Hae
Kutsu vapauteen

VHH suklaa-leivos

*Sisältää mainoslinkkejä

vhh suklaa-leivos- maistuu ihan jäätelöltä

Tämä VHH suklaa-leivos maistuu ihan jäätelöltä. Tai siis tuo leivoksen täyte eli vaalea osa. Se sulaa ihan suuhun:) Karin mielestä tämä on blogin tähän astisista VHH leivoksista parhaimman makuinen. Itse en mene siitä ihan takuuseen, mutta hyvää tämä on. Idea tähän VHH suklaa-leivokseen lähti siitä, että laatikosta löytyi purkin pohjat kookosmannaa ja ajattelin valmistaa siitä jotakin hyvää.  Tähän ohjeeseen halusin tunkea ehdottomasti myös suklaan makuista riisiprodea, jota oli lähes täysi pussi käyttämättä. Tämä VHH suklaa-leivos on tehty pitkälti Raaka snickersit luonnollisesti makeutettuna ohjeen pohjalta, löydät ohjeen täältä.Huomaathan, ettei tuo ohje on vähähiilarinen vaan luonnollisesti makeutettu.  VHH suklaa-leivokset ovat kananmunattomia ja ne voi valmistaa myös maidottomina.

VHH suklaa-leivos- millä voin korvata ja mistä löydän vuoan

Valmistessasi VHH suklaa-leivoksia, en lähtisi korvaamaan kookosmannaa ja riisiproteiinia millään, koska rakenne kärsii liikaa. Lucuman voit halutessasi jättää pois ja korvata sen kaakaojauheella tai riisiproteiinilla. Maapähkinävoin voit korvata oikeastaan millä tahansa pähkinätahnalla. Tosin tuo maapähkinävoi tekee tähän VHH suklaa-leivokseen todella kivan säväyksen. Sitä ei ole liikaa vaan juuri sopivasti. Karppisokerin voit korvata koivusokerilla (mun suosikki, mutta aiheuttaa joillekin ihmisille vatsavaivoja) tai hyvälaatuisella stevialla. Maistele leivonnaista jokaisessa valmistusvaiheessa ja lisää tarvittaessa makeutusta. Itse en pidä kovin makeasta ja nämä minun ohjeeni tuppaavat olemaan makeutuksen osalta melko maltillisia. Maidottoman saat tästä ohjeesta käyttämällä kookoskermaa ja maidotonta suklaata. Käytin valmistuksessa pienen pientä leipävuokaa. Jos sinulta ei löydy kaapista noin pientä juuri tällä hetkellä, niin tuunailee hieman isompaa vuokaa pienemmäksi. Itse olen useasti laittanut esimerkiksi astioita vuokaan, jotta olen saanut niistä oikean kokoisen.

VHH suklaa-leivos makrot 1 leivos

  • r  29 g
  • p  6 g
  • hh 5 g
  • kcal 311

VHH suklaa-leivos ohje 10 leivosta

Pohja

Sulata kookosmanna miedossa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Mittaa kaikki kuivat raaka-aineet kulhoon ja lisää kookosmanna. Sekoita tasaiseksi. Mikäli massa on liian paksua, lisää hieman kermaa. Kaada  20 × 10 cm:n kokoiseen tuorekelmulla vuorattuun vuokaan ja tasoita pinta sileäksi veteen kostutetulla veitsellä. Laita hetkeksi pakastimeen jähmettymään.

Täyte

Sulata kookosmanna miedolla vesihauteella ja anna sen jäähtyä. Laita kaikki raaka-aineet blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Mikäli massa pakkautuu blenderin pohjalle, sekoita ruokalusikalla. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle, tasoita ja laita pakastimeen jähmettymään hetkeksi.

Kuorrute

Sulata maapähkinävoi ja tumma suklaa miedossa vesihauteessa ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita suklaa, maapähkinävoi lopun täytteen sekaan huolimattomasti, jotta kuorrutteesta tulee elävän värinen. Kaada seos täytteen päälle ja sotke pinta puutikulla. Laita vielä hetkeksi  pakastimeen jähmettymään. Leikkaa patukat terävällä veitsellä suoraan alaspäin rauhallisesti, pohja on kovempaa kuin täyte. Säilytä VHH suklaa-leivokset  jääkaapissa

Ohjeessa käytettäviä tuotteita voit tilata edullisesti FitnessFirstin nettikaupasta

Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista. Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

samantyyppisiä ohjeita blogissa

VHH suklaa nougat, ohje täällä

 

Raaka snickersit (EI VHH) luonnollisesti makeutettuna, ohje täällä

BLOGISSA ON JO YLI 200 RUOKA- JA HERKKUOHJETTA! KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

2 kommenttia

  1. Heidi Raudaskoski kirjoitti:

    – se tunne, kun tajuat, että kotona on purkki kookosmannaa, jolle et ole keksinyt käyttöä.
    Sitten luet tämän ohjeen… Ja taas mentiin ?? – Kiitos – ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *