Hae
Kutsu vapauteen

Meditaatioharjoitus stressin poistoon

Meditaatioharjoitus poistaa stressiä ja jännitystä kehosta ja mielestä. Tee tämä meditaatio kun sinulla on huolta tai kärsit stressistä, murehdit läheistesi hyvinvointia, asiat pyörivät taukoamatta mielessäsi tai muutoin kaipaat kevennystä elämääsi. Mikäli toistat harjoituksen peräkkäisinä päivinä, huomaat olosi ja askeleesi kevenevän. Harjoitus sopii tehtäväksi risti-istunnassa tai kävelylenkillä rauhallisessa ympäristössä.

 

  • Vie huomio hengitykseen ja hengitä rauhallisesti sisään ja ulos niin kauan kunnes hengityksesi rytmi on tasaantunut ja rauhoittunut. Sen jälkeen vie huomio palleaan (kylkiluiden alla) ja ala pidentämään hengitystä siten, että sisään- ja uloshengitys ovat saman pituisia. Laske vaikka mielessäsi neljään tai kahdeksaan.

 

  • Kuvittele itsesi istumassa kalliolla. Edessäsi on jyrkkä rotko, jonka pohjalla roihuaa oranssinkeltainen tuli. Tulen lieskat ovat niin korkeita, että pystyt aistimaan niiden polttavan kuumuuden.  Katsellessasi tulen tanssia, huomaat selässäsi olevan painavan repun. Tunnet miten se painaa hartioitasi alaspäin jopa niin paljon, että vaikeuttaa hengitystäsi. Olosi alkaa tuntua epämiellyttävältä ja raskaalta, ikään kuin kantaisit selässäsi kasan painavia kiviä.

 

  • Reppu kuvastaa alitajuntaasi ja kivet ovat asioita, joita olet turhaan raahannut mukanasi ties jo kuinka kauan. Et ole osannut luovuttaa ja päästää irti, vaan niistä on tullut osa sinua ja ne ovat jättäneet jälkensä energiakenttääsi. Askeleesi on pikku hiljaa joko hidastunut tai liiaksi nopeutunut, jolloin et ole enää aistinut mullan tuoksua jalkojesi alla, kuullut lintujen laulua tai nähnyt kauneutta kanssakulkijoissasi.

 

  • Ota reppu selästäsi, avaa se ja tarkastele mitä asioita se sisältää. Katso itseäsi, tilannettasi ja elämääsi silmästä silmään ja nimeä ensin asia, joka painaa mieltäsi eniten tällä hetkellä.  Vie huomio hengitykseesi ja sisään hengityksellä ajattele painavinta taakkaasi ja voimakkaalla uloshengityksellä heitä se mielessäsi rotkon syvyyksiin tulen nieltäväksi samalla luopuen asiasta. Toista tämä niin monta kertaa kunnes olet täysin varma, että tulen lieskat ovat polttaneet huolenaiheesi ja sitä ei enää ole.

 

  • Katso uudelleen reppuusi ja ota käsittelyyn seuraavaksi suurin stressin aiheuttaja. Sisään hengityksellä ajattele asiaa ja voimakkaalla uloshengityksellä luovu asiasta ja anna tulen polttaa asia tuhkaksi. Käy tällä tavoin läpi kaikki asiat, jotka tunnistat painavan mieltäsi ja jatka niin kauan kun reppusi on täysin tyhjä.

 

  • Kun olet luopunut kaikista mieltäsi painavista asioista tunnustele hetki hartioitasi ja tunne hengityksen helppous ja askeleen keveys. Miten oletkaan jaksanut kantaa näitä asioita kaikki nämä vuodet, vaikka olisit voinut päästää niistä irti. Tästä viisastunteena lupaa itsellesi, ettet kasaa reppuusi enää murheita, vaan käsiteltyäsi asiat, päästät niistä irti luottaen siihen, että elämän eri haasteilla ja oppiläksyillä on tärkeä tehtävä elämässämme ja tarkoitus on ottaa opiksi eikä antaa niiden viedä meistä energiaa ja elämäniloa.

 

  • Mikäli sinulla on huoli kanssakulkijoistasi ja uskot enkeleihin, voit lopuksi lähettää enkeleitä perheenjäsentesi, tuttaviesi ja itsesi ympärille ja luottaa siihen, että mitään sellaista ei tapahdu, mitä ei ole tarkoitettu.

 

  • Vie lopuksi vielä huomio hengitykseen, jonka jälkeen voit jatkaa matkaa askel kevyempänä. Toista meditaatio aina kun tunnet itseni stressaantuneeksi tai huolestuneeksi.

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.