Hae
Kutsu vapauteen

Siirryin ulos nukkumaan

ulkona nukkuminen on kiinnostanut jo pitkään

Ulkona nukkuminen tuli taas mieleeni toissa yönä herätessäni aamuyöstä siihen, että oli liian kuuma vaikka ilmalämpöpumppu oli päällä ja parvekkeen ovi sepposen selällään. Kadehdin Ovea, joka nukkui parvekkeella ja päätin toteuttaa viimein monivuotisen haaveeni ulkona nukkumisesta. Meidän makuuhuoneen yhteydessä on iso parveke, joka on ollut pari vuotta tyhjillään sen jälkeen kun siellä oleva sohvasänky vietiin mökille. Löysin eilenTori.fi:stä parvekkeelle sopivan sängyn ja kävin ostamassa siihen sopivan patjan ja viime yönä nukuin ensimmäisen yön ulkona. Ja voi luoja kun nukuin sikeästi! Aamulla klo 5.30 lisäsin ohuen silkkipeittoni päälle viltin kun hieman paleli ja jatkoin unia yhdeksään saakka. Olen aina nukkunut paremmin viileässä ja sen vuoksi meillä on talvellakin parvekkeen ovi pikkasen raollaan.

meidän parveke on kuin tehty nukkumiseen

Parvekkeelle ei paista aamuaurinko eikä meillä ole koskaan hyttysiä ja mäkäräisiä, joten parveke on kuin tehty nukkumiseen. Korvatulpat vaimentaa sopivasti kovimpia ääniä, joten ympäristön melukaan ei ole ongelma, tai ei ainakaan viime yönä ollut. Aamulla oli todella virkistynyt ja levännyt olo enkä voi sanoin kuvata, miten hyvältä pieni tuulenvire tuntui kasvoilla aamulla herätessä. Olo oli niin hyvä, että ajattelin aamulla etten halua enää koskaan nukkua sisällä:)! Sanoinkin Karille, että aion jatkaa ulkona nukkumista niin pitkään kun pystyn eli ihan heti en siitä aio luopua. Kaipa sitä pystyisi makuupussissa nukkumaan ulkona talvellakin ainakin lehtijuttujen perusteella. Vai pystyisikö?

Muistan lukeneeni vuosia sitten eräästä opettajasta, joka nukkuu ympäri vuoden teltassa oman kotinsa pihassa. Hänellä on hyvä makuupussi, kylmyyttä eristävä makuualusta ja sopivasti vaatetta ja hyvin kuulemma onnistuu ulkona nukkuminen. Hän kertoi haastattelussa miten monella tapaa ulkona nukkuminen on parantanut hänen elämänlaatuaan ja terveyttä. Voi kun löytäisin vielä tuon haastattelun jostakin! Näenkin jo sieluni silmissä, että nukun ensi talvena teltassa meidän parvekkeella:) No katsotaan miten tämä asia etenee ja kauanko mun innostus kestää, mutta voisihan sitä kokeilla. Sen voin kuitenkin sanoa, että olen tällä hetkellä asiasta niin innostunut, että aivan varmasti ainakin tämän kesän nukun ulkona. Ja Ovesta saan tähänkin asiaan kaverin, nimittäin poika on hyvin tyytyväinen kun sai mut parvekkeelle nukkumaan:)

TV-mainoksen kuvaus

Muista kuulumisia sen verran, että torstai-iltana mua kuvattiin Etelä-Korealaiseen TV-mainokseen. Kyseessä oli kaupallinen yhteistyö korealaisen yrityksen kanssa ja mainosta aletaan näyttämään televisiossa reilun kuukauden kuluttua. Kuvauksissa ilmeni, että kyseessä oli ns. ”pienelokuvan” kuvaukset ja myös Karia ja Ovea kuvattiin. On kyllä mielenkiintoista nähdä minkälainen mainoksesta tulee! Korealaiset ovat kuulemma erittäin kiinnostuneita tällä hetkellä ketoruokavaliosta ja hiilihydraattien vähentämisestä ja maa on tunnettu korealaisesta ihonhoitorutiinistaan. Eli terveys ja kauneus on lähellä korealaisten sydäntä.

Mulla on töitä vielä kaksi viikkoa ja sen jälkeen jään neljän viikon lomalle. Ollaan varmaan mökillä aika paljon ja tarkoituksena on treenata Oven kanssa mikäli ei ole ihan järkyttävät helteet. Mökillä en kyllä uskalla nukkua ulkona, ties vaikka yöllä heräisin suden tuijotukseen, apua! Meidän mökki on niiiiiiin korvessa eli olisi hieman eri asia nukkua siellä ulkona kuin kotona parvekkeella. Kirjoittelen jatkossakin tästä aiheesta- jännä katsoa tuleeko tästä tapa vai alkaako Tempur patja houkutella:) Nukkuuko kukaan muu parvekkeella tai ulkona?

Niin ja tiedoksi, että laitan viimeistään huomenna KETO RISE UP verkkokurssin kesäalennukseen, ilmoittelen siitä myöhemmin lisää.

Tuu instaan @satusjoholm.

6 kommenttia

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Kyllä sama ihminen on kyseessä!😃 Muistan, että oli luokanopettaja. Lukemani juttu taisi vaan olla pidempi, mutta ihminen sama. Kiitos paljon❤️‼️

  1. pieta kirjoitti:

    no ei kai se ilmalämpöpumppu mitään auta jos sulla on ovi auki

  2. Tuula kirjoitti:

    Tuo parveke todellakin näyttää joltain eteläisen maan makuuhuoneelta. Säästyy vähän tuo ilmalämpöpumpun käyttö. Tekisi mieli kokeilla itsekin, tosin meidän kulmilla niin poliisi- kuin paloautotkin pitävät melutasosta huolta. Ei muuten ole parvekettakaan. 🙂 Vilpoisia kesäöitä. https://www.tjj-tekniikka.com/ilma-vesilampopumppu

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Kiitos❤️❤️ Nyt oon parina yönä herännyt siihen että joku elukka pistänyt ja iho kutissut. Mutta aion jatkaa kyllä ellei noita itikoita tule enempää. Vilpoisia öitä myös Sinulle❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *