Hae
Kutsu vapauteen

VHH pinaattiletut

Halusin tehdä pinaattilettuja ja päätin muokata perinteistä ohjetta hieman terveellisemmäksi. Vehnäjauhot korvasin vähähiilarisilla jauhoilla, lisäsin hieman psylliumia kuitupitoisuutta ja rakennetta lisäämään ja tein letut kasvimaitoon. Hyviä tuli ja paistaminenkin onnistui sen jälkeen kun tajusin, että lettu pitää olla hyvin paistunut toiselta puolelta ennen kääntämistä. Muutama suttu versio tuli alussa kun yritin kääntää liian aikaisin, mutta sitten alkoi sujumaan. Letut kannattaa syödä puolukan kanssa, ihan niin kuin vehnäjauhoversiotkin.

Pinaatti on varsinainen terveyspommi ja sitä kannattaakin sujautella smoohtien ja eri ruokien sekaan ravintoarvoa parantamaan. Kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavien kannattaa välttää runsasta pinaatin syöntiä raakana, koska pinaatti on goitrogeeninen ruoka-aine. Tässä ohjeessahan pinaatti nautitaan kypsennettynä, joten ainakin joidenkin ohjeiden mukaan goitrogeenit tuhoutuvat kypsennyksen myötä.

Ohjeessa on käytetty mantelijauhoja. Voit korvata ne melkein millä jauhoilla tahansa oman ruokavaliosi reunaehtoja noudattaen. Speltti, jos se sopii, käy aivan loistavasti tähän ohjeeseen, samoin glutteenittomat jauhoseokset. Maidottomat käyttävät tietenkin kasvi- tai kauramaitoa ja kookosöljyä.


Blogin lukijana alennusta Fitnessfirstin tuotteista

Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista. Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

Ohje (8 isoa lettua)

1 pussi pakastepinaattia (150 g)

3 munaa

5 dl kasvi- tai tavallista maitoa

2,5 dl mantelijauhoa

0,5 dl voita tai kookosöljyä*

0,5 rkl psylliumia

0,5 hyvälaatuista suolaa

* Lisäksi tarvitset rasvaa paistamiseen

Sulata pinaatit kulhossa. Vatkaa munat ja maito pinaatin sekaan. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin. Paista kuumalla pannulla aidossa voissa (paitsi maidottomat) niin kauan kunnes pinta on kullan ruskea.

 

KAIKKI BLOGIN VHH RUOKA- JA HERKKUOHJEET LÖYTYVÄT KOOTUSTI YHDELTÄ SIVUSTOLTA ELI TÄÄLTÄ

SEURAA TERVEYSTIETOISTA MATKAANI BLOGISSA, FACEBOOKISSA JA INSTAGRAMISSA

Instani löydät nimellä satusjoholm.

Blogin painonhallintaan, uneen, palautumiseen ja terveelliseen elämään liittyvät postaukset löydät kootusti täältä.

Blogin vähähiilihydraattisia ruoka- ja herkkuohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.

Blogin meditaatio-ja hengitysharjoituksia löydät täältä.

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä .

5 kommenttia

 1. sisumake kirjoitti:

  tarviiko tässä vatkaamiseen muutaku haarukan? ajattelin jälleen käyttää pinaattijauhetta eli laitanko sen ensin kulhoon, jonka jälkeen maito ja munat?

 2. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Itse varkaan yleensä vispilällä niin munan rakenne rikkoutuu helpommin. Voit sekoittaa jauheen munamaidon sekaan.

 3. Satu Sjöholm kirjoitti:

  Itse varkaan yleensä vispilällä niin munan rakenne rikkoutuu helpommin. Voit sekoittaa jauheen munamaidon sekaan.

 4. Elina kirjoitti:

  Heippa ! Etsin inspistä kasvisruokaan ja testasin (muokkasin) tätä. Mantelijauhot & spelttimix, mantelijuoma. Tulipa herkullisia 🙂 Herkullista tulevaa vuotta !

  • kutsuvapauteen kirjoitti:

   Vau, kuulostaa niin hyvältä:) Ihanaa alkanutta vuotta sullekin<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.