VHH suklaa-vadelmabrowniet
Nyt tekisi mieli hehkuttaa niin että ette kuule tiedäkkään tai tiiäkkään niin kuin kotipuolessa on tapana sanoa. Nämä leivokset tai browniet tai miksi niitä nyt haluaa kutsuakaan ovat ihan sairaan hyviä. Siis ihan järkyttävän hyviä. Ne sulavat suuhun. Ohje on ehkä blogini tähän astisista herkkuohjeista paras. Meniköhän jo perille, siis nämä ovat todella herkullisia! Nyt varmaan moni ihmettelee, että olen ihan ihme muija kun joka toinen postaus on painonhallinnasta ja joka toinen on joku herkkuohje? En halua antaa itsestäni sitä virheellistä kuvaa, että minun painoni vaan tippuu vaikka vetelen herkkuja. Eikä kukaan tietenkään uskoisikaan. Nyt kun olen dieetillä, en tietenkään SYÖ näitä herkkua, toki maistan. Siinä on se ero. Ja jos syön yhden herkun, niin se on sitten jostakin muusta pois. Yksinkertaista?
Browniet ovat todella todella vähähiilarisia. Sen lisäksi ne ovat myös maidottomia, gluteenittomia ja viljattomia. Mitä tummemman suklaan valitset, sitä vähemmän hiilareita. Itse käytin 70 prosenttista tummaa suklaata. Maidottomat käyttävät joko kookosöljyä tai maidotonta margariinia, maidotonta suklaata tai raakasuklaamassaa ja kaura-, kookos- tai soijamaitoa. Viljattomat taasen käyttävät vispi-, kookos- tai soijakermaa. Mikäli et halua käyttää hiilaritonta sokeria, niin voit korvata ne esimerkiksi kookos- tai täysraakaruokosokerilla.
Käytin vuokana 10 x 30 cm:n kokoista leipävuokaa, mutta mikäli haluat pohjasta paksumman, niin valitse vuoaksi 10 x 20 cm:n kokoinen. Voit tuunata sellaisen itse esimerkiksi leipävuoasta siten, että pienennät sitä jollakin kuuman kestävällä astialla, tämmöisiä virityksiä itse harrastan paljon. Tällä ohjeelle tehtynä tulee 12 kappaletta 5×5 cm:n kokoista palaa. Yhdessä palassa on noin 200 kaloria eli normikokoisen suklaapatukan verran.
Tuotteita edullisesti FitnessFirstin nettikaupasta
Ohje (pohja):
75 g blendattua karppisokeria
100g tummaa suklaata (80 %)
50 g voita tai kookosöljyä
2 kananmunaa
0,5 tl vaniljauutejauhetta
Sulata rasva ja suklaa miedossa vesihauteessa. Vatkaa kananmunien rakenne rikki käsin kulhossa. Sekoita sulaneen rasva-suklaaseoksen sekaan kananmunat ja sokeri. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen vuokaan (koko 10 x 30 cm). Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia.
Vadelmamousse
0,5 dl blendattua karppisokeria
2 kananmunaa
50 g voita tai kookosöljyä
1 tl vaniljauutejauhetta
2 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
1 rkl vettä
1,5 dl vadelmia
Sekoita sokeri ja kananmunat miedossa vesihauteessa. Sekoita huolellisesti etteivät kananmunat kokkaroidu. Kun tahna on sakeutunut, lisää joukkoon rasva ja sekoita niin kauan kun rasva on sulanut. Anna seoksen jäähtyä kunnolla.
Soseuta vadelmat esimerkiksi sauvasekoittimella sileäksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vadelmasurvos kermavaahdon sekaan. Sekoita kerma-vadelma seos sokeri-muna-voi seokseen.
Liota liivatteita kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuuman veden sekaan. Sekoita niin kauan kunnes ne ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi.
Lisää jäähtynyt liivateseos ja sekoita tasaiseksi.
Kokoaminen
Ota jäähtynyt kakkupohja varovasti pois vuoasta ja poista leivinpaperi. Vuoraa vuoka kelmulla (nyt kärsivällisyyttä)
ja laita kakkupohja takaisin vuoan pohjalle kelmun päälle. Kaada jäähtynyt vadelmamousse kakkupohjan päälle ja tasoita sileäksi. Jäähdytä jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen koristelua. Paloittele browniet haluamasi kokoisiksi paloiksi ja koriste halutessasi sulatetulla tummalla suklaalla ja vadelmalla.
Nämä pompsahti saman tien ykkössuosikiksi, kiitos <3
Tämä on yksi minunkin suosikeistani, kiitos kommentista<3