Hae
Kutsu vapauteen

Terveellinen lehtikaalilevite

No huh huh kun tuli hyvää! Ohje syntyi vahingossa: kokeilin voiko suomalaisesta baby lehtikaalista tehdä lehtikaali chipsejä ja kun vähän huonolta näytti, niin mietin mihin käyttäisin ne. Ne nimittäin kutistuivat tosi pieneksi, joten ei ne ihan chipseistä mene. Maku oli loistava tietenkin. Sitten keksin, että teen niistä itse tehtyä levitettä ja hetken kuluttua sainkin maistaa parasta levitettä ikinä- lisäksi terveellistä:) Jopa blogin virallinen laadunvalvoja eli poikani Noppa näytti vihreää valoa ja se jos jokin on hyvä merkki se.

Levitteen hyvä puoli loistavan maun lisäksi on terveellisyys eli levite on huomattavasti terveellisempi vaihtoehto kuin runsaasti prosessoitu margariini. Me terveystietoiset ihmiset kierrämme tietty margariinit kaukaa:) Äitini on jo iät ja ajat tehnyt levitteen itse voista, oliiviöljystä ja valkosipulista. Jo kauan ennen kuin Paula Heinonen alkoi puhua terveellisen itsetehdyn levitteen puolesta. Valkosipulikin on tosi hyvä vaihtoehto mausteeksi. 

Miltä tämä levite maistuu? No hyvältä:) Tänään just mietin sitä, että olen todella huono kuvailemaan miltä jokin maistuu. Varmaan joku toivoisi, että kuvailisin makua, mutta kun yritän miettiä miten makua kuvailisin, niin ainoat sanat, jotka tulevat mieleeni on loistava, upea ja ihana. Se tuskin ketään lämmittää. Mutta niillä korteilla mennään, jotka on annettu, joten yrittäkää kestää:)


Eipä tässä levitteessä ole paljoa muuta valmistamista kuin lehtikaalin paahtaminen uunissa. Sen jälkeen voi, öljy ja rapeaksi paahtunut lehtikaali sekoitetaan sauvasekoittimella ja annetaan jähmettyä muutama tunti jääkaapissa. Sehän on selvä, että voit korvata baby lehtikaalin tavallisella lehtikaalilla. Babyssa on se hyvä puoli, että sitä saa tähänkin vuoden aikaan kotimaisena ja ne voi sellaisenaan heittää pellille eikä tarvitse irroitella kovaa kantaa.  Ainut lehtikaali mitä olen kaupoista löytänyt on ollut Espanjalaista ja se ei oikein nappaa. Mutta choice is yours…


Leipä maistuu aivan loistavalta kun levitteen päälle latoo runsaasti baby lehtikaalia. Ja blogistahan löytyy peräti 17 leipäohjetta, jotka sopivat erikoisruokavaliohin. Kuvassa on ruisleipä, koska tällä hetkellä tämä leivonitsejokapäivätuorettaleipää- rouva on ollut liian kiireinen, jotta olisin ehtinyt itse leipomaan- seli seli:) Se on kyllä harmi, kun työt alkaa haitata harrastuksia…

Täältä löydät blogin leipäohjeita.


Ohje:

– 1 osa luomuvoita
– 1 osa luomu kylmäpuristettua oliiviöljä
– paljon baby lehtikaalia (tavallinenkin käy)
– grillausmaustetta

Laita kulhon pohjalle hieman öljyä ja grillausmaustetta. Pyöritä lehtikaalia hetken öljymausteseoksessa ja lado kaalit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda 150 asteessa noin 20-25 minuuttia. 

Laita kulhoon voi, öljy ja lehtikaalit. Sekoita sauvasekoittimella sileäksi. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.

2 kommenttia

  1. Nanne - Elämää Koivurannassa kirjoitti:

    Hei kiitos, tämä ohje tuli tarpeeseen. Just suunnitellaan äitin kanssa pääsiäisbrunssia ja tämä sopisi sinne paremmin kuin hyvin! 🙂

  2. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Kiva kuulla? Kerro sitten maistuiko?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.