Hae
Kutsu vapauteen

ETEERISET ÖLJYT: esittelyssä Bergamot, Neroli ja Rosmariini

Olen eteeristen öljyjen suurkuluttaja ja käytän niitä intuitiivisesti sen mukaan mikä tuoksu vetää sillä hetkellä voimakkaimmin puoleensa. Kirjoittaessani tai tehdessäni töitä työpöydälläni pöhisee diffuuseri ja aamuin illoin laitan iholleni laimennettuna jotakin tilanteeseen sopivaa öljyä. Olen alkanut käyttämään yhä enenevässä määrin lasisia roll on -pulloja, joihin voi tehdä erilaisia tuoksusekoituksia. Roll on -pullot ovat tosi käteviä käyttää kun sekoitukset ovat valmiina. Roll on -pulloja saa tilattua tosi halvalla netistä (maksaa noin euron).

Esittelen tässä postauksessa 3 tämänhetkistä suosikki öljyäni. Tai no kaikkien aikojen suosituin öljy on piparminttu, jota käytän päivittäin näiden kolmen lisäksi. Teen siitä erillisen postauksen myöhemmin. Yhteenvetona näistä kolmesta öljystä voisi todeta, että kaikki sopivat erityisen hyvin stressaantuneelle mielelle ja keholle, kohottavat mielialaa ja saattavat helpottaa unettomuutta. Bergamot ja neroli ovat rauhoittavia ja tyynnyttäviä öljyä, jotka sopivat käytettäväksi illalla ja rosmariini on taasen energisoiva, joten sitä kannattaa käyttää aamulla ja päivällä.

Eteeriset öljyt pitää laimentaa AINA pohjaöljyyn, poikkeuksena laventeli ja tea tree, joita voi käyttää suoraan iholle. Itse käytän laimennusöljynä kylmäpuristettua kookosöljyä, joka sopii erinomaisesti tähän(kin) tarkoitukseen. Eteerissä öljyissä on valtavia hintaeroja eri merkkien suhteen: esimerkiksi piparminttu öljyn (15 ml) hinta saattaa vaihdella muutamasta eurosta aina 33:een euroon. Luomulaatuiset öljyt ovat arvokkaampia ja itse pyrin ostamaan aina luomulaatuista öljyä varsinkin jos käytän sitä suoraan iholle. Itse en käytä enkä suosittele muitakaan käyttämään sisäisesti eteerisiä öljyä. En ala asiasta kuitenkaan kenenkään kanssa väittelemään, jokainen tehköön kuten parhaaksi katsoo omalla kohdallaan. 

Bergamot (rauhoittava)

Itselleni tämä on öljyjen öljy, jota käytän päivittäin diffuuserissa ja iltaisin ihollani. Ostan myös bergamot tuoksua sisältäviä tuoksukynttilöitä kotiini, joita polttelen iltaisin. Sopii hyvin myös hierontaöljyksi pohjaöljyyn laimennettuna ja ihonhoitoon. 

Käyttö: masennus, jännitys, uniongelmat, stressi, levottomuus, huolet. Se kohottaa mielialaa, virkistää hermostoa, laukaisee stressiä ja lisää toimintatarmoa.

Sopii hyvin yhteen seuraavien öljyjen kanssa: laventeli, neroli, ruusu, sitrusöljyt ja vetiver

Vinkki hyvää uneen: levitä muutama tippa jalkapohjiin ennen nukkumaan menoa. Voit lisätä isovarpaaseen muutaman tipan laventelia.

Vinkki ahdistukseen (anti anxiety blend): bergamot+appelsiini+laventeli 

Rosmariini (energisoiva, vahvistava, virkistävä)

Rosmariini parantaa keskittymistä, aivotoimintaa, muistia ja stimuloi hermostoa. Loistava anti-age öljy iholle. Stimuloi verenkiertoa, nestekiertoa ja ruoansulatusta. 

Käyttö: henkinen uupumus, ylirasitustilat, mieli ylikierroksilla, lisämunuaisten tukeminen, aivosumu, hermostuneisuus, flunssa, hengitystieongelmat (yskä),  lihaskireydet ja kiputilat ja suonikohjut. Nostaa verenpainetta.

Sopii hyvin yhteen seuraavien öljyjen kanssa: sitrusöljyt ja tea tree.

Vinkki mielenkirkkauteen: rosmariini+sitruuna

Neroli (rauhoittava, tyynnyttävä)

Neroli rauhoittaa mieltä ja sopii erityisen hyvin herkille ihmisille, jotka ovat stressaantuineita ja alttiita ympäiristön negatiivisille vaikutuksille. Loistava hierontaöljy pohjaöljyyn sekoitettuna. Hienostununeen huumaava tuoksu.

Käyttö: masennus, unettomuus, ahdistus, hermoston ylirasitus, hermostuneisuus, pelkotilat, stressi ja ihonhoito.

Sopii hyvin yhteen seuraavien öljyjen kanssa: sitrusöljyt ja vanilja.

Vinkki hyvään uneen: neroli+appelsiini+laventeli


Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa

Blogin uusimmat ruokaohjeet ja muut terveyteen liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.

Blogin terveellisiä ruokaohjeita löydät täältä.


Blogin terveysaiheisia postauksia löydät täältä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.