Hae
Kutsu vapauteen

Inkivääri-sitruuna-suklaa- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton

Tein itselleni tätä suklaata jouluksi ja vaikka jouluruoat tulevat jo korvista ulos, niin tähän en ole kyllästynyt vaan painvastoin. Ehkä aavistelin jotain tulevasta flunssasta, kun teki mieli suklaata, jossa on inkivääriä ja sitruunaa. Ei ollut aavistustakaan minkälaista suklaata tällä yhdistelmällä tulisi. Lopputulos oli niin hyvä, että piilottelin itsekkäästi suklaata jouluna siihen malliin ettei muut sitä löytäisi vaan saivat tyytyä kaupan konvehteihin:) 

Joulupäivänä influenssa sitten iski ensin meidän vanhempaan poikaan Alluun ja nyt olen minä vuorossa. Tätä suklaata aion syödä pari palaa päivässä sen lisäksi että laitan veden sekaan inkiväärin palasia ja sitruunaa. Toki teen muitakin ”temppuja” pöpön nujertamiseksi enkä yritä väittää, että tämä suklaa olisi jotain influenssa lääkettä, mutta ei tästä ainakaan mitään haittaakaan ole. Kannattaa käyttää kuorrutteessa mahdollisimman tummaa suklaata, raakasuklaata tai itse tehtyä suklaata mikäli haluaa tehdä mahdollisimman terveellisen version.Mikäli kaapista ei löydy macaa tai tocoa, niin ne voi jättää pois. Tocon voi korvata hyvin esimerkiksi soijalesitiinijauheella. 

Toco on riisinlesejauhetta, jota käytetään smoothiessa, raakajäätelöissä ja raakasuklaassa. Se tuo edellämainittuihin kermaista rakennetta (kuulemma tekee suklaasta maitosuklaisemman) ja sisältää paljon muun muassa E-vitamiinia ja B3-vitamiinia ja kaikki muitakin B-vitskuja paitsi B12:sta. Itse käytän tätä: http://www.puhdistamo.fi/toco.html Huom! En tee yhteistyötä Puhdistamon kanssa, joten en saa mitään taloudellista tai muutakaan hyötyä mainostamisesta.

Maca taasen on kehon energiatasoa kohottava ja suoristuskykyä parantava adaptogeeninen kasvi, joka vahvistaa ja antaa energiaa.
Se on juures, joka kasvaa Perussa ja on korkeimmalla kasvava tunnettu ravintokasvi. Siinä on hieman mallasmainen maku, joka sekoittuu hyvin useimpien makujen kanssa – etenkin kaakaon kanssa. Maca sisältää runsaasti aminohappoja, kalsiumia, rautaa ja vitamiineista mm. B1-, B2-, B12- ja C-vitamiineja.


Suklaata tulee aika paljon jos teet tämän ohjeen mukaan. Tein itse kaksi levyä, jotka olivat kokoa 18 x 11 cm ja 14 x 8 cm. Levyn korkeus on noin 1 cm eli syömistä riittää.


Ohje:

1 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl mantelijauhoa
1 dl kookosöljyä tai raakakaakaovoita
2 rkl hunajaa tai karppi-, kookos- tai raakaruokosokeria*
puolikkaan sitruunan mehu
1 rkl raakakaakaota
1 rkl inkivääriä
1,5 tl macaa (ei välttämätön)
1 tl tocoa (ei välttämätön)
ripaus suolaa

* Vähähiilarista ruokavaliota noudattavat käyttävät karppisokeria

Kuorrute:

125 g tummaa suklaata tai raakasuklaata*
2 rkl raakakaakaovoita

* Maidotonta ruokavaliota noudattavat käyttävät maidotonta suklaata. Vähähiilarista ruokavaliota noudattavat voiv
at itse valmistaa raakasuklaata ja makeuttaa sen stevialla tai karppisokerilla tai valitsevat mahdollisimman tummaa suklaata.

Sulata kookosöljy tai raakakaakaovoi miedolla lämmöllä vesihauteessa. Raasta inkivääri. Sekoita muuta ainekset jäähtyneen rasvan sekaan ja levitä seos muottiin tai vaikkapa jonkun suorakaiteen muotoisen kulhon pohjalla. Laita levy jähmettymään pakastimeen vähintään tunniksi.

Sulata suklaa ja raakakaakaovoi (ei pakollinen) miedolla lämmöllä vesihauteessa. Levitä jähmettyneen pohjan päälle. Laita pakastimeen jähmettymään vähintään tunniksi. Säilytä valmis suklaa jääkaapissa.
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.