Hae
Kutsu vapauteen

Suklaa-nougat- VHH ja maidoton

Sain idean tähän suklaa-nougaaseen Foodinin resepti lehtisestä. Muokkasin ohjetta hieman toisenlaiseksi eli oman näköisekseni eli yksinkertaistin- yllätys yllätys:) Olen sanonut ainakin tuhat kertaa, että tämä ja tämä ohje on paras suklaaohje blogissani ja sanon sen taas kerran- eli blogista löytyy siis monta parasta ohjetta. Maku paranee ajan myötä eli parhaimmillaan maku oli seuraavana päivänä valmistuksesta. En tiedä mistä se johtuu. Perheen miesväki oli myös varsin otettuja tästä herkusta ja ellen väärin tulkinnut, niin arvostukseni suklaan tekijänä koki tämän makuelämyksen myötä ylennyksen:)

Voit tehdä suklaan vähähiilarisena tai normina. Vähähiilariset makeuttavat karppisokerilla (blendaa ensin, ettei narsku ärsyttävästi hampaissa) tai kuitusiirapilla. Itse makeutin kuitusiirapilla ja hunajalla, olen superrakastunut kuitusiirappiin- se ON ihanaa! Ravinteitahan tämä suklaa sisältää runsain mitoin, samoin myös kaloreita jos niitä nyt joku laskeskelee. Näitä raakasuklaita ei tule vedettyä ihan samalla tavalla kuin fazerin sinistä eli määrät jäävät varmasti pienemmäksi kuin normi suklaata syödessä. Eli kalorit jäävät tältä osin vähäisimmäksi- lupaan sen. Tai toki, jos joku näitä minun raakasuklaitani pystyy isoja määriä syömään, niin ilmoittautukoon heti niin perun puheeni:)

Voit muotoilla nougat massasta kostutetuin käsin patukoita tai vaihtoehtoisesti lusikoida massaa leivinpaperilla vuorattuun 10×15 cm:n kokoiseen vuokaan, jolloin massasta tulee levy. Levystä voit puukolla leikata haluaman mallisia paloja ennen kuorruttamista. Toki voit lusikoida massaa myös muotteihin. Tarkista makeus ennen pakastamista, itse käytin nougat massaan ainoastaan ruokalusikallisen makeuttajaa. Voit myös tuplata kuorrutteen määrän mikäli haluat kuorrutteesta paksumman. Modaa ohjetta omien mieltymystesi mukaan rohkeasti…

Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.
Ohje:
1 dl kaakaovoita
1 dl cawshewtahnaa
1 rkl macaa
1 rkl lucumaa
1 rkl raakakaakaota
1-2 rkl kuitusiirappia tai karppisokeria*
Ripaus himalajan kristallisuolaa
*  Voit käyttää hunajaa ellet halua tehdä vähähiilarista
Sulata kaakaovoi miedolla lämmöllä. Sekoita jäähtyneen kaakaovoin sekaan muut ainekset. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin kaksi tai useampi patukka tai laita massa 10×15 cm:n kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Laita nougat pakastimeen jähmettymään vähintään  tunniksi.
Kuorrute:
1 rkl kaakaovoita
1,5 rkl raakakaakaota
1  rkl kuitusiirappia tai karppisokeria*
*  Voit käyttää hunajaa ellet halua tehdä vähähiilarista
 

Sulata kaakaovoi vesihyöryssä. Sekoita voin sekaan kaakao ja makeuttaja. Kun nougat on jäähtynyt, kuorruta se suklaaseoksella ja laita ne vielä hetkeksi pakastimeen jähmettymään. Valmis suklaa säilytetään jääkaapissa.

Meikä ei saa suklaata, mutta Meikä pääsikin fasciahierontaan ja rangan liikehoitoon…

OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *