Hae
Kutsu vapauteen

VHH kana-vuohenjuustopiirakka- kuitupitoinen ja kevyt

VHH kana-vuohenjuustopiirakka- hiilaria 2 g yhdessä palassa

 

Tein tätä VHH kana-vuohenjuustopiirakkaa viime viikonloppuna ruoaksi ja söimme tätä runsaan salaatin kanssa.  Kari tykkäsi tästä ihan mielettömästi, minua vähän häiritsi pohjan ”puumaisuus”, joka johtuu siitä, että VHH jauhot on korvattu pofiberillä. Kari ei edes huomannut koko puumaisuutta ja pakko myöntää, että rakenne on todella hyvä VHH piirakkapohjaksi! VHH kana-vuohenjuustopiirakka sopii vähähiilariseen ja ketoruokavalioon. Se on lisäksi viljaton eikä sisällä pähkinää. Kaloreitakin on yhdessä palassa ainoastaan alle 200 g ja se on mielestäni vähän ottaen huomioon, että täytteessä on kuohukermaa:) Mikäli et uskalla ottaa ”puumaisuuden” takia riskiä, niin suosittelen tekemään pohjan jollakin mulla blogin suolaisen piirakka ohjeen pohjalla. Olen linkannut tähän postaukseen peräti 5 erilaista VHH suolaista piirakkaa, joten valinnan varaa riittää.

VHH kana-vuohenjuustopiirakka makrot 1 annos

 

r 15 g

p 12 g

hh 2 g

kcal 192

 

VHH kana-vuohenjuustopiirakka ohje 12 annosta

pohja

 

 • 2 kananmunaa
 • 100 g tuorejuustoa
 • 1 dl pofiberia
 • 1 rkl psylliumkuitua
 • 0,75 dl emmental juustoraastetta
 • ripaus suolaa
 • rasvaa piirakkavuoan voitelemiseen

 

Riko kanamunien rakenne rikko kulhossa. Lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin. Lisää loput raaka-aineet koko ajan sekoittaen. Laita irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat oliiviöljyllä tai sulatetulla voilla. Lusikoi seos vuoan pohjalle. Kostuta kädet vedellä ja painele taikina vuoan pohjalle ja nostele sitä hieman vuoan reunoille. Aluksi tuntuu, ettei taikina riitä, mutta kyllä se riittää:) Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

 

täyte

 

 • 250 g kananfile suikaleita
 • 100 g vuohenjuustoa
 • 1 pieni paprika
 • 1 sipuli
 • 2 dl juustoraastetta
 • 3 kananmunaa
 • 2 dl kuohukermaa
 • nippu tuoretta basilikaa
 • 1 tl tai enemmän suolaa
 • provencen yrttisekoitusta
 • mustapippuria
 • 0,5 rkl voita paistamiseen

 

Paista kanansuikaleet voissa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja provencen yrttisekoituksella. Hienonna sipuli ja pilko paprika pieniksi paloiksi, paloittele vuohenjuusto ja hienonna basilika ja lado ne pohjan päälle. Sekoita keskenään kananmunat, juustoraaste ja kerma, lisää ripaus suolaa. Kaada seos piirakan päälle ja paista uunissa 200 asteessa vielä 20-25 minuuttia tai niin kauan, että piirakka saa kauniin värin. Anna jäähtyneen piirakan vetäytyä muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua. Piirakka on aluksi ”kostea”, mutta kosteus häviää kun piirakka on kunnolla vetäytynyt.

 

Jälkiruokaehdotus VHH mokkaleivokset, ohje täällä

 

 

samantyyppisiä ohjeita blogissa

 

VHH kana-aurajuustopiirakka, ohje täällä

 

Blogin suolaisia VHH piirakkaohjeita, katso ohjeet täältä

 

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

 

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä

2 kommenttia

 1. Mari kirjoitti:

  Kiitos mahtavasta kana-vuohenjuustopiirakan ohjeesta. Tästä tulee miun vakkari!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *