Hae
Kutsu vapauteen

VHH suklaa cupcaket

 

 

Olen aina unelmoinut siitä, että osaisin kehitellä vähähiilarisen cupcake ohjeen ja nimenomaan sellaisen, missä on tosi muhkea tuo kuorrute. Mutta sitten olen ajatellut ettei se onnistu mitenkään ilman tomusokeria. Ajattelin kuitenkin kokeilla ja olen tosi yllättänyt ja onnellinen tästä ohjeesta- näistä tuli minun mittapuuni mukaan ihan täydellisiä. Ja maku on taivaallinen??? Tämä on taas niitä musttaste- ohjeita, joita toivoisi jokaisen blogin lukijat testaavan.  Allu, Moona ja Kara muuttivat viime sunnuntaina Kuopioon ja tulevat viikonlopuksi meille, joten me aiotaan nyt kyllä herkutella cupcakeilla, käydä koirien kanssa jäljellä ja pitkillä metsälenkeillä. Allu muuten sanoi, että nämä cupcaket ovat parasta herkkua mitä koskaan olen leiponut?

 

 

VHH cupcaket- Millä voin korvata?

Leivokset ovat todella todella vähähiilarisia. Sen lisäksi ne ovat myös maidottomia, gluteenittomia ja viljattomia. Mitä tummemman suklaan valitset päälliseen, sitä vähemmän hiilareita. Itse käytin 70 prosenttista tummaa suklaata. Maidottomat käyttävät maidotonta margariinia ja maidotonta suklaata. Viljattomat muistavat vältellä kaurakermaa. Kuvan kuppikakuissa on käytetty kaurakermaa tällä kertaa. Mikäli et halua käyttää hiilaritonta sokeria, niin voit korvata ne esimerkiksi kookos- tai täysraakaruokosokerilla. Mikäli käytät vähähiilarista sokeria, muistathan blendata sokerin ensin blenderissä sileästi ettei se narsku ärsyttävästi hampaissa. Maistele myös taikinaa välillä ja lisää sokeria tarvittaessa. Meillä ei kukaan tykkää kovin makeasta, joten sokerin määrä on aika alakantissa näissä minun ohjeissani.

Manteliijauhon voit korvata esimerkiksi vähähiilarisella kookos- tai lupiinijauholla. Jos et välttele hiilareita, niin voit korvata jauhon esimerkiksi gluteenittomalla jauhoseoksella tai speltillä. Muista kuitenkin, että speltti on alkuvehnä, joka sisältää gluteenia. Cupcaket on tosi helppo valmistaa, mutta tuon kuorrutteen tekeminen vie jähmettymisen takia aikaa. Itse annoin suklaakerman jähmettyä yön yli jääkaapissa, mutta mikäli et malta odottaa niin kauan, niin annan kerman jähmettyä jääkaapissa ainakin 5 tuntia ihan varmuuden vuoksi. Kuorrutteen määrää voi luonnollisesti itse modailla omien mieltymystesi mukaan eli voit laittaa kuorrutetta vähemmän kuin mitä minä olen laittanut.

 

 

VHH cupcaket Makrot 1 annos

 

r 23

p 5,3

hh 5,5

kcal 248

 

 

vhh cupcaket Ohje 12 kpl

Pohja

 

 

Mittaa kuivat aineet kulhoon (jauhot, kaakao, leivinjauhe, blendattu sokeri) ja sekoita hyvin. Sulata voi ja lisää se jauhojen sekaan jäähtyneenä. Sekoita hyvin. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita tasaiseksi. Taikinassa voi olla paakkuja alkuun, mutta  sekoita lusikalla niin kauan, että taikina on sileää.  Kaada taikinaa muffinivuoan puoleen väliin ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kostuta jäähtyneet muffinit kevyesti vishyllä.

Kuorrute

 

  • 150 g maidotonta tai tavallista tummaa suklaata
  • 2 dl vispi, kuohu- tai soijakermaa
  • 1,5 rkl *raakakaakaota
  • 0,75 dl tai enemmän *karppisokeriatarvittaessa

 

Sulata kaikki aineosat yhtä aikaa miedolla vesihauteella niin kauan, että suklaa on sulanut. Anna seoksen jäähtyä ja laita se jääkaappiin jähmettymään yön yli tai vähintään 5:ksi tunniksi. Vatkaa suklaakerma vaahdoksi sähkövatkaimella ja pursota sitä muffinien päälle pyörivällä liikkeellä. Säilytä cup caket jääkaapissa, jossa ne säilyvät muutaman päivän.
* Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.
Olethan jo maistanut blogin vhh karamelli-suklaa-piirakkaa?

 

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.