Hae
Kutsu vapauteen

Vähähiilihydraattinen kääretorttu

Tulin perjantai-iltana työreissusta jo viideltä kotiin, joten ajattelin tekaista vähähiilarisen kääretortun viikonlopuksi. Mieheni ihmetteli kun torttu valmistui niin nopeasti, noh onhan tässä viime vuosina tullut hieman harjoiteltua. Minulla on viime aikoina ollut tosi paljon työreissuja ja taas maanantaina lähden pariksi päivää Kuortaneen urheiluopistolle, joten sen vuoksi blogin puolella on ollut normaalia hiljaisempaa. Aika vaan yksinkertaisesti ei riitä aina välillä. Lisäksi blogin ruoka- ja herkkusivuston luominen söi vähän energiaa tai oikeastaan tosi paljon, mutta nyt olen tosi tyytyväinen kun se on valmis. Sivuston löydät täältä. 

Kääretorttu onnistui tosi hyvin ellei pohjan pientä halkeamista toiselta puolelta lasketa. Pohjan rakenne on muutoin tosi hyvä, mutta kun näitä vhh leivonnaisia aletaan kääriä rullalle, niin ohut pohja tuppaa herkästi halkeamaan vaikka pohjan kostuttaa. Tuo halkeaminen johtuu siitä, että vhhjauhoissa ei ole samanlaista sitkoa kuin vehnäjauhoissa. Muissa leivonnaisissa tätä halkeamista ei yleensä tapahdu ja tässäkin pohja halkesi ainoastaan hieman yhdestä kohtaa ja sehän ei haitannut kun kuorrutin tortun. Ja maku on taivaallinen, paljon parempi kuin vehnä- ja (valkoinen) sokeriversioissa. Blogin virallisen laadunvarmistajan eli meidän Nopan sanoin, on ihan hemmetin hyvää?? Ja tuota Adonista on uskominen kun tyyppi ei pahemmin äitiään mielistele?? Noppa on ehkä ainut ihminen maailmassa jolta saan takuuvarmasti rehellisen mielipiteen, perheen muut miehet vähän säästelevät minua, mutta Noppa ei??

 

 
Millä voin korvata?
Kääretorttu on vähähiilarinen. Sen lisäksi se on myös maidoton ja viljaton. Mitä tummemman suklaan valitset, sitä vähemmän hiilareita. Itse käytin 70 prosenttista tummaa suklaata. Maidottomat käyttävät maidotonta suklaata ja tuorejuustoa. Viljattomat taasen käyttävät vispi-, kookos- tai soijakermaa. Mikäli et halua käyttää hiilaritonta sokeria, niin voit korvata ne esimerkiksi kookos- tai täysraakaruokosokerilla. Muistathan aina blendata koivusokerin ettei se narsku ärsyttävästi hampaissa. Voit korvata lupiinijauhon manteli- tai kookosjauholla. Jos et välttele hiilareita, niin voit korvata jauhon esimerkiksi gluteenittomalla jauhoseoksella, riisijauholla tai speltillä. Muista kuitenkin, että speltti on alkuvehnä, joka sisältää gluteenia.
Tuotteita edullisesti FitnessFirstin nettikaupasta
 
Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista. Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

 

 

Ohje

Pohja

 4 huoneenlämpöistä kananmunaa

1-1,5 dl  karppisokeria
1 dl lupiinijauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
vettä
Sekoita huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi, pitkään ja hartaasti. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti koko ajan sekoittaen munasokerivaahdon sekaan. Levitä taikina ruokalusikalla uunipellille ja paista uunissa noin 8 minuuttia 200 asteessa. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja irroita pohja jäähtyneenä leivinpaperista siten, että kaadat pohjan toisen leivinpaperin päälle ja vedät varovasti pohjassa kiinni olevan leivinpaperin pohjasta irti. Kostuta pohja vedellä.

 

 Täyte
4 dl kaura-, kookos- tai soijakermaa
200 g maustamatonta tavallista tai maidotonta tuorejuustoa
2 dl rouhittua tummaa suklaata 
0,5 tl aitoa vaniljaa
4-6 liivatetta*
vettä

* Kuvan kääretorttuun on käytetty 4 liivatetta, mutta mikäli haluat täytteestä jähmeämmän, niin lisää liivatteen määrää
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Rouhi tumma suklaa pieneksi muruksi. Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita kerman joukkoon tuorejuusto, vanilja, rouhittu suklaa ja blendattu sokeri. Sekoita tasaiseksi. Keitä 2 tl vettä kiehuvaksi ja lisää liivatteet kiehuvan veden sekaan (purista ensin ylimääräinen vesi pois liivatteesta). Sekoita liivateseos tasaiseksi ja lisää varovasti kermaseokseen koko ajan sekoittaen. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja kääri varovasti leivinpaperilla auttaen rullaksi. Laita torttu jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat kuorrutteen. 
Kuorrute:
150 g tummaa suklaata
2 dl kookos-, kaura- tai soijakermaa
Sulata tumma suklaa ja vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaa kerman joukkoon. Levitä seos kääretortun päälle ja tasoita. Koristele kääretorttu rouhitulla suklaalla ja anna sen vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli ennen tarjoamista. Parhaimmillaan kääretorttu on seuraavana päivänä. Säilytä kakku jääkaapissa.

OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.