Hae
Kutsu vapauteen

Pinaattiletut terveellisemmin- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton

Halusin tehdä pinaattilettuja ja päätin muokata perinteistä ohjetta hieman terveellisemmäksi. Vehnäjauhot korvasin vähähiilarisilla jauhoilla, lisäsin hieman psylliumia kuitupitoisuutta ja rakennetta lisäämään ja tein letut kasvimaitoon. Hyviä tuli ja paistaminenkin onnistui sen jälkeen kun tajusin, että lettu pitää olla hyvin paistunut toiselta puolelta ennen kääntämistä. Muutama suttu versio tuli alussa kun yritin kääntää liian aikaisin, mutta sitten alkoi sujumaan. Letut kannattaa syödä puolukan kanssa, ihan niin kuin vehnäjauhoversiotkin.
Pinaatti on varsinainen terveyspommi ja sitä kannattaakin sujautella smoohtien ja eri ruokien sekaan ravintoarvoa parantamaan. Kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavien kannattaa välttää runsasta pinaatin syöntiä raakana, koska pinaatti on goitrogeeninen ruoka-aine. Tässä ohjeessahan pinaatti nautitaan kypsennettynä, joten ainakin joidenkin ohjeiden mukaan goitrogeenit tuhoutuvat kypsennyksen myötä.
Ohjeessa on käytetty vähähiilarisia jauhovaihtoehtoja, itse laitoin puolet mantelijauhoa ja puolet lupiinijauhoa. Voit korvata ne melkein millä jauhoilla tahansa oman ruokavaliosi reunaehtoja noudattaen. Speltti, jos se sopii, käy aivan loistavasti tähän ohjeeseen, samoin glutteenittomat jauhoseokset. Maidottomat käyttävät tietenkin kasvi- tai kauramaitoa ja kookosöljyä. 

Blogin lukijana alennusta Fitnessfirstin tuotteista
Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.

Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

Täältä voit lukeaa lisää tuotteista, joita on käytetty tässä postauksessa ja blogin ruokaohjeissa. Lista päivittyy koko ajan.

Täältä löydät lisää blogin ruokaohjeita.
Ohje (8 isoa lettua)

1 pussi pakastepinaattia (150 g)
3 munaa
5 dl kasvi- tai tavallista maitoa
2,5 dl manteli-, lupiini– tai kookosjauhoa
0,5 dl voita tai kookosöljyä*
0,5 rkl psylliumia
0,5 hyvälaatuista suolaa

* Lisäksi tarvitset rasvaa paistamiseen

Sulata pinaatit kulhossa. Vatkaa munat ja maito pinaatin sekaan. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin. Paista kuumalla pannulla aidossa voissa (paitsi maidottomat) niin kauan kunnes pinta on kullan ruskea.

3 kommenttia

  1. sisumake kirjoitti:

    tarviiko tässä vatkaamiseen muutaku haarukan? ajattelin jälleen käyttää pinaattijauhetta eli laitanko sen ensin kulhoon, jonka jälkeen maito ja munat?

  2. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Itse varkaan yleensä vispilällä niin munan rakenne rikkoutuu helpommin. Voit sekoittaa jauheen munamaidon sekaan.

  3. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Itse varkaan yleensä vispilällä niin munan rakenne rikkoutuu helpommin. Voit sekoittaa jauheen munamaidon sekaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *