Hae
Kutsu vapauteen

Pehmeän kermainen smoothie, joka pitää pitkään nälkää

Energiapitoinen smoothie, joka on selvästi tuhdimpi kuin vihersmoothie (ohje sivun lopussa) ja pitää kauemmin nälkää. Sisältää erityisesti C-, B-, E- ja K-vitamiinia, kaliumia, kuitua ja rasvahappokoostumus on loistava.

1 dl vadelmaa
– palanen avokadoa
– 1/2 banaani
– 2 rkl rahkaa/luonnonjogurttia/soijajogurttia (voi jättää pois)
– 1 rkl psylliumia
– 1/2-1 rkl neitsyt kookosöljyä
– 3 liotettua taatelia/luomu hunajaa/täysraakaruokasokeria
– vettä/mantelimaitoa/vaniljasoijamaitoa/riisimaitoa/kauramaitoa niin paljon, ettei smoothie jää liian sakeaksi

Jos teet smoothien aamulla, voit laittaa kaikki aineosat (paitsi psyllium kannattaa laittaa vasta aamulla) jo illalla valmiiksi blenderiin, niin aamulla ei tarvitse muuta kuin ottaa kulho jääkaapista, lisätä psyllium ja sekoittaa. Vadelmat voi ottaa suoraan pakasteesta jäisenä tai sulattaa jääkaapissa yön yli. Kovien pakkasten aikana olen ottanut vadelmat jo illalla jääkaappiin sulamaan kun ei ole jostain syystä tehnyt mieli jääkylmää smoothieta:)

Ohjeesta riittää helposti kahdelle, joten pieneen nälkään ohje kannattaa puolittaa. Mikäli haluat tehdä kevyemmän version, vähennä kookosöljyn ja avokadon määrää.

Tästä linkistä löydät ohjeet virkistävästä vihersmoothiesta:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2015/12/vihersmoothie-joka-oikeasti-virkistaa.html

4 kommenttia

  1. Erkku kirjoitti:

    Tuota tulee kokeilla!

  2. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Mukavaa vaihtelua vihersmoothielle:)

  3. Malla kirjoitti:

    Varmaan ihan hyvää, mutta mikä oikeastaan tekee tästä juomasta ketogeenisen? Etenkin, jos pirtelön tekee kaura- tai riisimaitoon, joiden hiilarit ovat todella nopeita eli verensokeria nostavia. Siihen päälle vielä banaani ja taateli…

    Voisi ehkä toimia, jos rasvaa olisi enemmän. Ketogeenisessa ruokavaliossahan energian pitäisi tulla lähinnä rasvoista. Puoli ruokalusikallista öljyä ei riitä tekemään mitään ruoasta ketogeenista, eikä palanen avokadoakaan pelasta tilannetta.

    Pelkästään desilitrasta vadelmaa, banaaninpuolikkaasta ja kolmesta taatelista tulee yhteensä jo niin paljon hiilareita, ettei loppupäivälle jää välttämättä enää riittävästi. (Ainakin jos liikunta on syystä tai toisesta vähäistä.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *