Hae
Kutsu vapauteen

Päivä huippumallina Ilona Mikkosen kuvaamana


Mamma sano kesäkuun alussa, että Meikällä olis mahollisuus päästä huippumalliks: Mikkosen Ilona oli tulossa kuvaamaan koiria Jyväskylään ja Meikä ehkä pääsis kuvattavaksi. Heti iski hirvee ressi siitä, että osaako Meikä poseerata ammattikuvaajalle, mutta sitten Mamma näytti netistä kuvia huippumalleista ja ressi helpotti samantien- kyllä tuommosesta hommasta selviäis iha heittämällä. Mamma kannusti sanomalla, että ainut haaste on saaha Meikä kuvauspaikalta pois ja pakko myöntää, että Meikä tekee mitä vaan kun saa huomioo. On niin polleeta poseerata kameralle ku kaikki vaan kehuu ja joka välissä tulee palkkaa?


Sitte alko se vaikein osuus ku piti valita kenestä huippumallista Meikä ottais oppia: Kate Moss, Christie Brinkley, Tyra Banks, Heidi Klum, Naomi Campbell…Siinä kun Meikä hetken aika katteli Claudia Schifferin ja Elle Macphersonin vaaleaa turkkia, niin Meikä tuli siihe tulokseen, että valinta osuu Tyra Banksiin ja Naomi Campbelliin. Naomi voitti. Katoin youtubesta Mamman kanssa Naomin videoita ja Meikää ihmetytti ihan kauheesti se kun Naomi vaan käveli eikä yhtään juossu, hyppiny eikä saalistanu. Mutta on se Naomi kyllä tosi kaunis ja käveli samalla tavalla lanteita keinuttaen kun Meikä aina sillo kun joku tulee kotiin: keikutan pyllyä hulluna puolelta toiselle niska pitkänä ja leuka rinnassa ja häntä myötäilee liikettä rennon hallitusti ja letkeesti. Naomilla ei kyllä ollu häntää tai ainakaan Meikä ei sitä huomannu, joten vähä vaikeeta on ihan identtisesti liikkua huippumallin tavoin jos ei oikeen tiiä missä sen hännän pitää olla. Mamma sano, että elä mieti sitä turhaan ku häntä on kuiteski aina väärässä paikassa joten Meikä sitte lopetti liian miettimise tuon hännän osalta: siinähä voi käyä niinki, että jos Meikä innostuu ja tunteet nousee pintaan, niin se häntä tosiaan huiskuaa minne sattuu?


Sitte h-hetki koitti ja pääsin kuvattavaksi. Mentiin metsään Ilonan ja Mamman kanssa. Ilona oli tosi iloine tavatessaan Meikän pitkästä aikaa ja muutoinkin Ilona oli tosi kiltti ja sillä oli pehmee ääni. Ilona sano, että Meikä on maailman helpoin kuvattava ja tosi kaunis. Meikä kun olis samassa asennossa vaikka tunnin kun vaan saan kehuja ja katseita. Ilona laitto Meikä tassujen ja pään päälle kukan lehtiä, sain istua kivien päällä, kattoo taaksepäin, seisoo ja aina vaa kehuttii. Kaikista makeinta oli se, että välillä Meikää kuvattiin pallo suussa. Naomilla ei ollut palloa suussa yhessäkään kuvassa eikä videossa, joten Meikä oli tästä jutusta nii positiivisesti yllättyny. Selvästi huomas, että Ilona ymmärtää saksanpaimenkoiraa syvällisesti, onhan sillä Meikän siskopuoliki. 

Ilona oli niin taitava kuvaaja, että Meikä on päättänyt soittaa Naomille, että Ilona vois kuvata sitäkin. Kerron myös että jos Ilona kuvaa, niin Naomikin ehkä sais pitää palloa tai keppiä suussa. Sekin pitää kertoa, että pääsee keskelle kukkaniittyä ja tule- käskystä saa juosta Ilonaa kohti ja aina kun vaan juoksee ja pysähtyy käskystä, niin saa namia tai pallo lentää palkaksi. Meikä on tän kaiken Naomille ja Ilonalle velkaa, koska heiän ansioista Meikän malliura lähti ihan uuteen nousuun. 

Täältä löydät Ilonan facebooksivut, käypä kurkkaamassa?


VAROITUS: Koiramaailman suurin synti ei ole nykyään esimerkiksi koiransa pahoinpitely ja laiminlyönti vaan inhimillistäminen. Sitä suurempaa syntiä ei maailmassa olekaan. Vaikka some onkin ollut minua kohtaan armollinen, pitää kuitenkin selitellä: vaikka kirjoitankin inhimillistävään sävyyn, niin ymmärrän että koirat ovat koiria ja niiden pitää SAADA olla koiria ja ihmiset ihmisiä. Ja ettei koira ajattele ihmisen tavoin???

Lisää blogin koira-aiheisia postauksia löydät täältä.

Blogin terveellisiä ruoka-ohjeita löydät täältä.

Blogin etusivulle löydät täältä.

7 kommenttia

 1. Nanne - Elämää Koivurannassa kirjoitti:

  Wau mitä kuvia!
  Hyvin sujui Tutolta huippumallina oleminen.
  Itsekin olen haaveillut jo kauan että saisin Viskistä kunnon valokuvaajan ottamat kuvat. Onneksi ystäväni, joka on todella taitava kuvaaja, lupasi tulla Viskiä kuvailemaan.

 2. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Kiitos❤️ Laita sitten Viskistä kuvia someen

 3. Laura kirjoitti:

  Upeita kuvia!

 4. Carlene kirjoitti:

  Onpa sairaan upeat kuvat! Minkä kennelin tyyppejä ovat? Musta tyyppi huikean nätti <3

 5. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Kiitos! Juu Tutolta todellakin sujuu tämä poseeraminen- rakastaa sitä yli kaiken ja olisi vaikka kaiken aikaa kuvattavana:) Lisäksi kääntää päätä pyynnöstä ja vetää kielen suuhun:):)

 6. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Kiitos! Ilona on huippu kuvaaja ja Tuto maailman paras malli<3

 7. Kutsu Vapauteen kirjoitti:

  Kiitos paljon:) Musta koira on Wanda vom Pfälzer-Hof eli Vainiontauksen Riitta tuonut Saksasta Suomeen:) Ja ruskea Kara on EG Kilala eli Kennel Evergreysistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.