Hae
Kutsu vapauteen

Viikon kohokohtani ja paras terveystekoni

viikon paras terveystekoni toistuu viikosta toiseen samana

 

Mun viikon kohta ja samalla paras terveystekoni on uimahallissa käyminen. Tai ei siis pelkkä käyminen vaan uiminen 😎 Mistään vaan ei voi tulla niin hyvää olo kuin uinnista, rakastan sitä. Välillä myös vesijuoksen ja pidän myös siitä tosi paljon. Mulla on kausia, jolloin uin ja sitten kausia, jolloin juoksen vedessä. Olen aina pitänyt uimisesta. Nuorempana saatoin käydä uimassa viisikin kertaa viikossa ja olen työskennellyt myös uimaopettajana opiskeluaikoina. Rakastan liukua pitkään veden alla ja kloorintuoksua, ihan kuin tulisi toiseen kotiin.

 

hyvä olo uinnin jälkeen kestää pitkään

 

Uin yleensä kerralla 1 200 m, johon kuluu aikaa  noin 40 minuuttia. Jos juoksen, niin yleensä juoksen vähän pidempään. Käyn uimassa vähintään kerran viikossa, yleensä kaksi eli niinä päivinä kun pitää pestä hiukset:) Kari rakastaa myös uimista ja uidaan aina peräkkäin samalla katsoen toisen potkun tekniikkaa:) Mulla on vähän tehoton rintauinnin potku, tosin vapaan potku on hyvä. Ollaankin puhuttu Karin kanssa, että uintipäivät on meidän viikon parhaita päiviä. Hyvä olo uinnin jälkeen kestää pitkään, seuraavaan päivään saakka. Ja vaikka nukunkin tosi hyvin, niin uinnin jälkeisenä yönä uni on vielä normaaliakin syvempää. Huonostakin päivästä saa hyvän, kun käy uimassa.

 

uinnin jälkeen sitruunavettä ja piparminttuvoidetta

 

Uinnin jälkeen venyttelen aina saunassa samalla kun juttelen naisten kanssa mukavia:) Saunan jälkeen sivelen iholle piparminttua sisältävää voidetta, johon laitan sekaan vielä pari tippaa aitoa eteeristä öljyä. Siinä samalla vetäisen 1,5 litraa suodatettua vettä, johon on puristettu tuoreen sitruunan mehu. Ja kun kävelen autolle, niin olo ei voisi olla parempi. Ainut huono puoli (ja sekään ei ole uinnin vika) altaassa uimisessa on se, että alan tosi herkästi kilpailemaan viereisten radan uimareiden kanssa 😎  En jaksa enää edes  ihmetellä asiaa enkä hävetä- lähinnä se naurattaa mua ja vähän myös Karia. Ehkä mä sitten joskus 90-vuotiaana siedän sitä, että joku on mua nopeampi- tai sitten en 🙄

 

Mikä on sun viikon kohokohta? Onko muita uimareita tai vesijuoksijoita?

 

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

8 kommenttia

 1. Marjo Ojala kirjoitti:

  Avantouinti tietenkin on kohokohta ☺

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Joo sitä harratin aikoinaan ja nautin siitä kovasti. Se ei jostakin kumman syystä enää sovi minulle, joten
   olen joutunut siitä luopumaan, valitettavasti!!

 2. Elina kirjoitti:

  Kyllä, uiminen on ihmisen parasta aikaa! Mikä kumma siinä viereisen radan uimarissa onkin, kun minunkin pitää päästä aina vähän kovempaa. Onneksi tämä kilpailuvietti on vaan uima-altaassa eikä esim. maantiellä?. Uinti on niin kokonaisvaltaista liikuntaa, että siitä hyötyy koko kroppa ja päänuppi. Hyviä hetkiä uinnin parissa.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Kiitos ja kiva kuulla, että muillakin on tämmöisiä outoja piirteitä uima-altaassa:) Joo en mäkään maantiellä
   kilpaile- sehän tästä vielä puutuisi:):) Myös sinulle ihania hetkiä uinnin parissa<3

 3. Jaana Lehtinen kirjoitti:

  Kolme kertaa viikossa ensin tunti salilla ja siitä uimaan/vesijuoksemaan. Rakastan Peurungan jokiallasta. Ainoa huono puoli tässä mun uimisessa on se etten voi laittaa naamaa veteen -> jäätävä pakokauhu. Niskoihin ottaa tämä mun uiminen.
  Yleensä noin tunnin uin/vesijuoksen ja siihen päälle 45min allasjumppaa. Sanon aina kun menen altaaseen että on kuin syliin tulisi.
  Jos jostain syystä täytyy jättää joku pöivä väliin ei tunnu kivalta. Aamuihmisenä olen arkisin jo seitsemän aikaan oven takana odottamassa milloin ovi aukeaa.

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Joo Peurunka on kyllä ihana, jos ei ui vastavirtaan:) Rintauinti ottaa kyllä kovasti niskohin ellei kasta kasvoja veteen. Itse en
   pysty uimaan yhtään ellei pää käy vedessä. Ja toi syliin tuleminen on kyllä ihana vertaus, just siltä se vesi tuntuu:) Aamu-uinti olis
   ihanaa, mutta mä käyn aina Tuton kanssa lenkillä aamusta, joten jää alkuiltaan. Mä herään kanssa kuudelta eli sen puolesta sopisi hyvin.
   Ihanalta kuulostaa sun kuviot:)

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Kiitos viestistä. Joo mä en kanssa tiedä imeltyikö mulla noi:) Tuskin, ainakaan paljoa. Mutta pääasia, että on hyvää:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.