Hae
Kutsu vapauteen

Rapeat VHH aurajuusto crackerit

Todella vähähiilariset ja ihan älyttömän hyvänmakuiset aurajuusto crackerit ovat taas sitä kaikkien-blogin-seuraajien-on-pakko-maistaa- osastoa. Ja nämä maistuvat sata varmasti myös normiruokavaliota noudattaville, sillä vähähiilarisuutta ei maista yhtään mitenkään. Erityisen hyvin nämä maistuisivat luomu tai biodynaamisen punkun kanssa illanistujaisissa. Tai jopa sipsien korvikkeena leffaa katsoessa- tämä tosin vaatii sen, että teet pohjasta todella, todella ohuen ja lisäät hieman suolaa taikinaa.


Tärkeää!

Kuten tulikin varmaan jo selväksi, crackerit ovat vähähiilarisia. Siis todella. Luonnollisesti ne ovat myös viljattomia, mutta aurajuuston vuoksi eivät maidottomia. Ohjeessa on tarkoituksella käytetty kahta eri vhh jauhoa: lupiinijauho tasoittaa mantelijauhon rasvaisuutta. Voit korvata lupiinijauhon tarvittaessa kookosjauholla. Poikkeuksellisesti tässä ohjeessä käytetään blenderiä, koska sulatettu juusto tarvitsee terävän leikkurin. Muista blendata taikinaa tarpeeksi kauan ja välillä aina pysäytä blenderi ja lusikoi blenderin pohjalle ja sivulle jäänyt taikina lähelle leikkuria. Joudut toistamaan tämän muutaman kerran. Taikina kannattaa tasoittaa veitsellä tosi ohueksi, jotta crackereistä tulisi rapeita. 

Tarkkaile taikinaa koko paistoajan, jotta se ei pala. Itse paistoin kuvan crackereitä alkuun 7 minuuttia ja juuston lisäämisen jälkeen viitisen minuuttia. Ihan tarkkaa paistoaikaa on mahdotonta antaa, koska taikinan paksuus ratkaisee paistoajan. Paistetut ja jäähtyneet crackerit on helpointa leikata pizzaleikkurilla tai hyvin terävällä veitsellä. 

Itselläni meinasi mennä hermot kun pesin haudekattilaa ja blenderiä leipomisen jälkeen😝 Sulanut juusto tarttuu tiukasti kattilaan eikä blenderin putsauskaan ihan helppoa ollut. Mutta jälkeenpäin voin todeta, että crackereitä tuli niin hyvän makuisia, että kyllä kannatti😍

Tuotteita edullisesti FitnessFirstin nettikaupasta


Blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla ”kutsuvapauteen”. Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista. Täältä pääset Fitnessfirtin nettikauppaan.

Ohje taikina:

2 dl kermajuustoa
0,5 dl mantelijauhoja
0,75 dl lupiinijauhoa
2  kananmunaa
2 tl karkeaa psylliumia
ripaus suolaa
oliiviöljyä 

Päälle:

0,5 dl  aurajuustoa
0,5 dl  parmesanjuustoa
1 tl hienonnettua persiljaa

Sulata juusto vesihauteessa tai mikroaaltouunissa.  Laita juusto ja kananmunat blenderiin ja blendaa sileäksi. Lisää jauhot, psyllium ja suola. Blendaa niin kauan että taikina on sileää. 

Voitele leivinpaperi oliiviöljyllä. Kaada taikina leivinpaperille ja tasoita veitsellä siten, että taikinasta tulee mahdollisimman ohut yhtenäinen levy. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.

Levitä taikinan keskiosaan parmesanjuustoa. Levitä parmesanjuuston päälle aurajuusto. Paista vielä noin 5 minuuttia. Ripottele leivän päälle tuoretta, pieneksi jauhettua persiljaa. 

Täältä löydät lisää blogin vhh ja muita terveellisiä ruokaohjeita.

Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa

Blogin uusimmat terveyteen ja painonhallintaan liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. 

Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.

Blogin terveellisiä ruokaohjeita kuvineen löydät kootusti täältä.


Seuraava blogin ruokaohje on samenttisen pehmeä ja terveellinen punajuuri-vuohenjuustokeitto

2 kommenttia

  1. iive kirjoitti:

    Kiitos <3

    Tämä voisikin olla ensi kesän reissuresepti! Nimittäin keliaakikkona matkakeittiö kaipaa usein juurikin suolaisuutta ja tällaiset crackerithan olis just passeleita! Ilman aurajuustoa varmaan säilyisivätkin ihan mukavasti, voisi sitten take away-salaattiannoksen tai keiton kans olla hyvää nakerteluevästä <3 Mua kun ei valmiit gluteenittomat leivät/keksit tms. juuri innosta 🙁

  2. Anonyymi kirjoitti:

    Juu loistavaa reissuevästä����

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *