Hae
Kutsu vapauteen
Kaupallinen yhteistyö

VHH suklaa-nougat

Kaupallinen yhteistyö: https://www.fitnessfirst.fi/

vhh suklaa-nougat konvehdit- kun mieli tekee jotakin erityisen hyvää

Tätä aivan i-h-a-n-a-n makuista vhh suklaa-nougat ohjetta on odotettu kovasti, koska menin julkaisemaan kuvan blogin facessa heti sen jälkeen kun tätä suklaa-nougatia valmistin. Vaikka vhh suklaa-nougat näyttääkin siltä, että se olisi vaikea valmistaa, niin sitä se ei kyllä ole. Aivan varmasti onnistut vaikka et olisi koskaan aikaisemmin raakasuklaata valmistanutkaan. Vhh suklaa-nougat sopii erinomaisesti vähähiilihydraattiseen ja ketogeeniseen ruokavalioon, koska se on todella vähähiilarinen herkku. Raakasuklaa on lisäksi täyttä ravintoa ja suklaan terveysvaikutuksista tuskin kannattaa enää kirjoittaa koska kaikkihan ne tietää. Blogissa on runsaasti myös muita vhh raakasuklaaohjeita, löydät niitä täältä.

Makeutuksesta

Tähän astisissa makeissa vhh ohjeissani on yleensä aina käytetty blendattua karppisokeria. Pikku hiljaa olen taas alkanut käyttämään steviaa pitkän tauon jälkeen, mutta vieläkään en ole sen käytössä kovin pro. Itse käytin tässä ohjeessa karppisokeria ja sekä jauhemaista että nestemäistä steviaa. Mikäli käytät makeuttajana jauhemaista steviaa, niin ole tosi tarkka määrän suhteen: sitä humpsahtaa helposti liikaa, jolloin homma on pilalla pistävän maun vuoksi. Steviaa kannattaa lisätä pikku hiljaa määrää varovasti lisäten. Itse en pidä kovin makeasta, joten tarkista itse makeusaste maistellen ja stevian/karppisokerin määrää pikku hiljaa lisäillen. HUOM! Voit korvata stevian tässä ohjeessa kokonaan karppisokerilla. Mikäli et tällä kertaa halua tehdä vähähiilarista suklaa-nougatia, niin voit korvata vhh makeuttajat hunajalla.

valmistuksesta

Valmistuksessa tarvitset 10 x 15 senttimetrin kokoisen vuoan, joka vuorataan kelmulla. Mikäli et vuoraa vuokaa kelmulle, niin olet vaikeuksissa siinä vaiheessa kun yrität irroittaa suklaata vuoasta. Itse käytin vuokana pienen pientä leipävuokaa. Itse käytän levymäisen raakasuklaan tekoon usein myös juustokuvun alaosaa, jossa on noin senttimetrin korkuinen reuna. Tähän vhh suklaa-nougatin valmistamiseen se ei käy, mutta vinkiksi tulevaisuuden varalle. Voit leikata massasta suklaa-nougat patukoita tai konvehteja, katso kuvista mallia. Tällä ohjeella tehtynä saat 16 vhh suklaa-nougat konvehtia tai vaihtoehtoisesti 4 isoa vhh suklaa-nougat patukkaa. Muistathan käyttää leikkaamisen terävää veitseä ja aina välillä putsata veitsi suklaasta, jossa leikkausjäljestä tulee siisti.

Oletko jo maistanut tätä vhh lakritsimoussekakkua? Ohjeen löydät täältä.

Ohje (16 palaa)

Pohja
1 dl *kaakaovoita
1 dl *cashewtahna
2 rkl  *lucumaa
1 rkl *raakakaakaota
1-2 rkl *karppisokeria tai teelusikallisen kärjellinen  *jauhemaista steviaa
3 rkl *kuorittua hampunssiemenrouhetta
ripaus *himalajan kristallisuolaa
Sulata kaakaovoi miedolla lämmöllä ja sekoita lämpimän kaakaovoin sekaan pähkinätahna. Sekoita huolellisesti niin kauan, että tahna on sekoittunut täysin kaakaovoin sekaan. Lisää vielä muut ainekset ja sekoita huolella. Laita massa noin 10 x 15 cm:n kokoiseen kelmulla vuorattuun vuokaan. Laita nougat pakastimeen jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi tai niin kauaksi aikaa kun se on kunnolla jähmettynyt.
Nougat
1 dl pähkinöitä
muutama tippa nestemäistä *steviaa 
Laita kaikki aineosat blenderiin ja blendaa sileäksi. Toinen vaihtoehto on se, että sulata vesihauteessa miedolla lämmöllä kookosmannan ja pähkinätahnan, jonka sekaan sekoitat murskatut pähkinät ja makeuttajan. Mausta stevialla oman maun mukaan, muutama tippa nestemäistä steviaa tai teelusikallinen kärjellinen jauhemaista yleensä riittää. Kaada ja levita nougat jähmettyneen pohjan päälle ja pakasta uudelleen noin puoli tuntia.
Kuorrute
0,5 dl pähkinää
4 rkl kaakaovoita
3 rkl raakakaakaota
2  rkl *karppisokeria tai muutama tippa nestemäistä *steviaa*
päälle suolaa ja aitoa vaniljaa
*  Voit käyttää hunajaa ellet halua tehdä vähähiilarista
 

Murskaa pähkinä ja ripottele ne jähmettyneen nougatin päälle. Sulata kaakaovoi vesihyöryssä. Sekoita sulaneen kaakaovoin sekaan kaakao ja makeuttaja. Levitä kuorrute nougatin ja pähköinöiden päälleja laita suklaa-nougat vielä hetkeksi pakastimeen jähmettymään. Paloittele massasta 16 konvehtia tai 4 suklaa-nougat patukkaa terävällä veitsellä. Valmis suklaa säilytetään jääkaapissa.

 

OHJEESSA ESIINTYVISTÄ TUOTTEISTA

Ohjeessa esiintyviä tuotteita voi tilata edullisesti *täältä.  Koodilla ”kutsuvapauteen” saat -10%:n alen normaalihintaisesta FitnessFirstin tuotteista.

tulevia ruokaohjeita

Maailman parhaat vhh piparkakut

VHH piparkakku-suklaavanukas

BLOGISSA ON JO YLI 200 RUOKA- JA HERKKUOHJETTA! KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Kuva Pasi Hakala/Studio Varjo

Kaupallinen yhteistyö: https://www.fitnessfirst.fi/

4 kommenttia

 1. Leena Arponen kirjoitti:

  Nyt on kyllä tässä ohjeessa tuo punainen väri ainakin tässä minun koneessani (iMac) semmonen, että 76-vuotiaan naisihmisen silmillä ei kyllä tahdo mitään saada selvää. Mennä viikolla kävin juuri silmälääkärissä eikä havaittu mitään minkä takia ei näistä lukuhommista selviäisi plusyhden markettilaseilla. Että olisko joku muu tehosteväri ikäihmisystävällisempi ?. Reseptit sinänsä ovat mielenkiintoisia. Ja ainahan niitä voi varioida niiden aineiden osalta, joita ei itselleen halua. Joten kiitoksia!

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Ole hyvä! Olen samaa mieltä, että vaaleanpunainen ei näy kunnolla. Valitettavasti en itse pysty väriä
   muuttamaan, mutta kerron terveiset Vaikuttajamedialle. Muutkin lukijat ovat valittaneet samasta asiasta.

 2. Paula kirjoitti:

  Milloin piparitaikinan ohje ja vankkaan ohje tulee näkyvillä?

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Tällä viikolla tulee piparitaikinan ohje ja ensi viikolla tuo jälkkäri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.