Hae
Kutsu vapauteen

Avokado-hampunsiemen-levite

Reilu viikko on vierähtänyt getogeenisellä ruokavaliolla ja olenkin teille kirjoitellut ja kertonut blogin facebooksivustolla videon muodossa olostani. Olen koko viikon syönyt aika samantyyppisesti tyyliin aamulla rasvakahvi ja iltapäivällä ja illalla lämmin ateria. Eilen alkoi kuitenkin vähän kyllästyttää ja ajattelin tehdä todella vähähiilarista peltileipää, jota voi nauttia avokadolevitteen ja vaikkapa kananmunan kanssa. Leipä onnistui tosi hyvin ja postaan siitä ohjeen heti tämän ohjeen jälkeen, ehkäpä jo tänään. Ideahan tässä on hyvät rasvahapot ja kuitu, sillä ainakin nyt ketogeenisen ruokavalion alkutaipaleella huomaan, että suolisto tarvitsee kuituja toimiakseen päivittäin. Tämähän saattaa muuttua sitten kun keho on täysin adaptoitunut uuteen tilaansa.

Levitettä voi siis käyttää vaikkapa vähähiilarisen leivän päällysteenä tai vaikkapa kastikkeena. Kuoritut hampunsiemenet tuovat kivaa rouheutta levitteeseen ja tuore vehnänoras taasen sisältää runsaasti lehtivihreää, mineraaleja, vitamiineja ja aminohappoja. Tosi tässähän ohjeessa sitä ei ole suuria määriä, mutta sitähän voi saksia lisää levitteen päälle tai syödä ”salaattina” lämpimän ruoan lisukkeena tai salaateissa. Et tarvitse levitteen valmistamiseen raaka-aineiden lisäksi muuta kuin kuin kulhon ja haarukan.


Ohje:

1 avokado
1 rkl kuorittuja hampunsiemeniä
1 rkl sitruunanmehua
hyppysellinen hyvälaatuista suolaa
2 rkl tuoretta vehnänorasta

1. Kuori avokado ja soseuta se haarukalla kulhossa
2. Lisää hampunsiemenet, sitruunamehu ja suola
3. Saksi vihannessaksille hieman vehnänorasta soseen päälle
4. Sekoita

Makrot (koko annos):

Rasva 29 g (84%)
Proteiini 7 g (9%)
Hiilihydraatit 1 g (1%)
Kalorit300 kcal


Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa

Päivitän säännöllisesti blogin uusimpia ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.


Blogin terveellisiä ruokaohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.