Hae
Kutsu vapauteen

Sä et voi tehdä mitään sellaista etten mä rakastaisi sua!

 

sä et voi tehdä elämässäsi mitään sellaista etten mä rakastaisi sua

 

Olen viime päivinä pohtinut paljon äitiyttä monestakin eri näkökulmasta: omaa äitisuhdettani, suhdettani omiin poikiini,  äitiyden monia eri kasvoja ja siihen liittyviä voimakkaita, primitiivisiäkin tunteita. Äitiys on elämän suurimpia lahjoja ja rikkauksia ja näin ollen se on myös kaksiteräinen miekka: mikään ei voi satuttaa äidin sydäntä niin paljon kuin se, jos omiin lapsiin sattuu. Otsikon lauseeseen kiteytyy mielestäni elämän tärkein viesti: ihmisen suurin pelko on hylätyksi tulemisen pelko. Pelko siitä, etten riitä sellaisena kuin olen. En muista minkä ikäinen olin kuin vanhempani sanoivat tämän lauseen minulle ensimmäisen kerran, mutta ajatus siitä, etten voi tehdä elämässäni mitään sellaista että minua ei rakastettaisi, on vaikuttanut elämääni syvästi. Toki olen testaillut asiaa elämäni aikana muutamankin kerran- onhan minun ollut saatava tietää pitääkö tuo lause paikkansa käytännössä 😎

 

 

Olen miettinyt paljon elämäni aikana niitä arvoja, joita haluan omalla esimerkilläni omille lapsilleni välittää. Ja ennenkaikkea mikä on äitinä se kaikkein tärkein asia mitä voin lasteni eteen tehdä. Valinta on ollut hyvin helppo: haluan rakastaa ja hyväksyä lapseni juuri sellaisena kuin he ovat. En halua, että he toteuttavat elämässään minun toiveitani, vaan että he kulkevat omaa tietään jossa epäonnistuminen on sallittua, välillä jopa toivottua. Haluan, että he uskaltavat ilmaista minulle mielipiteensä ilman pelkoa että loukkaantuisin. Haluan, että he uskaltavat tehdä valintoja, jotka he tietävät sydämessään oikeaksi.

 

 

äitini on antanut minulle suurimman lahjan mitä tytär voi koskaan toivoa

 

Olen saanut äidiltäni paljon, mutta yksi asia on ylitse muiden: hän on ollut tukenani AINA ilman että tuelle on asetettu ehtoja. Hän on tukenut minua niinä hetkinä, jolloin en omasta mielestäni olisi tukea edes ansainnut. Hän ei ole kyseenalaistanut valintojani vaan ymmärtänyt aina, että kaikille ratkaisuille ja asioille on omat syynsä- mitään ei tapahdu vahingossa tai turhaan. On ollut aikoja, jolloin olen testannut äitini rakkautta: jos teen näin ja noin, niin rakastaako hän silti minua. Muistan erään hetken saunassa kun itkien kysyin äidiltäni, että jos teen erään asian jonka tiesin olevan vastoin äitini arvomaailmaa, niin rakastaako hän minua silti.  Äitini vastasi minulle, että rakastaa minua sen vuoksi mitä olen enkä sen vuoksi mitä teen. En uskonut asiaa kerralla vaan kysyin niin monta kertaa, että hän sai minut vakuuttuneeksi, että kelpaan juuri sellaisena kuin olen,  se riittää. Voiko ihminen saada suurempaa lahjaa omalta äidiltään? Kiitos äiti ja mitä ihaninta äitienpäivää kaikille<3

 

Haluan antaa äitienpäivälahjaksi juuri Sinulle ilmaisen ohjatun meridiaanivenyttely-syvärentotushetken tänään klo 19.00. Lue asiasta täältä.

 

Kuva Pasi Hakala/Studio Varjo

 

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin jooga-, meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *