Hae
Kutsu vapauteen

Evogenom geenitesti- syö, liiku, laihdu ja nuku juuri sinulle oikealla tavalla

Kaupallinen yhteistyö: Evogenom Oy

En ole pitkään aikaan ollut mistään näin innoissani: tein juuri äsken Evogenom geenitestin ja laitoin sylkinäytteen postiin. Muutaman viikon kuluttua saan yksityiskohtaisen raportin, jossa on käyttöohjeet itsestäni: miten voin liikkua, syödä, nukkua ja hoikistua oikein eli juuri minulle parhaimmalla tavalla. Olen aina ollut sitä mieltä, että ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa syödä ja elää terveellisesti- olenhan siitä kirjoittanut useaan otteeseen blogiinkin. Me olemme kaikki yksilöitä ja se mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovi toiselle. 

Tilanteen tekee hyvin mielenkiintoiseksi se, että olen parasta-aikaa dieetillä. Olen tiputtanut alkuvuodesta 3 kg ja vielä aion luopua muutamasta kilosta. Voit lukea asiasta täältä. Loppuvuodesta noudatin vhh ruokavaliota, joka ei sitten lopulta sopinut minulle ja jouduin lisämään hieman enemmän hiilareita ruokavaliooni. Aiheesta ja muista elämäntapamuutoksistani voit lukea täältätäältä ja täältä. On todella mielenkiintoista nyt nähdä, mikä ruokavalio geeniperimän mukaan on minulle paras. Todennäköisesti myös addiktiotaipumukseni tulee testissä esiin, sillä olen ihminen, joka tekee aina kaiken sata lasissa jos tekee eli menen tosi syvällä niihin asioihin, joista kiinnostun. Uskoakseni unentarpeeni on melko normaali, minulla ei ole lihavuutta edistävää geeniä ja olen herkkä reagoimaan ympäristön kemiallisille ärsykkeille vaikkakaan en ole allerginen ihminen. Alkoholin haitavaikutuksille reagoin voimakkaasti, sen sijaan kahvi lisää omasta mielestäni hyvinvointiani kohtuullisesti käytettynä. Stressinsietokykyni ei ole mikään huippu ja olen perfektionisti luonteeltani- valitettavasti?. Noh, edellä mainitus asiat ovat omia arvioitani itsestäni ja nähtäväksi jää, johtuvatko ne geeniperimästäni vai ympäristön vaikutuksesta. 

Evogenom Oy:n geenitestauksen pääpaino on hyvinvoinnin lisäämisessä. Siitä huolimatta perustietojen lisäksi halusin teetättää itselleni ylimääräisen terveysriskianalyysin, jolla saan tietoa siitä, mihin perinnöllisiin sairauksiin minulla on kohonnut riski sairastua. On tärkeää ymmärtää, että vaikka riski olisikin kohonnut, se ei tarkoita sitä, että ihminen automaattisesti sairastuu kyseiseen sairauteen. Minun mielestäni tieto on kuitenkin hurjan mielenkiintoinen ja kertoo paljon genetiikastani. Terveysriskianalyysi ei sisälly automaattisesti aktiiviselle ihmiselle suunnattuun perustestiin tai huippu-urheilijoille tarkoitettuun laajempaan geenitestiin.


Aktiivisen ihmisen perustestillä (blogin lukijoille huippualennus testin hinnasta) saat tietoa mm. seuraavista asioista:

– sopiva ruokavalio ja laihdutusmenetelmä (esimerkiksi sopiiko sinulle karppaus, kuinka rasvat ja hiilihydraatit vaikuttavat sinuun)
– perinnöllinen vitamiinin, hivenaineiden ja mineraalien tarve
– herkkyys kofeiinin ja alkoholin vaikutukselle 
– makuaisti
– ruokahalu
– allergiataipumus
– kolesteroli
– stressissietokyky
-addiktioherkkyys
– suolan vaikutus verenpaineeseen
-geneettinen unentarve
-palautuminen
– miten liikut oikein
– lääkeaineiden haitallisuus
– mistä päin maailmaa sukujuuret tulevat*

*Suomalaisten geeniperimä on tiedetty erikoislaatuiseksi, mutta vasta nyt tiedetään, että Suomen väestö on Euroopassa täysin ainutlaatuinen tapaus. Itä-Suomen yliopiston tutkimusten mukaan suomalaiset ovat perimältään niin erilaisia muista eurooppalaisista, että heidät pitää luokitella omaksi väestökseen.” Tutkimustiedotteen aiheesta voit lukea täältä.

Evogenom Oy- uusimman sukupolven geeniteknologian hyödyntäjä

Jyväskyläläinen bioteknologiayritys Evogenom Oy tekemien geenitestien analyysin perusteena on tieteellisesti tutkittu tieto kaikista osa-alueista. Geenitestin perusteella tehtävä analyysi ei ole lääketieteellinen diagnoosi vaan kartoitus tutkittavan geneettisistä vahvuuksista sekä ominaisuuksista. Evogenom Oy käyttää uusimman sukupolven geeniteknologiaa, jonka avulla voidaan varmistaa luotettavimmat ja kattavimmat geenitestit. Testeissä käytetään ”high-throughput”- sekvensointia, joka lukee ihmisen perimästä yli 700 000 datapistettä ja analysoi niistä tuhansia merkityksellisiä raporttia varten.Tutkittava saa halutessaan kaiken raakadatan käyttöönsä esimerkiksi lääkärikäyntejä varten. Näytteen otto on helppoa, koska se otetaan syljestä. 
Huippuale blogin lukijoille alennuskoodilla

Blogini lukijoilla on mahdollisuus saada Premiun geenitesti edullisesti alennettuun hintaan 199 euroa (normaali hinta 290 euroa) koodilla SATUSPREMIUM. Alennus on voimassa maaliskuun 2018 loppuun saakka. Voit tilata testin täältä.

Geenitestin tuloksista laadittuun raporttiin voit tutustua täällä ja täällä. 
Evogenom Oy:n nettisivuille pääset täältä.

Yrityksen facebook sivut löytyvät täältä.


Julkaisen blogissani muutaman viikon kuluttua geenitestini tulokset, joten pysykäähän kanavalla. Aion myös jatkossa hyödyntää geenitestin tuloksia painonhallissa sekä muutoinkin elämässäni ja tulen aiheesta kirjoittelemaan lisää tulevaisuudessa useaan otteeseen.

Kutsu Vapauteen blogin löydät täältä.

Voit seurata blogia myös facebookissa täällä ja instassa täällä.

Esimerkki raportista.


9 kommenttia

 1. Minna kirjoitti:

  Oispa kyllä mielenkiintoista saada selville noita asioita! Myös tuo, että missä omat sukujuuret on olisi tosi kiinnostava tieto 🙂

 2. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Eikö olekin?

 3. Minna M kirjoitti:

  Olisipa mielenkiintoista teettää tämä testi! Jokin aika sitten äitini esitteli hänelle tehdyn geenitestin (sukujuuret) tuloksia. Tosi kiinnostavaa sekin.

 4. Mama Lina kirjoitti:

  Todella mielenkiintoista, tosin ehken itse ole niin kiinnostunut että tällaisesta maksaisin ?

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Kiinnostava testi. Olen itse vahvasti sitä mieltä, että olemme kaikki omia yksilöitä ja se mikä sopii toiselle, ei sovi toiselle.

 6. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Samaa mieltä ja tämä geenitesti vahvistaa asian?

 7. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Jep? Saas nähdä mistä minä olen kotoisin??

 8. Marianne Lillback kirjoitti:

  Odotan innolla vastausta omasta testistä! Kiitos vinkistä ja alennuksesta!

 9. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Loistavaa ja ole hyvä? Laita blogiin sitten tietoa tuloksista??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.