Raakasuklaata nopeasti ja helposti
Tällä viikolla testasin ensimmäistä kertaa kahta Foodinin raakasuklaan valmispakettia: ”tavallista” ja chai-appelsiini raakasuklaata. Vaikka raakasuklaan valmistus ei ole muutoinkaan vaikeaa, niin näiden pakettien avulla se on todella vaivatonta, nopeaa ja helppoa. Sulatat ainoastaan vesihauteessa raakasuklaamassan, kaadat sen muotteihin ja ripottelen suklaan sekaan haluamiasi juttuja kuten esimerkiksi kuivattuja marjoja, pähkinärouhetta tai vaikkapa kuivattuja inkiväärin paloja. Pakettien mukana tulee myös muotit, joten niistäkään ei tarvitse huolehtia. Yhdestä paketista tulee 40 konvehtia ja raakasuklaan valmistuspaketin (ruskea) mukana tulee myös kuivattua mustikkaa, mulperia ja karpalorouhetta. Meidän perheen ehdoton suosikki on chai-appelsiini raakasuklaa, joka maistuu appelsiiniöljyn, neilikan, kanelin, inkiväärin, vaniljan ja kardemumman ansiosta ihan uskomattoman herkulliselta. Voit tarkastella tuotteita täältä ja täältä.
HUOM! Blogissa on menossa parastaikaa FitnessFirstin kahden lahjakortin arvonta (arvo yhteensä 100 euroa), jossa voit voittaa edellä mainitut raakasuklaan valmistuspaketit tai jotakin muuta itsellesi. Ohjeet arvontaan osallistumisesta löydät täältä.
Raakakaakaon sanotaan sisältävän yli 1200 aktiivista ainesosaa ja 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Tämä vie kaakaon täysin eri tasolle antioksidanttien lähteenä verrattuna käytännössä mihin tahansa muuhun ruoka-aineeseen. Tiesitkö että Suomen oma superfood mustikka sisältää vain kymmeneksen kaakaon antioksidanttimäärästä? Raakakaakao sisältää kaikista maailman ruoka-aineista suurimpia pitoisuuksia magnesiumia sekä korkeita pitoisuuksia rautaa, kromia, sinkkiä, rikkiä ja kuparia. Kaakao on myös hyvä kuitujen lähde ja kuumentamattomassa muodossa se sisältää myös paljon E- ja C-vitamiineja sekä suuren määrän aivojemme mielihyvää tuottaviin välittäjäaineisiin vaikuttavia ainesosia ja niiden rakennusaineita. Raakasuklaan idea on se, ettei sitä kuumenneta missään vaiheessa yli 42 asteen, joten sulata kaakaovoi miedolla lämmöllä esimerkiksi vesihauteessa. Kuumentaminen vähentää ja tuhoaa arvokkaita ravintoaineita.
Mikäli et halua käyttää valmiita raakasuklaan valmistuspaketteja vaan haluat tehdä raakasuklaasi alusta asti itse, niin täältä löydät helppoja raakasuklaan valmistusohjeita. Alla olevassa kuvassa on kuvia blogissa esiintyvistä suklaaohjeista.
Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa