Hapatettu cashew jogurtti
Kokeile helppotekoista cashewjogurttia, joka on maidoton, gluteeniton ja sopii myös vegaaneille. Lisää jogurtin sekaan hedelmiä tai marjoja- vatsa tykkää ja kiittää:)
Ohje:
-4 dl cashewpähkinöitä
-4 dl vettä
-maitohappobakteeria (voi jättää pois)
Liota cashew pähkinöitä vedessä n. 3 tuntia. Huuhtele liotetut pähkinät ja laita blenderiin veden kanssa. Sekoita sileäksi. Laita seos lasiastiaan (joissakin ohjeissa käsketään desinfioimaan lasiastia, mutta minä en ole sitä tehnyt) ja voit lisätä maitohappobakteeria halutessasi. Sekoita lusikalla. Jätä yön yli hapattumaan huoneenlämpöön (22 asteessa n. 6 tuntia riittää). Itse laitan pelkän talouspaperin lasiastian päälle. Siirrä aamulla jääkaappiin. Jogurtti on valmis nautittavaksi muutaman tunnin kuluttua. Lisää marjoja, hedelmiä tai mitä nyt haluat:) Säilyy jääkaapissa muutaman päivän ajan.
Hapattaminen parantaa pähköinöiden sulavuutta ja hapatetut ruoka-aineet tukevat suoliston tervettä bakteerikantaa. Cashewpähkinät sisältävät runsaasti omega 3-rasvahappoja, proteiineja (20g/100g) sekä magnesiumia, rautaa, seleeniä ja muita kivennäis- ja hivenaineita. Jogurtti on miedon makuinen, joten sekoita marjoja ja hedelmiä sekaan niin saat ravintorikkaan aamu- tai välipalan.
Tästä linkistä löydät vähähiilihydraattisen pizzan ohjeen:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/01/vahahiilihydraattinen-pizza.html
Tästä linkistä löydät 2 erilaista karppirullan ohjetta:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/01/vahahiilihydraattinen-karppirulla-kaksi.html
Tästä linkistä löydät 2 erilaista siemennäkkileipäreseptiä: http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/01/siemennakkaileipa-2-erilaista-ohjetta.html
Tästä linkistä taas löytyy herkullisen mantelileivän ohje: http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2015/12/mantelileipa-runsaasti-proteiinia-hyvia.html
olis kiva kokeilla, mistä voi ostaa maitohappobakteeria? 🙂 terveisin Mikaela
Itse ostan lifestä tai tilaan I Herbistä:)
Miten tuosta voi tulla jogurttia?
Montako maitohappobakteerikapselia tuohon määrään tarvitaan?