie pöhötyksen poistoon


Voikukka-vihersmoothie on ihan paras smoothie pöhötyksen poistoon. Se tehostaa nestekiertoa välittömästi, minkä huomaa siinä, että on juostava vessassa normaalia tiheämmin. Loistava smoothie aina silloin kun on tullut syötyä tai juotua epäterveellisesti ja aamulla on tokkurainen olo silmäpusseineen. Tämä on minun pelastukseni vaikeisiin aamuihin yhdistettynä tiettyihin eteerisiin öljyihin ja runsaaseen sitruunaveden juontiin. Mikäli et jaksa käydä keräämässä voikukan lehtiä, niin korvaa ne kourallisella vihreää, esimerkiksi lehtikaalilla, pinaatilla tai rucolalla. 

 Voikukka on mitä parhain detox yrtti, koska se hellii maksaa ja munuaisia. Sen sanotaan jopa puhdistavan verta. Huomaat sen vaikutuksen melko nopeasti, koska saat juosta vessassa normaalia enemmän eli nesteet lähtevät liikkeelle- mikäs sen mukavampaa! Voikukanlehdet sopivat loistavasti salaatin tai smoothien sekaan. Voikukan juurista voi tehdä voikukka uutetta. Ruoansulatusta tehostavassa voikukassa on erityisesti C-, B-, K1-, D- ja A-vitamiineja sekä kalsiumia, kaliumia ja rautaa voikukassa on runsaasti. Parhaimmillaan voikukka on nuorena ja jos se on kerätty varjoiselta paikalta. 


Villiyrttien parasta keruuaikaa on kevät ja alkukesä. Pienet, maasta nousevat versot ovat parhaimpia ja ravintorikkaimpia, sillä isommaksi kasvaessaan monet kasvit muuttuvat sitkeämmän, puisevamman ja voimakkaamman makuiseksi. Voit itse todeta asian maistamalla esimerkiksi pienen pientä kuusenkerkkää pienestä taimesta ja verrata sitä isomman kuusen isompaan kerkkään- ero on yllättävän suuri. Virallinen ohje villiyrttien käsittelyn suhteen on se, että ne pitäisi huuhtoa ja kiehauttaa vedessä ennen käyttöä. Itse en tee sitä, koska en kerää villiyrttejä likaisista paikoista kuten teiden vierestä tai polkujen varsilta. Kukin tekee kuten haluaa ja omalla vastuullaan. Rikkoutuneita lehtiä ei kannata kerätä ja syödä. Täältä löydät postauksen villiyrttikurssista, jolla olimme Tuton kanssa vuosi sitten.Itse laitan yleensä aina vihersmoothiin hieman luomu omenamehua pehmentämään makua. Joskus laitan lisäksi hieman turkkilaista jogurttia. Soijalesitiini tuo smoothieseen kermaista rakennetta ja se sisältää monia terveydelle välttämättömiä rasvahappoja ja esimerkiksi fosfokoliinia, joka on solukalvojen olennainen rakennusaine. Sen sanotaan parantavan solujen välistä kommunikointia ja jopa parantavan muistia. Soijalesitiini sisältää myös inositolia, joka hajoittaa kolesterolia. Maca on kehon energiatasoa kohottava ja suoristuskykyä parantava adaptogeeninen kasvi, joka vahvistaa ja antaa energiaa.

Postauksessa käytettyjä tuotteita voit tilata Fitnessfirstin nettikaupasta edullisesti. Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.

Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.
Täältä voit lukea blogissa käytettävistä tuotteista.


Ohje:

3 dl vettä/luomu omenamehua
2 dl voikukan lehtiä 
puolikkaan sitruunan mehu 
1 tl luomu viherjauhetta
1 tl soijalesitiiniä
1 tl macaa
puolikas avokado tai banaani
muutama tippa stevia dropsia tarvittaessa

Huuhtele voikukan lehdet juoksevan veden alla. Laita kaikki aineosat blenderiin ja blendaa sileäksi.

Meikällä ei oo koskaan pöhötystä- onneksi! Se kuulostaa kamalalta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.