Hae
Kutsu vapauteen

Pizza- gluteeniton ja maidoton

”Äitiiiiiiii, voisitko tehdä pizzaa?”
Kuulostaako tutulta? Meinasin jo sanoa, ettei ole aineita pohjaan, kunnes huomasin, että kaapista löytyy tuorejuustoa ja teff-jauhokin pitäisi käyttää loppuun. Päätin kokeilla niistä ja tuloksena syntyi maultaan ja rakenteeltaan aivan superloistava pizzpohja, joka on jopa hieman rapea reunoiltaan. Blogin virallinen laadunvarmistaja Noppakin tuntui olevan erittäin tyytyväinen lopputulokseen.  Pizzapohja valmistuu ihan parissa minuutissa käsin sekoittaen eli mitään yleiskoneita tai vatkaimia ei tarvita. Pohjan levittäminen onnistuu lusikalla vieläkin nopeammin. 
Monien blogin ohjeiden ja postausten takana on tämä mies eli blogin virallinen laadunvarmistaja Noppa, jota myös totuudentorveksi kutsutaan
Meidän perheessä ei ole pizzapohjaan eikä mihinkään muuhunkaan käytetty vehnäjauhoja enää vuosiin. Vehnän voi loistavasti korvata teff-, manteli-, lupiini tai vaikkapa kookosjauholla. Gluteenia sisältävä alkuvehnä eli spelttijauhokin on kymmenen kertaa ravinteikkaampi kuin puhdistettu vehnä, jossa ei ole ravinteita käytännöllisesti katsoen juuri lainkaan. Mielestäni edellämainitut jauhot ovat paremman makuisia kuin vehnä, joka on pelkkää höttöä eikä minun mielestäni siinä ole edes mitään makuakaan. Edellä mainitut jauhot ovat ravinteikkaita ja maukkaita. Ainut huono puoli on kalliimpi hinta.

 

Pohja on gluteeniton ja maidoton, mikäli käytät maidotonta tuorejuustoa ja maidotonta juustoraastetta. Tämä pizza ei ole vähähiilarinen, mutta blogista löytyy peräti 3 vhh pizzaohjetta, joiden ohjeet löydät täältä. Blogin muutkin pizzaohjeet ovat superhelppoja tehdä. Voit tehdä pohjan myös ihan normina eli ei gluteenittomana, jolloin käytät teff- jauhojen sijasta vaikkapa kaura- tai spelttijauhoja.
Mitä on teff-jauho
Teff-jauho on etiopialaisen hirssinsukuisen teff-kasvin pikkuruisista siemenistä jauhettua ravinteikasta, luontaisesti gluteenitonta täysjyväjauhoa. Se sisältää paljon mineraaleja kuten kalsiumia ja magnesiumia, kuitua ja laadukasta kasviproteiinia. Pähkinäinen ja hieman makeahko teffjauho sopii niin makeisiin kuin suolaisiinkin leivonnaisiin, kuten kakkuihin, leipiin, pizzataikinaan ja lettuihin. Ruuanlaitossa se toimii hyvin myös kastikkeiden ja keittojen suurustamisessa. Voit tilata tuotetta edillisesti FitnessFirstistäBlogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista. Täältä pääset FitnessFirstin nettikauppaan. Täältä löydät lisää blogin ruokaohjeita.
Ohje:
2 munaa
1 dl teff-jauhoja*
200 g tavallista tai maidotonta tuorejuustoa
1 dl tavallista tai maidotonta juustoraastetta
1 rkl karkeaa psylliumkuitua*
0,5 tl suolaa
1 rkl öljyä 
 
Vatkaa käsin munat ja tuorejuusto kulhossa. Lisää psyllium ja sekoita hyvin. Lisää muut aineet ja sekoita. Taikina jää löysäksi tällä ohjeella.Voitele leivinpaperi öljyllä. Lusikoi taikina uunipellille ja tasoita lastalla tai lusikalla. Sinusta saattaa tuntua, ettei taikinan määrä voi mitenkään riittää koko pellille, mutta riittää se. Jatka vaan lusikoimista, taikina saattaa joistakin kohdista olla todella ohut, mutta se on ok sillä nyt ei olla tekemässä pannupizzaa. Paista pohjaa aluksi 200 asteessa 10-15 minuuttia. Ota pohja pois uunista ja lisää tomaattipyre ja haluamasi täytteet, mausteet ja juustoraaste. Paista uunissa vielä niin kauan että juusto saa kauniin värin.

 

Ohjeessa esiintyvää teff-jauhoa voit tilata edullisesti täältä ja psylliumikuitua täältä. Muista käyttää alekoodia, joka mainittu tekstissä ylempänä.

 

BLOGISSA ON JO LÄHES 200 VHH RUOKA- JA HERKKUOHJETTA! KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja ketogeeniseen ja vhh ruokavalioon liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

*Postaus sisältää mainoslinkin

2 kommenttia

  1. Unknown kirjoitti:

    Hei, Mitä mieltä olet sopisiko hamppujauhoa pizzapohjaan .

  2. Satu Sjöholm kirjoitti:

    En ole kokeillut:( Jos kokeilet, niin kerro tänne miten onnistui:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *