VHH kana-vuohenjuustopiirakka- kuitupitoinen ja kevyt
VHH kana-vuohenjuustopiirakka- hiilaria 2 g yhdessä palassa
Tein tätä VHH kana-vuohenjuustopiirakkaa viime viikonloppuna ruoaksi ja söimme tätä runsaan salaatin kanssa. Kari tykkäsi tästä ihan mielettömästi, minua vähän häiritsi pohjan ”puumaisuus”, joka johtuu siitä, että VHH jauhot on korvattu pofiberillä. Kari ei edes huomannut koko puumaisuutta ja pakko myöntää, että rakenne on todella hyvä VHH piirakkapohjaksi! VHH kana-vuohenjuustopiirakka sopii vähähiilariseen ja ketoruokavalioon. Se on lisäksi viljaton eikä sisällä pähkinää. Kaloreitakin on yhdessä palassa ainoastaan alle 200 g ja se on mielestäni vähän ottaen huomioon, että täytteessä on kuohukermaa:) Mikäli et uskalla ottaa ”puumaisuuden” takia riskiä, niin suosittelen tekemään pohjan jollakin mulla blogin suolaisen piirakka ohjeen pohjalla. Olen linkannut tähän postaukseen peräti 5 erilaista VHH suolaista piirakkaa, joten valinnan varaa riittää.
VHH kana-vuohenjuustopiirakka makrot 1 annos
r 15 g
p 12 g
hh 2 g
kcal 192
VHH kana-vuohenjuustopiirakka ohje 12 annosta
pohja
- 2 kananmunaa
- 100 g tuorejuustoa
- 1 dl pofiberia
- 1 rkl psylliumkuitua
- 0,75 dl emmental juustoraastetta
- ripaus suolaa
- rasvaa piirakkavuoan voitelemiseen
Riko kanamunien rakenne rikko kulhossa. Lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin. Lisää loput raaka-aineet koko ajan sekoittaen. Laita irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat oliiviöljyllä tai sulatetulla voilla. Lusikoi seos vuoan pohjalle. Kostuta kädet vedellä ja painele taikina vuoan pohjalle ja nostele sitä hieman vuoan reunoille. Aluksi tuntuu, ettei taikina riitä, mutta kyllä se riittää:) Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
täyte
- 250 g kananfile suikaleita
- 100 g vuohenjuustoa
- 1 pieni paprika
- 1 sipuli
- 2 dl juustoraastetta
- 3 kananmunaa
- 2 dl kuohukermaa
- nippu tuoretta basilikaa
- 1 tl tai enemmän suolaa
- provencen yrttisekoitusta
- mustapippuria
- 0,5 rkl voita paistamiseen
Paista kanansuikaleet voissa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja provencen yrttisekoituksella. Hienonna sipuli ja pilko paprika pieniksi paloiksi, paloittele vuohenjuusto ja hienonna basilika ja lado ne pohjan päälle. Sekoita keskenään kananmunat, juustoraaste ja kerma, lisää ripaus suolaa. Kaada seos piirakan päälle ja paista uunissa 200 asteessa vielä 20-25 minuuttia tai niin kauan, että piirakka saa kauniin värin. Anna jäähtyneen piirakan vetäytyä muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua. Piirakka on aluksi ”kostea”, mutta kosteus häviää kun piirakka on kunnolla vetäytynyt.
Jälkiruokaehdotus VHH mokkaleivokset, ohje täällä
samantyyppisiä ohjeita blogissa
KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ
Kiitos mahtavasta kana-vuohenjuustopiirakan ohjeesta. Tästä tulee miun vakkari!
Ole hyvä, kiva kuulla:)