Hae
Kutsu vapauteen

Proteiini-pinaatti-letut- VHH, gluteeniton ja viljaton


Olin peräti toista päivää reissukilojen sulatus ”dieetillä” kun jo alkoi tekemään mieli lettuja. Halusin testata vaniljaheran käyttöä tässä tarkoituksena- ideana tietty olisi lisätä lettujen proteiinipitoisuutta, jotta nälkä pysyisi loitolla:) Näistä tuli kyllä hyviä, näin totesi myös blogin virallinen laadunvalvoja, poikani Noppa. Ajattelin yllättää salilla olevat poikani itseni lisäksi ja hymy levisikin adonisten kasvoille kun näkivät mitä olin tehnyt. Muuten mitähän tästä meikämamman dieetistä oikein tulee, mitäs luulet? Kaihoiten muistelen niitä aikoja kun omasin rautaisen itsekurin, jota aina itsekin ihmettelin.


Nämä letut voi tehdä makeana tai suolaisena. Maistuvat tosi hyvältä marjojen ja esimerkiksi soijavaniljakastikkeen kanssa. Letut ovat todella vähähiilarisia; hiilareita tulee ainoastaan puolikkaasta banaanista. Itse laitoin puolikkaan banaanin näihin kuvan lettuihin, mutta mikäli haluat lisätä hiilarien määrää, niin laita kokonainen. Psyllium antaa hieman rakennetta taikinaan ja ennenkaikkea sitä ihanaa kuitupitoisuutta, mutta sen voi jättää aivan hyvin poiskin. Itse olen tehnyt lettuja psylliumin kanssa tai ilman- molemmat tavat toimivat!

Toki letut ovat myös gluteenittomia ja viljattomia. Mutta ei maidottomia vaikkakin monet sanovat, ettei heraproteiinista tulekaan oireita vaikka eivät maitoa kestäkään. En ole kokeillut ohjetta muilla protskuilla, joten en viitsi tätä ohjetta väkinäisesti maidottomaksi muokata niin helppoa kuin se olisikin. 


 Pitääkö pinaattiletut aina olla suolaisia? Ei tarvitse, ne on aivan ihanan makuisia myös makeina. Olen ihan hurahtanut, kuten jo tiedätkin, kaikkeen missä on vaniljaa. Foodinin vaniljahera on niin mielettömän hyvän makuista ja tungenkin sitä nykyään joka paikkaan sopii tai ei:) Mikäli nyt kuitenkin haluat tehdä suolaisia lettuja, niin jätä stevia tipat pois ja käytä maustamatonta heraproteiinia. 


Pinaatista tulee mieleen lapsuusajoilta Kippari-Kalle ja hänen suunnaton hauiksensa ja voimansa, jonka hän sai pinaatista. Kaikkea puppua meille lapsena syötettiinkin:) Pinaatti sisältää runsaasti K-vitamiinia, foolihappoa, kaliumia, magnesiumia, seleeniä sekä A-, C- ja B6-vitamiineja. Rautaakin pinaatin sanotaan sisältävän paljon. Itse ostan suomalaista babypinaattia ja säilytän sitä pakastimessa. Sieltä lisäilen sitä eri ruokiin ja smoothieseen. Koska olen viime aikoina yrittänyt nostaa varastorauta-arvojani (samoin kuin A- ja B6), olen lisännyt smoothieseen vielä nokkosta pinaatin lisäksi. Lisäilen pinaattia ja nokkosta myös leipiin ja munakkaisiin. Pinaatti on goirtogeeninen ruoka-aine, joten kilpirauhasongelmista kärsivien ei kannata sitä syödä runsaita määriä toistuvasti. Hyvä muistutus itsellenikin!

Oletko jo kokeillut blogin nokkoslettuja? Ellet ole, niin ohje löytyy täältä.


Ohje (6 lettua):


2 munaa
2 dl suomalaista baby pinaattia
1 dl vanilja heraproteiinia*
1/2-1 banaani
1 tl psylliumia
ripaus suolaa
Muutama tippaa vanilja steviadropseja*

* Mikäli haluat tehdä suolaisia lettuja jätä stevia tipat pois ja käytä maustamatonta heraproteiinia.

Laita kaikki aineosat blenderiin ja blendaa sileäksi. Paista letut pannulla. Mikäli haluat tehdä suolaisia lettuja jätä stevia tipat pois ja käytä maustamatonta heraproteiinia.


Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”.


Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.


Täältä löydät lisää blogin ruokaohjeita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.