Hae
Kutsu vapauteen

Hapatettu cashew jogurtti

Kokeile helppotekoista cashewjogurttia, joka on maidoton, gluteeniton ja sopii myös vegaaneille. Lisää jogurtin sekaan hedelmiä tai marjoja- vatsa tykkää ja kiittää:)

Ohje:

-4 dl cashewpähkinöitä
-4 dl vettä
-maitohappobakteeria (voi jättää pois)

Liota cashew pähkinöitä vedessä n. 3 tuntia. Huuhtele liotetut pähkinät ja laita blenderiin veden kanssa. Sekoita sileäksi. Laita seos lasiastiaan (joissakin ohjeissa käsketään desinfioimaan lasiastia, mutta minä en ole sitä tehnyt) ja voit lisätä maitohappobakteeria halutessasi. Sekoita lusikalla. Jätä yön yli hapattumaan huoneenlämpöön (22 asteessa n. 6 tuntia riittää). Itse laitan pelkän talouspaperin lasiastian päälle. Siirrä aamulla jääkaappiin. Jogurtti on valmis nautittavaksi muutaman tunnin kuluttua. Lisää marjoja, hedelmiä tai mitä nyt haluat:) Säilyy jääkaapissa muutaman päivän ajan.

Hapattaminen parantaa pähköinöiden sulavuutta ja hapatetut ruoka-aineet tukevat suoliston tervettä bakteerikantaa. Cashewpähkinät sisältävät runsaasti omega 3-rasvahappoja, proteiineja (20g/100g) sekä magnesiumia, rautaa, seleeniä ja muita kivennäis- ja hivenaineita. Jogurtti on miedon makuinen, joten sekoita marjoja ja hedelmiä sekaan niin saat ravintorikkaan aamu- tai välipalan.

Tästä linkistä löydät vähähiilihydraattisen pizzan ohjeen:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/01/vahahiilihydraattinen-pizza.html

Tästä linkistä löydät 2 erilaista karppirullan ohjetta:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/01/vahahiilihydraattinen-karppirulla-kaksi.html

Tästä linkistä löydät 2 erilaista siemennäkkileipäreseptiä: http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2016/01/siemennakkaileipa-2-erilaista-ohjetta.html

Tästä linkistä taas löytyy herkullisen mantelileivän ohje: http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2015/12/mantelileipa-runsaasti-proteiinia-hyvia.html

 

4 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    olis kiva kokeilla, mistä voi ostaa maitohappobakteeria? 🙂 terveisin Mikaela

  2. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Itse ostan lifestä tai tilaan I Herbistä:)

  3. Anonyymi kirjoitti:

    Miten tuosta voi tulla jogurttia?

  4. Katrin keittiöstä kirjoitti:

    Montako maitohappobakteerikapselia tuohon määrään tarvitaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *