Hae
Kutsu vapauteen

Mitä syön ketogeenisellä ruokavaliolla?

Minulle tulee jatkuvasti kysymyksiä siitä, että mitä syön ketogeenisella ja mitä lisäravinteita käytän eli kirjoitan nyt kolmannen ketogeenisen ruokapäiväkirjani. Aiemmat löydät  täältä. Eli nyt sinulla on käytössäsi jo kolmen päivän ateriat, joita voit katsella. Edelleenkään en väitä oman ruokavalioni olevan mikään malliruokavalio, vaan yksi päivä elämästäni. En käytä tolkuttomasti aikaa sen miettimiseen mitä syön vaan ruoka on yksi osa elämääni. En laske itse kaloreita enkä mitään muuta kuin hiilareiden määrää, mutta on kieltämättä mielenkiintoista laskea makroja näihin postauksiin. Antaahan ne suuntaa missä mennään. Hiilarit olen pitänyt tiukasti alle 50 grammassa per päivä ja useimmiten jopa alle 20 grammassa. Ja se paino on laskenut ja koko ajan pitäisi vaan syödä enemmän, että ettei se laskisi liikaa.
Aamulla vitamiinit , kahvia ja lenkille
Aamulla juon tyhjään mahaan lasillisen suodatettua vettä, johon sekoitan teelusikallisen viherjauhetta ja psyllimia. Aamuisin otan myös ruoansulatusentsyymiä, c-, b-, e- ja d-vitamiinia, seleeniä, l-karnitiinia ja ubikinolia. Kaksi viimeksi mainittua vaikuttaa positiivisesti solujen mitokondrioiden tuotantoon. Sen jälkeen juon kaksi kuppia tummaksi paahdettua luomukahvia lämmitetyn soijamaidon kanssa ja lähden lenkille Tuton kanssa metsään. Kahvia ja lisäravinteita ei kannattaisi ottaa samaan aikaan, mutta minä otan. Lenkillä en juokse vaan rämmin umpimetsässä. Tuton nivelrikon takia lenkit ovat lyhentyneet puoleen tuntiin tai maksimissaan 45:een minuuttiin ja pehmeällä sammaleella juokseminen on elinehto koiran hyvinvoinnille ja minulle tehokasta reisijumppaa. Metsässä teen jokapäiväisen meditaationi samalla kun juttelen Tuton kanssa eli lataudun. Ilman tuota hetkeä en yksinkertaisesti olisi tolpillani.
Lenkin jälkeen teen kaksi kertaa viikossa kortisolitasoja laskevan HIIT-harjoituksen, jonka löydät täältä. Toki treenaan muutenkin, kirjoittelen siitä ihan erikseen postauksen myöhemmin. Sen jälkeen nautin rasvakahvin tai vihersmoothin, jossa on hyviä rasvoja. Ensimmäinen lounas on yleensä klo 14-16 riippuen onko reissupäivä vai teenkö töitä kotona. Nautin aina jotakin proteiininlähdettä eli kalaa, kanaa tai lihaa ja jotakin vihreää eli parsakaalia, selleria tms. En juokse pitkin marketteja etsimässä laadukasta lihaa, mutta ostan sitä aina jos sattuu silmien alle. Mikäli ruokavaliosta tekee liian vaikean, niin sitä ei jaksa noudattaa loppuelämää varsinkin jos on muutakin elämää kuin syöminen ja sen miettiminen! Useimmiten paistan pannulla voissa suikaloitua kaalia ja siinä samalla paistuu lihakin. Oliiviöljyä haluaisin lorautella sinne sun tänne, mutta totuus on toista: se jää tekemättä koska en pidä sen mausta. Olen edelleen toivottoman nirso enkä syö mitään mitä minun ei tee mieli olkoot kuinka terveellistä tahansa?
Iltaisin noin klo 20 yleensä mieheni kanssa katsomme tunnin tv:tä (tämä on se hetki kun rauhoitun ja makaan sohvalla) ja syömme yhdessä palan leipäjuustoa ja sen lisäksi sekoitan kookos- tai soijajogurtin sekaan siemeniä, protskujauhetta, macadampähkinöitä ja mitä nyt sattuu tekemään mieli. Tai joskus paistetaan poikien kanssa kanaa tai lohta pannulla ja heitetään vihreää sekaan. Syön intuitiivisesti edelleen eli sitä mitä tarvitsee sillä hetkellä.
Mielestäni ruokavalio on tosi helppo ja minulla on tunne, että ruoanlaitto on loppunut kokonaan. Maidoton ja ketogeeninen ilman kananmunia on ollut kuitenkin liian haastava yhdistelmä ja maidottomasta olen joutunut luopumaan. Se vähän mietityttää, mutta nyt mennään näin. Eli jos muistat niin olen viivästyneiden allergiatestien mukaan kananmunalle superallerginen ja maitotuotteita saisin nauttia pari kertaa viikossa. Ehkä jossakin vaiheessa saan itseäni niskasta kiinni tuon maidottomuudenkin osalta, mutta nyt vaan ei voimat riitä siihen. Kuten sanoin, ruokavalio täytyy olla helppo, muutoin se jää noudattamatta. Ja tuo maidottomuus on vaikea erityisesti juustojen (leipäjuusto) takia koska vuohenjuustoakaan ei saisi syödä ja sen on itselleni suurta herkkua. Ulkona syömisestä ja reissupäivistä kirjoitan erillisen postauksen sitten, koska syön paljon myös muualla kuin kotona. Tulen myös kirjoittamaan paljon treenaamisesta, mistä ruoka-aineista olen joutunut luopumaan jne.
Tummaa suklaata ja laadukasta luomu kahvia
Herkuttelen lähes joka päivä tummalla suklaalla (vähintään 70 %) tai teen vhh raakasuklaata, ohjeita täällä. Haluan, että elämässäni on mahdollisimman usein ripaus luksusta ja nautintoa, koska I`m worth it? Tällä ei ole mitään tekemistä sokerinhimon tai sokerikoukun kanssa vaan pidän tummaa suklaata tai raakasuklaata erittäin terveellisenä herkkuna luomu kahvin kanssa nautittuna. Tummasta suklaasta ja laadukkaasta kahvista saan runsaasti antioksidantteja miellyttävässä muodossa. Kahvia menee päivässä kaksi mukillista (4-5 dl) enkä juo sitä enää klo 14 jälkeen koska geenitestin mukaan kofeiini poistuu elimistöstä normaalia hitaammin ja sen kyllä huomaa yöunissa jos nautin kahvia myöhään iltapäivällä.
Juhlapäivinä leivon vähähiilarisia leivonnaisia ja kakkuja. En halua katkaista ketoosia ja noista herkuista ei tule aivosumua, väsymystä ja huonoa oloa ja ne ovat paremman makuisia kuin normi leivonnaiset. Myös muut perheen jäsenet pitävät erittäin paljon näistä minun vhh herkkuohjeistani, jotka ovat pääsääntöisesti täyttä ravintoa ja hyvin rasvahappoja. Ohjeita löydät täältä.
Blogini ja ketogeeninen ruokavalioni on saanut viime aikoina runsaasti mediajulkisuutta. Kouvolan Sanomat tänään.


RUOKAPÄIVÄKIRJA


Makrot koko päivä:
rasva 124  g
proteiini 95 g
hiilihydraatti 20 g
kalorit 1584

Aamiainen (rasvakahvi):
2 dl tummapaahtoista luomukahvia
1 rkl voita
1 rkl MTC-öljyä

Makrot:

rasva 25 g
proteiini 0 g
hiilihydraatti 0 g
kalorit 221

Lounas:
150 g nahatonta broilerin koipi-reisipaloja
200 g kesäkurpitsaa
2 rkl macadampähkinää
1 rkl gheetä paistamiseen

Kaikki ruoka-aineet paistettiin pannulla

Makrot:
rasva 33 g
proteiini 32 g
hiilihydraatti 6 g 
kcal 451

Päivällinen:
2 dl turkkilaista jogurttia (rasva 10%)
1 rkl chiansiemeniä
2 rkl Foodinin suklaanmakuista heraproteiinijauhetta
ripaus Foodinin steviajauhetta
200 g leipäjuustoa uunissa lämmitettynä

Makrot:
rasva 66  g

proteiini 63 g
hiilihydraatti 14 g 
kcal 912

HUOM! Jatkossa aion alkaa postaamaan blogiini ja instaani ILMAISIA joogaharjoituksia videoiden muodossa ja edelleen päivitän aktiivisesti instaani ketojuttuja. Instani löytyy nimellä satusjoholm.

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

 

3 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos tästä rohkaisusta! Samoilla aatoksilla mennään. Mä en myöskään jaksa mitään "pilkuntarkkaa" ruokavaliota ja elämänohjeistusta. Ja siitä syystä kaikki edellisen elämän dieetit ja elämänmuutoskokeilut ovatkin epäonnistuneet. Jojoilua ja kaikkea "mukaterveellistä" salihikoiluineen useampi vuosi takana. Ketoilulla sen sijaan saa syödä terveellistä perusruokaa eikä nälkä yllätä. Niin ja se painokin putoaa, kuin itsestään. Virtaa riittää aivan erilailla vrt. entiseen. Jokapäiväinen iltapäivän sohvakuolema on historiaa.

  2. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

    Jos ruokavalion vetää liian tiukaksi, siinä on vaara, ettei sitä jaksa noudattaa loppuelämää. Toisaalta jos löysäilee liikaa, niin mistään ei tule mitään. Kultainen keskitie ja maalaisjärki on parasta:)

  3. Paula kirjoitti:

    Onkohan tämä "ketoilu" vihdoin auennut minulle, teen ruuan omin sovelluksin hiilaria hieman kiertäen proteiineja himoiten! Samaa ruokaa syö myös herra alzheimer, maistuu hänellekkin ja proteiinit on hänelle tärkeää ravinnossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.