Piparminttumousse kakku vähähiilihydraattisena tai normina
Noppa täytti 19-vuotta ja halusin tietenkin tehdä hänelle kakun. Alkaessani tekemään tätä kakkua, en tiennyt yhtään minkälainen kakku tästä taas tulisi. Tuo piparmintun maku alkoi houkuttelemaan kun suunnittelin täytettä ja kun vielä löysin hieman vihreää elintarvikeväriä laatikosta, niin valinta oli helppo. Yleensä en käytä mitään synteettisiä värejä näissä terveellisissä kakuissa, mutta mikäli tuosta täytteestä haluaa oikeasti tuon värisen, niin kylläpä sitä sitten pitää käyttää. Toki voisihan sitä värjätä tietty vaikka spirulinalla, mutta se ei oikein tässä kontekstissa houkuta. Elintarvikeväriä tulee jokatapauksessa todella vähän, pikkurillin kärjellinen joten siitä tuskin on mitään terveydellistä haittaa ellei henkistä tuskaa lasketa? Ja toki tuon värin voi jättää poiskin, silloin tosin täyte on vaaleaa.
Ihan järkyttävän hyvää tästä tuli, tätä on tullut nyt sitten syötyä pitkin viikkoa? Pitääpäs taas tässä käydä joku päivä puntarissa ja katsoa mitä vaaka näyttää? Vaikka kakku onkin tehty terveellisemmin valkoista sokeria ja vehnäjauhoa välttäen, niin kaloreitahan tuo mokoma sisältää ihan normisti. Tämä kannattaa tietenkin huomioida mikäli painonhallinnan kanssa on ongelmia: kaikkea kohtuudella, kokonaisuus ratkaisee:)
Millä voin korvata?
Kakun voi tehdä vähähiilarisena, maidottomana, gluteenittomana, viljattomana tai ihan normina. Vähähiilariset käyttävät manteli-, lupiini- tai kookosjauhoja. Jos et välttele hiilareita, niin voit korvata jauhon esimerkiksi gluteenittomalla jauhoseoksella tai speltillä. Muista kuitenkin, että speltti on alkuvehnä, joka sisältää gluteenia. Mitä tummemman suklaan valitset kuorrutteeseen, sitä vähemmän hiilareita. Itse käytin 70 prosenttista tummaa suklaata.
Vähähiilariset käyttävät karppisokeria ja blendaavat sen ennen käyttöä ettei se narsku hampaissa. Mikäli et halua käyttää hiilaritonta sokeria, niin voit korvata ne esimerkiksi kookos- tai täysraakaruokosokerilla. Maistele myös taikinaa välillä ja lisää sokeria tarvittaessa. Meillä ei kukaan tykkää kovin makeasta, joten sokerin määrä on aika alakantissa näissä minun ohjeissani. Itse käytin täytteeseen ainoastaan 1 desin verran sokeria ja kakku oli tarpeeksi makea minun makuuni. Mutta maistele siis itse!!
Maidottomat käyttävät kaura- tai kookoskermaa ja maidotonta tuorejuustoa ja suklaata. Viljattomat kookos- tai vispikermaa. Voit tehdä kakun myös ihan normina ja käyttää tällöin vispirkermaa, valkoista sokeria ja vehnäjauhoa.
Pohja:
2 tl piparminttu-uutetta
ripaus vihreää elintarvikeväriä
Sulata tumma suklaa ja vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaa kerman joukkoon. Levitä seos kakun päälle ja tasoita.
ella vahvaa kahvia. Huom! Kostuttaminen ei ole välttämätöntä. Kaada kolmasosa moussesta pohjan päälle ja tasoita hyvin. Laita seuraavaksi pohjan keskimmäinen osa ja kostuta taas vahvalla kahvilla. Lopuksi tasoita loput mousset pohjan päälle ja tasoita hyvin. Päällimmäiseksi kakkuun tulee pohjan ylin osa, jonka päälle levitetään kuorrute. Koristele haluamallasi tavalla. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa muutama tunti,mielellään yön yli. Säilytä kakku jääkaapissa, jossa se säilyy muutaman päivän ajan.
TULE MUKAAN VERKKOKURSSEILLE
KETO RISE UP verkkokurssi on sertifioidun ketovalmentajan laatima kokonaisvaltainen 6 viikon verkkokurssi, jossa opetellaan noudattamaan ketoruokavaliota terveellisesti ja turvallisesti koulutetun valmentajan ohjauksessa. Verkkokurssin tavoitteita ovat pysyvä painonhallinta, energiatasojen kohottaminen ja hermoston tasapainottaminen. Verkkokurssi on laadittu siten, että sen noudattaminen on osallistujalle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Verkkokurssi sisältää runsaasti reseptejä, valmiit ateriakokonaisuudet 21 päiväksi, hermostoa tasapainottavia harjoituksia, tietoa kokonaisvaltaisesta terveydestä ja laajan painohallintaosion. Verkkokurssia voi suorittaa monella eri tavalla ja omassa tahdissa. Kertamaksulla saat verkkokurssin käyttöösi pysyvästi ja tukea suljetussa Facebook ryhmässä- et jää kysymyksiesi kanssa yksin! KETO RISE UP on niin paljon enemmän kuin pelkkä ketovalmennus- se on 6 viikon kokonaisvaltainen muutosmatka, joka muuttaa elämäsi mikäli annat sille mahdollisuuden. Lue lisää verkkokurssista TÄÄLTÄ.
VHH TEHO VERKKOKURSSI on 5 viikon verkkovalmennus, jossa opit noudattamaan VHH ruokavaliota terveellisesti ja turvallisesti. Verkkokurssi on laadittu siten, että sen noudattaminen on osallistujalle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Kokonaisvaltainen verkkokurssi sisältää mm. runsaasti reseptejä, tarkat ohjeet ruokavalion noudattamisesta ja tietoa pysyvästä painonhallinnasta ja hormonitoiminnan tasapainottamisesta. Verkkokurssilla saat vinkkejä mm. nestekierron tehostamiseen, kehon alkalisointiin ja detoxiin. Lisäksi saat tietoa VHH leivonnasta, vagushermon tasapainottamisesta, aivojen välittäjäaineista ja käytännön harjoituksia kuten corejumpan ja äänitetyn rentoutusmeditaation. Verkkokurssia voi suorittaa monella eri tavalla ja omassa tahdissa. Armollisuus omaa kehoa, yksilöllisyys ja oman elimistön kuuntelu ovat keskeisiä sanomia viiden viikon VHH Teho muutosmatkan aikana. Pikadieettien ja itsensä ruoskimisen aika on ohi! Niistä harvoin seuraa mitään hyvää- päinvastoin ne voivat hankaloittaa pysyvää painonhallintaa. Lue lisää verkkokurssista TÄÄLTÄ.
Onkohan kasvissyöjänä mahdollista korvata liivate agar agarilla? Lakto-ovovegetaristi olen, joten muita raaka-aineita ei tarvitse karsia. Kasviskarppaajana ajattelin omaan ruokavalioon sopivaa leipoa juhliin.
Kokeile ihmeessä. Itse en ole kokeillut. Voit kokeilla ensin pieneen määrään, jotta näet toimiiko. Kerro sitten
onnistuiko:)