Hae
Kutsu vapauteen

Maailman paras kuorrutettu uunilohi

Tein joku aika sitten elämäni parasta uunilohta ja haluan tietty jakaa ohjeen teillekin Mussukat rakkaat? Tässä ohjeessa yhdistyy kaikki ne täydellisen uunilohen elementit, joita uunilohessa rakastan: sipuli, ravut, tilli ja suolakurkku. Mitä muuta enää voi vaatia? Maku tässä ruoassa on taivaallinen: poikkeuksetta kaikki tätä maistaneet kehuivat tätä parhaaksi uuniloheksi ikinä! Ja ohje on tietenkin nopea- ja helppotekoinen, kuinkas muuten?

Mikäli noudatat maidotonta ruokavaliota, niin korvaa smetana maidottomalla kermalla tai maidottomalla tuorejuustolla. Mikäli tuorejuusto on liian paksua, niin laimenna sitä kermalla. Pähkinäallergiset jättävät tietenkin mantelirouheen pois lohen pinnalta, se ei ole todellakaan pakollinen. Vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavat nauttivat lohen vaikkapa uunijuuresten tai salaatin kanssa.


Ohje

  • puolikas lohifilee
  • 240 g smetanaa
  • 4 dl katkarapuja tai jokiravun pyrstöjä
  • 4 dl suolakurkkua
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • mantelirouhetta
  • tilliä
  • 1-2 tl suolaa

Laita lohifile voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele hieman suolaa fileen päälle ellei lohta ole suolattu kaupassa valmiiksi. Pilko suolakurkut ja sipuli pieniksi paloiksi ja silppua tilli. Sekoita kulhossa smetana, katkaravut, suolakurkku, sipuli, suola, tilli ja sitruunanmehu ja sekoita hyvin. Kaada seos lohen päälle, ripottele mantelirouhetta seoksen päälle ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Toki kypsennysaika riippuu kalan koosta eli vähempikin aika saattaa riittää vallan hyvin eli tarkista kalan kypsyys paistamisen aikana. Lisää vielä tilliä ja sitruunaa tarvittaessa. Nauti riisin, perunamuusin tai uunijuuresten ja salaatin kera.

Myöhemmin lisätty: Ohjeesta tuli niin suosittu, että Ilta-Sanomat teki jutun tästä lohesta. Jutun voit katsoa täältä.

TULE MUKAAN VERKKOKURSSEILLE

KETO RISE UP verkkokurssi on sertifioidun ketovalmentajan laatima kokonaisvaltainen 6 viikon verkkokurssi, jossa opetellaan noudattamaan ketoruokavaliota terveellisesti ja turvallisesti koulutetun valmentajan ohjauksessa. Verkkokurssin tavoitteita ovat pysyvä painonhallinta, energiatasojen kohottaminen ja hermoston tasapainottaminen. Verkkokurssi on laadittu siten, että sen noudattaminen on osallistujalle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Verkkokurssi sisältää runsaasti reseptejä, valmiit ateriakokonaisuudet 21 päiväksi, hermostoa tasapainottavia harjoituksia, tietoa kokonaisvaltaisesta terveydestä ja laajan painohallintaosion. Verkkokurssia voi suorittaa monella eri tavalla ja omassa tahdissa. Lue lisää verkkokurssista TÄÄLTÄ.

VHH TEHO VERKKOKURSSI on 5 viikon verkkovalmennus, jossa opit noudattamaan VHH ruokavaliota terveellisesti ja turvallisesti. Verkkokurssi on laadittu siten, että sen noudattaminen on osallistujalle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Kokonaisvaltainen verkkokurssi sisältää mm. runsaasti reseptejä, tarkat ohjeet ruokavalion noudattamisesta ja tietoa pysyvästä painonhallinnasta ja hormonitoiminnan tasapainottamisesta. Verkkokurssilla saat vinkkejä mm. nestekierron tehostamiseen, kehon alkalisointiin ja detoxiin. Lisäksi saat tietoa VHH leivonnasta, vagushermon tasapainottamisesta, aivojen välittäjäaineista ja käytännön harjoituksia kuten corejumpan ja äänitetyn rentoutusmeditaation. Verkkokurssia voi suorittaa monella eri tavalla ja omassa tahdissa. Armollisuus omaa kehoa, yksilöllisyys ja oman elimistön kuuntelu ovat keskeisiä sanomia viiden viikon VHH Teho muutosmatkan aikana. Pikadieettien ja itsensä ruoskimisen aika on ohi! Niistä harvoin seuraa mitään hyvää- päinvastoin ne voivat hankaloittaa pysyvää painonhallintaa. Lue lisää verkkokurssista TÄÄLTÄ.

 

15 kommenttia

  1. Sofia kirjoitti:

    nam näyttää ja kuulostaa kyllä ihan super hyvältä 🙂 !

  2. Lentävät sardiinit kirjoitti:

    Ohje vaikuttaa todella hyvältä. Kiitos vinkistä!

  3. Anonyymi kirjoitti:

    Terkkuja Vietnamista��.Olipa kerrassaan ihanaa kun on aikaa ja löysin tämän blogin.Muutama päivä vierähtänyt tutkiessa.Viikon kuluttua on tämä lohi uunissa��.Paljon muitakin ihania ohjeita.Kiitos näistä��

  4. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Kiitos, tämä on kyllä hyvää:)

  5. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Kiitos<3

  6. Satu Sjöholm kirjoitti:

    Kiitos ja tervetuloa blogin lukijaksi<3

  7. Anonyymi kirjoitti:

    Hey! This post couldn't be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate!
    He always kept chatting about this. I will forward this article to him.
    Fairly certain he will have a good read. Thank you for sharing!

  8. Raili kirjoitti:

    Onko kyse ihan oikeista suolakurkuista vai niinkukn moni virheellisesti puhuu etikkakurkuista suolakurkkuina?

  9. Maria kirjoitti:

    Voisikohan smetanan korvata soijajogurtilla?

  10. PiP kirjoitti:

    Testasin reseptin suurin odotuksin, mutta rehellisesti sanottuna ei ollut hyvää. Itsellä useampi resepti, joissa maku on enemmän kohdallaan, joten maailman paras on melkoista liiottelua.

    • kutsuvapauteen kirjoitti:

      Mun mielestä tämä on maailman paras uunilohi! Mutta maku asioitahan nämä ovat, joten
      niistä on turha kiistellä:)

  11. J kirjoitti:

    Millä ravut voisi korvata?Niitä en saata syödä ollenkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *