Hae
Kutsu vapauteen

Mangokakku vähähiilihydraattisesti

Tämä mangokakku ilahduttaa pääsiäisenä vähähiilihydraattisuudellaan ja raikkaudellaan. Kakku on myös gluteeniton, mutta ei sovi maitoallergisille. Pohjan voi tehdä kahdella eri tavalla: toinen on kehitelty vähähiilihydraattisuutta silmällä pitäen kun taas toinen on perinteisempi versio. Karppisokerin voi korvata myös esimerkiksi kookossokerilla tai täysraakaruokosokerilla, tällöin tietenkin hiilihydraattimäärä kasvaa. Iloista ja pirteää pääsiäistä kaikille<3Pohja 1 (vähähiilihydraattinen):

2 munaa
vajaa 1/2 dl karppisokeria
0,5 dl mantelijauhoa HH 4g
1 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munasokeriseokseen. Levitä leivinpaperin päälle n. 20 cm kokoiseen leivontavuokaan. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Pohja 2:

Paketti gluteenittomia keksejä (160 g)
70-100 g voita

Laita keksit vaikkapa pakastepussin sekaan ja riko keksit pieneksi muruksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Levitä leivinpaperin päälle n. 20 cm kokoiseen leivontavuokaan.

Täyte:

4 liivatelehteä
400 g maustamatonta tuorejuustoa HH 8,6 g
1 dl karppisokeria
2 dl kuohukermaa HH 5,5 g
2 rkl sitruunamehua tai vettä
vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Vaahdota kuohukerma ja lisää joukkoon tuorejuusto ja karppisokeri. Keitä sitruunamehu/vesi kiehuvaksi ja lisää liivatteet kiehuvan veden sekaan (purista ensin ylimääräinen vesi pois liivatteesta). Sekoita tasaiseksi ja lisää varovasti kermatuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle, sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään pariksi tunniksi ennen kuin levität kuorrutteen.

Kuorrute:

2 purkkia mango pilttisosetta HH n. 30
2 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään viideksi minuutiksi. Keitä vesi ja sekoita liivatteet kiehuvaan veteen (purista ensin ylimääräinen vesi pois liivatteesta) ja sekoita tasaiseksi. Lisää seos mangososeeseen varovasti koko ajan sekoittaen. Valuta kuorrute jähmettyneen kakun päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Sokerin määrää kannattaa säädellä oman maun mukaan eli jos tämä versio on sinun makuusi liian makea, niin vähennä seuraavalla kerralla sokerin määrää tai vastaavasti lisää sitä, mikäli haluat lisää makeutta.

Koko kakussa on alle 50 g hiilihydraattia (sokerivaihtoehtona karppisokeri ja ensimmäinen pohjavaihtoehto).

Kokeilen ja kehittelen vähähiilihydraattisia reseptejä poikani (nykyään myös itseni) vuoksi, joka haluaa vältellä hiilihydraatteja. Kun lapseni muuttavat pois kotoa,  löytävät he kotona tehtyjä ruokaohjeita netistä vaikka olisivat maailman äärissä.

4 kommenttia

 1. Kari sjöholm kirjoitti:

  Hyvää pääsiäistä

 2. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Kiitos samoin:)!

 3. Merja Nuora kirjoitti:

  Ihan loistava ohje – kiitos Satu! Koska rakastan sitruunan makua, muokkasin ohjetta niin, että lisäsin täytteeseen raastetun sitruunankuoren ja puolikkaan sitruunan mehun. Raikas ja herkullinen, keväisen kaunis kakku ??

 4. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Aivan varmasti sopii, ihana kuulla, että tykkäsit<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.